Cristinutei i-ar fi placut la scoala de vara Sarida Kids Club

E fix perioada in care imi amintesc cu suparare de copilarie. Se termina scoala in iunie si mama ma trimitea pentru toata vara la tara. Urata treaba si plictis total. Nici nu prea aveam voie sa ies din curte. As fi preferat sa ma duc la scoala decat sa ma duca la tara. Duceam dorul colegilor, simteam nevoie sa ma joc cu cineva sa schimb impresii despre cartea pe care tocmai o citeam. Dar, in Bucuresti nu avea cine sa aiba grija de mine pentru ca mama(unic parinte) lucra cate 10 ore pe zi si credea ca e mai bine acolo la bunici decat singura cu cheia de gat acasa.
Nu cred ca pe vremea aceea existau scoli de vara sau poate existau si nu stiam noi. Dar astazi, daca un parinte se intreaba ce sa ii ofere copilului sa fie si distractiv si educativ pe perioada verii, raspunsul este „scoala de vara”. Aceste cursuri sunt orientate si adaptate pentru varste diferite, asa ca nu doar copiii scolari pot participa ci chiar si prichindeii. Daca as fi mica din nou, as plange cum plangeam pe atunci, de ma stia tot cartierul, dar de data asta pentru a convinge pe mama sa ma duca la un club pentru copii, la scoala de vara de la Sarida Kids Club. De pe 24 iunie pana pe 6 septembrie, de luni pana vineri, in intervalul 8:00-13:30, scapa si ea de mine si sunt si eu copil fericit, nu prizonier in gradina bunicii. Pentru a va face sa intelegeti deja am sa o iau pe pasi, conform programului scolii. Fiecare saptamana are o tematica anume si toate s-ar fi potrivit de minune copilului din mine, mai ales ca noi, gemenii, de mici avem inclinatii artistice, suntem buni cumunicatori si atrasi de aventuri.
22 – 28 Iunie – Saptamana Prieteniei
Asta era asa de inceput, ca sa ne cunoastem. Sa apuc sa ochesc un baietel dragut si sa imi dau seama despre fiecare din colegii mei ce hram poarta. O saptamana minunata, in care nu mai am cum sa duc dorul colegilor de scoala pentru ca imi fac prieteni noi cu care schimb impresii despre desenele noastre preferate, despre ce hobbyuri de speriat parintii conservatori avem, sau ce sport ne place sa practicam. Eu nu am avut niciodata probleme de comunicare si integrare dar eram destul de timida. Si, la scoala de stat, in cursul anului, se acorda importanta maxima matematicii dar nimeni nu se ocupa de copil sa ii dea incredere in el, sa asculte si sa il stimuleze sa vorbeasca fara teama de a fi criticat sau privit ciudat.
01- 05 Iulie – Saptamana Arts&Crafts
Asta iar e de mine. Pai eu m-am nascut sa fiu artista. Cate materiale nu am taiat ca sa faca rochii papusilor, cate agende importante n-am mazgalit incercand sa ma manifest in calitate de mare pictorita? Mama niciodata nu mi-a apreciat talentul, ba mai imi si taia din elan certandu-ma ca am stricat ceva. Pai asta se numeste stricat? NU. E procesul de creatiei. Poate daca as da timpul inapoi si m-as duce la cursurile scolii, n-as mai sta pe aici scriind ci as fi devenit vreo pictorita sau un designer faimos, sau, de ce nu, un mestesugar apreciat de toata lumea. Inclinatiile copilului trebuie cultivate!
08 – 12 Iulie – Saptamana „In pasi de dans”
Aici sigur as fi avut o problema. Mi s-a mai spus ca dansez ca o cizma. Dar macar as fi invatat si eu un mers elegant si pasii de baza din doua trei dansuri, cat sa nu mai stau pe bara la o petrecere si sa zic ca ma dor picioarele. Poate chiar ar fi fost o sansa sa dansez cu baietelul acela dragut pe care am pus ochii in prima saptamana.  E posibil ca dansand sa fi inceput sa imi si placa(se stie ca pofta vine mancand). Chiar daca un copil nu pare a avea tragere spre un sport sau activitate anume, este posibil sa descopere placerea pentru acel lucru treptat asa ca nimanui nu prind rau niste cursuri pentru copii de dans.
15 – 19 Iulie – Saptamana „Calatorie in jurul lumii”
N-am prea avut ocazia sa calatoresc pana acum dar stiu sigur ca mi-ar placea, ca am fost olimpica la Geografie, ca imi place sa aflu lucruri noi despre zone geografice de care nu stiam mai nimic. Si, in vremea cand o ora de le Teleenciclopedia, tinea loc de toate Discovery de azi, o saptamana a calatoriilor imaginare si virtuale, ar fi insemnat foarte mult. Mai ales ca o astfel de calatorie e prilej de a cunoaste obiceiuri noi, specii noi de animale, oameni diferiti dar atat de asemanatori.
22 – 26 Iulie – Saptamana spontaneitatii
A zis cineva spontaneitate? Pe mine asa ma cheama.  Cum nu am fost la aceste cursuri ale scolii de vara nu prea imi dau seama cum se verifica sau se cultiva gustul copilului pentru spontaneitate, dar daca s-ar fi dat un premiu eu sigur il luam. Stiti ca exista oameni care nu sunt nici feti-frumosi nici din cale afara de inteligenti  dar spontaneitatea ii pace populari si polulatitatea bate orice.
29 Iulie – 2 August – English Week
Nimic mai placut decat sa inveti engleza mai mult in joaca. Sa iti exersezi cunostintele comunicand cu restul elevilor din grupa ta(lucru nepracticat la scoala normala). Orice limba sau disciplina se fixeaza mai bine, cand e invatata intr-o maniera distractiva si deloc stresanta iar deschiderea apetitului pentru o limba de circulatie internationala, poate fi cheia spre o viitoare cariera de succes.
 05 – 09 August – Saptamana „Aventura pe mare”
Aici, din pacate nu prea stiu ce se face si nici nu cred ca mi-ar fi placut daca are legatura directa cu apa ca eu am rau de mare. Dar daca sunati la  0726.528.844, cineva o sa va lamureasca ce se face mai exact in aceasta saptamana.
 12 – 16 August – Saptamana micutului bucatar
Cat imi doream cand eram mica sa imi bag mainile in coca de cozonac sau sa coc clatitele si mama nu ma lasa! Dar in saptamana cand esti bucatar, anumite lucruri devin accesibile si poti dovedi tuturor ca tu stii ce trebuie pun in salata de rosii. Cei care nu stiu, vor invata si daca sunt numai ochi si urechi, posibil sa te si intreaca.  Majoritatea copiilor sunt atrasi de bucatarie si este foarte bine daca pot face asta intr-un mediu organizat.
19 – 23 August – Saptamana de teatru
In scoala sunt diverse ocazii cand elevii trebuie sa ia parte la o sceneta de teatru sau la un cantecel. Unii se descurca mai bine, altii deloc. Astfel, aceasta saptamana pentru unii ar fi prilej sa isi cultive si mai bine pasiunea pentru teatru si sa ia primele lor lectii de care isi vor aminti mai tarziu cand vor fi admisi la Academia de Teatru, iar altii vor invata cum sa recite poezia cu Grivei pentru a smulge cat mai multe aplauze la serbarea de sfarsit de an.
26 – 30 August – Saptamana „Sanatate inainte de toate”
Indiferent daca micuta Cristina ar fi visat sa fie bucatareasa sau actrita, mai intai de toate trebuia sa fie sanatoasa. De asta se ocupa penultima saptamana a scolii de vara: de a educa elevii in privinta prevenirii anumitor afectiuni. E momentul in care trebuie sa li se spuna ce sa manance ca sa fie sanatosi, ce sa nu cumpere de la chioscul scolii, de ce sa nu traga chiulul de la ora de sport.
02 – 07 septembrie – Prima zi de scoala/gradinita
Scoala de vara e pe terminate si elevii trebuie sa plece pregatiti cum trebuie pentru prima zi de scoala sau gradinita. Afla din timp ce ii asteapta aproximativ acolo unde vor merge si sunt sfatuiti cum ar trebui sa se comporte.
Daca mai adaug si faptul ca toate materialele auxiliare sunt asigurate de Sarida Kids Club, mamei nu i s-ar fi parut deloc scump mai ales ca odrasla are acces la  activitati instructiv educative de calitate, cadre didactice bine pregatite si orientate catre copilul lor si o comunicare eficienta cu instructorii. Si, Cristinuta ar fi fost super fericita, mai ales ca fiecare saptamana tematica presupune si o iesire intr-un loc specific temei.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares