Reteta cu oua „zbatute”

Vorbeam aseara cu o veche amica pe messenger si ne mai povesteam una alta. Din link in link am ajuns am ajuns pe o pagina de facebook unde se desfasoara un concurs de retete. Am inceput sa le analizam si sa le comentam impreuna. Asa am dat peste o reteta inedita care a starnit rasul.
 
Prajitura propusa nu are nume dar reteta suna cam asa „15 linguri zahar, 5 linguri ulei, 6 linguri cu varf faina de grau, 10 oua, coaja rasa de la o lamaie. Se separa albusurile de galbenusuri, se zbat albusurile spuma, se adauga zaharul, si se zbate pana se topeste, se adauga galbenusurile, se zbate iar, se adauga uleiul,se amesteca usor, se adauga faina si aromele.Intr-o tava mare de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia si se pune la copt in cuptorul incins si se da la foc mic.Se lasa la copt 60 de minute.Se serveste cu diferite baituri”.
 
 In primul rand ne-au amuzat ouale care se „zbat” si se „zbat” iar , semn ca nu vor sa devina prajitura fara nume, dar intr-un final telul invinge si cand compozitia e bine „zbatuta” prajitura nebotezata se coace si minunea extrasa din cuptor se serveste cu diferite baituri. Conform dex-ului, bait = s. n. produs chimic folosit în vopsitorie, la curățirea unor corpuri de lemn sau de metal, la fixarea coloranților pe fibrele textile etc. (< germ. Beize).
 
Super interesanta prajitura. Care ai curaj sa o incerci? 

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares