Chirita si bagajele

bagaj
2011, octombrie.Chirita, plictisita din cale afara, hotaraste sa plece in Frantzia in vacanta si ii „anvoieste” lu’ Gulita un mesagiu pe facebook sa vie degraba sa inceapa „lez preparasion de voiaj”.
– Hai mai cu graba Gulita de ajuta pe maman’ ca doara tu esti plodu’ ei de baza. Adu degraba sacoteiu’ cela pe rotile sa aruncam catrafusele in el ca acusi bate orolojiu de ora 2 si ni se prezanta taxiu’ la scara sa ne duca la airoport. Ptiu da ce facu tatane-tau de puse lacat pe sacotei? Amu cum l-oi disface sa-mi pun ce am a pune intr-insul? No, hai ca il deschisei.Ada degraba niscaiva Paracetamoale sa le dosesc in poznaru aista di colea, ca nu stii cand te apuca un migren pe la Paris.
Gulita alearga dintr-o parte intr-alta; ia „un per de pantalon” sa le puna „dan la valiz” si uita ce-a facut cu ei.Chirita isi pudreaza nasul din belsug, ca doar e o doamna si are de unde. Vaiii, ce uitasi, dragul mieu. Apai cum sa ma prezant moi la Paris fara cosmeticuri? Ada in fuga papornita de alifii sa pui in ea cele de trebuinta unei dame.Si pofteste de umple astalalt sacotei cu catrafusele matale ca doara nu ai sa imi umbli prin Paris dezmatat. Eu dau fuga in sufrajerie sa dosesc laptopu’ si niste carti sa avem de drum sa ne uitam la poze, in jeanta asta „chilot” ca n-am sta acusi sa catam in valiza a’ mare?!
– Gulitaaaaaa. Iaca ce-am gasit. Tolba aista e taman’ buna sa o porti in spate; punem in ea niscaiva slanina cu ceapa sa nu flamanzim pe drum si o butelcuta cu apa ca doara nu o sa crapam de sete pana in Frantia.Zis si facut!Bagajele fura gata si taxiul ii astepta in scara. Gulita da sa apuce bagajele de maner ca sa le „transporteze” la masina.Manerul se lungeste; pesemne e stricat.Ptiu, dracie amu te-ai gasit sa te strici.Si mi le ia Gulita la subsoara si le zvarle in „portbagagiu”.La ora 15:00, Chirita si Gulita isi fac intrarea pe aeroport.
– Valei, da cata lume p-acilea, te pomeni ca or mergea toti la Paris!
Se pusera si domniile lor la o coada ca sa fie in randul lumii, si cand ajunsera in fata, un „coate goale” mai sa ii smulga damei, trollerul din mana.
– Ce faci musiu?
– Va controlez bagajul doamna!
– Apai oi fi eu o doamna, dar n-oi avea de gand sa imi cotrobai in bagaje ca sa imi vada lumea budigaii?
– Nici o grija; doar ii trecem prin aparatul asta si gata!Apoi le transferam la camera de bagaje. Veti ramane pe durata zborului doar cu bagajul de mana si cu rucsacul.
– Si la Paris cand oi ajunge de unde te gasesc io pe mata’ sa imi dai catrafusele indarat?
– Nu va fi nici o problema, doamna. Asta e procedura.
Chirita isi zice in sinea ei : „Mai intai s-a rupt maneru’ si acusi ne despartim … e semn rau pentru bagajele noastre”. Si priveste cu drag dar cu regret cum pe banda se indeparteaza de ea sacoteiul cu rotile pe care sta scris: „Chirita de la Bârzoieni”.

PS: nu stiu cati dintre voi v-ati dat seama, dar sacoteiul cu rotile de fapt un troller, papornita de alifii e geanta pentru cosmetice, jeanta „chilot” cred ca v-ati prins ca e o geanta pilot, iar tolba cu merinde e un rucsac mic. Ce voiaj ar fi acela fara genti de calatorie adecvate? Doar Coana Chirita e o femeie in pas cu moda, de atata amar de vreme!Si unde mai pui ca le luase Conu’ la reducere din Real !

Postarea partipa la etapa numarul 2 SuperBlog!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares