Vreau si eu program de medic

doctor bani

E ora doua si eu sunt inca treaza. Nu ma uit la filme si nici nu sunt prin vreun club. Pur si simplu am treaba. Daca imi iau angajamentul ca scriu ceva pana la o anumita data, o sa fiu gata la data stabilita, cu riscul de a nu dormi. Am o datorie fata de cei care imi dau votul lor de incredere si, a-i dezamagi, ar inseamna nu doar sa pierd o colaborare, ci a demonstra ca nu sunt un om de cuvant, de incredere. Medicii n-au astfel de probleme.

De pilda, ieri eram la policlinica, asteptand sa imi vine randul sa iau reteta pentru bunici. La cabinetul de alaturi, doua batrane discutau care ce pastile mai inghite si se intrebau una pe alta daca mai vine doctora la cabient sau ba. Avea program de la ora 4. Era 6 si ele tot asteptau. Dupa vreo zece minute mai apare un batran, insotit de fiul lui, si o doamna la vreo treizeci de ani. Se intreaba unul pe altul daca stie vreunul ceva despre medicul care nu are habar ce e punctualitatea si datoria fata de oameni. Batranul chiar o sunase si avea telefonul inchis. Avea nevoie de trimitere a doua zi de dimineata. Nu stiu pentru ce si nu asta e important.

Fiul batranului observa ca numarul de telefon de pe usa s-a schimbat. Iar l-a schimbat!?, exclama batranul. Domnul mai tanar formeaza numarul si o suna pe doamna Carmen. Intr-un final i se si raspunde la telefon. Doamna Carmen nu vine la cabinet azi. Asta e concluzia. Tanarul insista ca are nevoie de trimitere urgent si intreaba daca poate veni a doua zi la prima ora(programul de-a doua zi incepand la ora 7:00 de dimineata). Raspunsul e nu. I se cere sa vina la pranz ca atunci vine doamna Carmen.

Nimeni nu vocifereaza, nimeni nu are nimic sa ii spuna doamnei Carmen. Abia dupa ce se inchide telefonul, toti patru pacientii incep sa comenteze revoltati de faptul ca animalele si gunoaiele de genul asta sunt platite din banii lor. Tocmai atunci, vad un afis pe o alta usa. Un domn medic Leornard isi anunta pacientii ca n-au ce cauta la el fara programare, ca numarul maxim de consultatii intr-o zi este de 24 si ca orice „actiune” = consultatie. Am uitat sa spun ca pot veni doar urgentele fara programare dar la categoria urgente nu intra concediul medical sau trimiterile. Deci, daca ai de gand sa te imbolnavesti peste doua saptamani, pune mana si fa-ti programare de acum la medic, ca sa fii sigur ca nu mori la usa. Iar treaba aia cu orice „actiune”= consultatie, e o alta mare porcarie. Asta ce inseamna? Ca daca eu ma duc sa ma programez si stau un minut in cabinet, a avut o consultatie? Sau daca scrie in 3 minute o trimitere, aia e alta consultatie pentru care el este platit?

In conditiile astea, cine nu si-ar dori sa fie medic? Voi nu regretati ca n-ati facut medicina ca sa puteti lucra in paralel la vreo trei cabinete(din care la doua va duceti doar cand aveti chef, daca aveti), sa luati salariu si spagi din treiHeart-doctor-1359013806_99 locuri? Initial m-am intrebat de ce oamenii nu reproseaza nimic si tac. Cui sa spuna? Medicului? Daca nu-ti convine, pleci! Ministerului? Nu ii pasa. Colegiului medicilor? Tot medici „e” si ei si ce se naste din pisica tot soareci mananca. OPC-ului nu cred ca ii pasa ce servicii medicale primim noi. Ca sa nu mai zic de spagile pe care le baga zilnic in buzunar chiar si panaramele astea din policinici care nu fac nici macar o injectie. La nivel de spital, se stie clar ca cea mai banala operatie devine un risc daca nu scoti un minim 500 de lei(am zis banala, da?). Si statul sta. Cu mana in san, uitandu-se la cum isi fac astia vile si vacante prin te miri ce insule si ne ameninta pe noi, prostii de rand, ca ne verifica conturile. Buzunarele medicilor cand intra la verificat?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • stoica claudia
    • 29/01/2016
    Răspunde

    OFFFF,Doamne ,asa e in Romania .

    • dumittrescu raluca
    • 29/01/2016
    Răspunde

    DA ,asa este fara programare te primeste doar daca ai urgenta sau platesti consultatia,dar in cazul copiilor ce faci la urgenta nu te primeste ca este pe zi ,la cel de familie stai pe la usa pana se termina celelelte consultatii ,platesti,astepti sa vina medical ,dacaaaaa vine si asa mai departe ,pacat ca nu ne-m facut medici!

    • Amy
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Traim in Romania, o tara de rahat… si cu asta cred ca am spus tot.

    • Dodoi Daniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    E mai buna situatia la tine,a „mea” are un program lejer de cca 4 ore pe zi ,faci programare si tot stai la coada.Ba vine nu stiu ce cunostinta.
    ,ba e foame,ba sta la telefon….etc.Si bu)ti ifera nimic daca nu te duci cu ploconul…?

    • Catalina Dumbrava
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Sti cand te duci, dar nu si cand te intorci, din pacate.

    • Aniela
    • 29/01/2016
    Răspunde

    E jale cu medicii astia de familie,nu dau la cabinet decat cateva ore si niciodata nu au timp pt pacienti.Ba al meu medic ma certa ca ce caut si eu eram cu piciorul in gips venita de la urgenta ce ticaloasa de medic de familie aveam la un moment dat.

    • Andreea
    • 29/01/2016
    Răspunde

    Lasa ca in afara trebuie sa astepti 2-3 saptamani ca sa ajungi la medicul de familie care sa iti dea o trimitere catre medicul specialist, deci e si mai grav.
    Dar sa revenim la oile noastre, ups … adica medicii din Romania. Majoritatea lucreaza si la cabinetele lor particulare sau la vreun spital, deci de asta au doar 4 ore la dispensar ca medic de familie. Altii poate au o urgenta si trebuie sa ajunga acasa la un copil mic, nu ai ce face, ei fac si vizite la domiciliu cand trebuie. Nici mie nu imi place situatia cu programarea pentru orice trimitere, medical sau reteta. Merg la medicul de familie si stau cate o ora la coada. Dar vad clar ca nu sta o clipa, intra pacient dupa pacient si nu cred ca daca are un caz mai grav poate sa ii tina 5 min si sa ii dea afara pe usa. Da, este mai OK daca ar exista sistemul cu programari de la clinicile private unde nu trebuie sa astepti in general (cu toate ca se mai intampla), dar atunci probabil ca ati gasi un loc liber peste 3 saptamani, pentru ca in mod normal se aloca aproximativ 20 de minute unui pacient.

    • Ana Ardeleanu
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Si cand te gandesti ca depun un juramant atunci cand termina facultatea… Daca ar fi ei in pielea noastra, oare cum s-ar simti?!
    Bine ca nu sunt toti medicii asa si ca printre ei mai sunt si oameni cu suflet mare.

    • ghelbere elena
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Un pic de bun simt sa fi avut si sa fi pus un afis pe usa ca nu vine. Asta-i Romania.

    • ghizdavu iuliana simona
    • 30/01/2016
    Răspunde

    ce sa mai spun ,am noroc ca am un medic de familie punctual ,dar cu medicii de specialitate e jale ,daca ai nevoie sa ajungi la ei trebuie sa te innarmezi cu multa rabdare ,ai de umblat mult pe la usile lor pana sa intri la consultatie ,acum ca s-au bagat si cardurile de sanatate merge si mai greu ,vai de noi

  1. Răspunde

    Si la Brasov e la fel, astepti pe la usile doctorilor indiferent ca lucreaza la Stat sau la privat de iti vine rau.

    • Gabriela
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Este oribil, eu una nici nu mai vreau sa merg la medic din cauza asta. Sper sa nici nu am nevoie prea des.

    • Nicu
    • 30/01/2016
    Răspunde

    Aici, multe aş mai avea de spus. De-a lungul a 30 de ani de „distracţie” prin spitale, am descoperit foarte rar medici în adevăratul sens al cuvântului. Cunosc şi acum situaţii reale, şi comunicate la nivel înalt, în care medicii trec pe la locul de muncă doar în vizită. În rest…..consultaţii prin telefon cu asistenta.
    Dar toate acestea sunt plecate de la nivel înalt. Când am sesizat conducerea companiei(directia România), mi s-a spus că dacă nu îmi convine, să merg în Anglia, că acolo stau medicii la picioarele pacientului.
    Dar fiind că tot timpul mi-am spus punctul de vedere, în faţa medicului, mi-am creeat un „renume”. Acum când aud că vine Nicu, tresar şi vin cu jumătate de oră înainte de program. Asta când merg eu, în rest Dumnezeu cu mila.
    Dacă am face toţi la fel cred că măcar de frică s-ar mai schimba.
    Au în sânge virusul numit comunism, cu replica „las că merge şi aşa!”

    • Hacman Mariana
    • 31/01/2016
    Răspunde

    Am patit – o si eu de cateva ori…pe langa faptul ca i au in continoare spaga de la oameni mai fac si misto..asa ca..
    cine nu ar vrea asemenea meserie???Oare medicii ne cred prosti? Ca suntem la mana lor? E vai de ei daca sunt prinsi luand bani de la bietii oameni..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares