Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar

miere pentru intarirea sistemului imunitar

Sanatatea noastra este influentata de numerosi factori, inclusiv de schimbarea anotimpurilor. Trecerea la vremea rece de iarna ne poate surprinde organismul nepregatit si ne putem trezi cu tot felul de viroze, raceli si afectiuni chiar mai grave. Cum putem preveni in cel mai natural mod cu putinta acesta gripe, raceli, viroze si infectii? Trebuie sa sprijinim sistemul imunitar prin somn suficient dar si printr-o alimentatie corecta, cat mai naturala si cat mai plina de vitamine, minerale si substante nutritive.

Sigur ca exista si cazuti in care, desi oamenii au o alimentatie echilibrata si incearca sa consume cat mai multe alimente hranitoare, ajung sa raceasca sau sa se simta obositi, epuizati si incapabili sa se concentreze si sa isi duca sarcinile la indeplinire. De ce se intampla asta? Pentru ca s-a dovedit stiintific ca pe langa alimentatia corecta, mai exista in factor care influenteaza calitatea sanatatii noastre. Acela este digestia. Puteti intreba si medicul daca nu ma credeti pe mine: sanatatea sistemului digestiv este strans legata de modul in care raspunde sistemul imunitar in fata provocarilor.

Asta e principalul motiv pentru care produsele apicole nu trebuie sa lipseasca din nici o casa! Produsele din stup nu sunt doar sanatoase, ele sunt de-a dreptul miraculoase. Despre puterile lor vindecatoare si intaritoare s-a scris din cele mai vechi timpuri chiar si in Vechiul Testament. Stiinta insasi a confirmat, prin numeroase studii, ca produsele apicole ne fac sa ne simtim bine, ne mentin sanatosi si chiar ajuta in vindecarea a numeroase afectiuni. Haideti sa vedem care sunt principalele produse din stup si care sunt beneficiile lor!

Mierea cruda puramiere pentru intarirea sistemului imunitar

Cel mai consumat si indragit produs apicol, atat de cei mari cat si de cei mici, este mierea. Mierea nu e doar un desert delicios natural. Ea este un aliment miraculos cu multiple intrebuintari. Tin si acum minte ca, in copilaria mea, din care nu lipsea mierea, rar mi se intampla sa dau de vreo raceala mai rea si atunci bunica venea tot cu miere si imi spunea ca ea e cel mai bun tratament pentru bolile respiratorii, ca e emolienta, calmeaza tusea si durerile in gat. Intre timp am mai aflat ca mierea este folosita si pentru tratarea bolilor respiratorii, intestinale si renale.

In acelasi timop, mierea este un puternic energizant, chiar cel mai bun energizant natural si are un gust foarte bun, ceea ce o face perfecta si pentru copii. Miera cruda este cea mai buna si mai recomandata. Aceasta este forma ei cea mai pura. Aceasta miere este puternic antioxidanta si antibacteriana si poate fi consumata inclusiv de catre diabetici, in cantitati reduse.

 Miere pura, puteti cumpara cu incredere de AICI.

Propolisul

Un alt produs apicol foarte bun pentru sanatate este propolisul. Ce este propolisul? Este produsul rezultat din combinarea rasinii culese de pe ramurile tinere ale pomilor si combinata cu ceara si cu niste secretii proprii ale albinelor. Albinutele folosesc propolisul in izolarea si repararea fagurelui. Propolisul le apara stupul de bacterii, microbi si mucegai dar si de intrusii care nu au ce cauta acolo. Recomand propolisul purficat de la Apiland.

Denumirea de “propolis” vine din Greaca antica si literalmente inseamna “in fata orasului (stupului)”

Propolisul contine nu mai putin de 300 de substante active ce impiedica imbatranirea celulara, multiplicarea celulelor canceroase  si ajuta la formarea de anticorpi, fiind recomandat in special pentru miere pentru intarirea sistemului imunitar.

Laptisorul de matca

Este hrana suprema a reginei si un adevarat elixir de sanatate si frumusete pentru oameni. Laptisorul de matca este un tonic al sistemului nervos, contine intreaga paleta de aminoacizi esentiali si o gama larga de vitamine , crescand astfel rezistenta organismului in fata bolilor si eliminand radicalii liberi. Vezi aici oferta de laptisor de marca pur! 

Ajuta la scaderea nivelului de colesterol in sange, contribuie la normalizarea  tensiunii arteriale, imbunatateste memoria si somnul si, nu in ultimul rand, incetineste procesul de imbatranire celulara. Laptisorul de matca este o adevarata minune!

Polenul crud de albine

Bogat in aminoacizi esentiali si intreaga gama de vitamine B, polenul este o sursa principala de proteine de cea mai buna calitate, usor asimilabile de catre corpul uman. Ajuta la diminuarea oboselii cronice, este vitaminizant, reda vitalitatea si optimismul.

Recent s-a descoperit prezenta unei bacterii probiotice denumita Lactobacillus kunkeei in concentratii mari in polenul depozitat in faguri. In mod normal, polenul din stup se afla intr-un mediu septic asigurat de propolis si miere in care bacteriile nu se pot dezvolta. Insa bacteria L. kunkeei datorita adaptabilitatii sale se gaseste in concentratii mari, intr-o stare latenta, devenind activa in momentul in care polenul crud este consumat.

Acest fapt confera polenului proprietati curative deosebite, de reglare a digestiei si a PH-ului intestinal si implicit, de intarire a raspunsului imunitar. Citeste AICI mai multe despre beneficiile acestui produs apicol!

 Beneficiile tonicelor apicole

Pentru cei care cred in puterea produselor apicole si isi doresc rezultate vizibile intr-un timp cat mai scurt, compania romaneasca Apiland a creat Tonicul Regal si Tonicul Apicultorului, doua produse extrem de complexe, complete si eficiente, ce intrunesc principalele ingrediente-minune apicole si care sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii fizice si intelectuale atat pentru adulti cat si pentru copii. Spre exemplu. Tonicul Apicultorului, pe care il consum si eu, are in compozitie miere, laptisot de matca, polen si propolis. Ce poti sa vrei mai mult de atat? Tonicele apicole sunt create cu aceeasi grija si pasiune pentru calitate care compun renumele firmei Apiland. Citeste AICI impresiile mele in urma testarii Tonicului Apicultorului.

Etichete: , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. multumesc pentru acest articol! este foarte interesant si imi este de ajutor. ! o zi buna

      • cristina
      • 03/11/2015
      Răspunde

      O zi buna si sanatate, Andreea!

    • Dodoi Daniela
    • 03/11/2015
    Răspunde

    Se stie de mii de ani ca produsele apicole au un efect benefic pentru sănătatea noastră,indiferent in ce masura le luam,ele ne revigoreaza organismul,ne intareste imunitatea organismului.Daca le iei la întâmplare din locuri neautorizate .ele pot face mai mult rau decât bine.

      • cristina
      • 03/11/2015
      Răspunde

      Asta chiar nu stiu daca fac rau, dar in mod sigur nu o sa aiba efectele la care te-ai asteptat cand ai dat banutii pe ele 🙂

  2. Răspunde

    Folosesc si eu polenul crud, chiar daca nu prea ma impac cu gustul imi place starea de bine pe care mi-o da.

      • cristina
      • 03/11/2015
      Răspunde

      nici mie nu prea imi place gustul de asta prefer alte alternative: pastura in miere sau laptisorul de matca in miere

    • Ardeleanu Anamaria
    • 03/11/2015
    Răspunde

    Asa este produsele apicole sunt cele mai bune pentru sanatatea noastra si intr-adevar ajuta foarte mult si la digestie atat la copii cat si la adulti . O lingurita de miere luata dimineata pe stomacul gol sau siropul de catina cu miere fac minuni pentru organism…si daca te tii de o astfel de cura, ajungi sa ai mai multa energie incat nici nu-ti mai trebuie cafea:) (cel putin asa am simtit noi)

      • cristina
      • 03/11/2015
      Răspunde

      Si mie imi place si mierea cu catina foarte mult!

    • stoica claudia
    • 03/11/2015
    Răspunde

    un articol foarte interesant si util,multumesc frumos

    • Vasile Rotaru
    • 03/11/2015
    Răspunde

    Interesant articol,eu am folosit doar mierea,ea m-a ajutat la raceli,celelalte produse nu le-am incercat.

    • Hacman Mariana
    • 03/11/2015
    Răspunde

    Intradevar aceste produse sunt miraculoase! Mierea de albine cred ca este utilizata de multi dintre noi pentru indulcirea ceaiului, diverse prajituri, unguente dar probabil putini dintre noi cunosc cat de sanatoasa e.Mierea cu catina e senzationala, in primul rand intareste sistemul imunitar ajutand organismul sa lupte impotriva virusilor si bacteriilor.Un articol util cu informatii ce ne ajuta sa ne mentinem sanatosi!

    • ghelbere elena
    • 04/11/2015
    Răspunde

    Mierea de albine si alte produse apicole sunt adevarate medicamente. In cazul meu mierea a facut adevarate minuni. Iti multumesc pentru acest articol si prin distribuiere poate vor invata si alti destre miraculoasa miere de albine

    • Andreea
    • 04/11/2015
    Răspunde

    Am vrut si eu sa merg sa culeg catina si apoi sa o pun in miere, dar s-au schimbat planurile …. Acum ce sa zic, imi place mierea si este foarte sanatoasa si incerc sa o consum cat mai des.

    • UNGUREANU LIDIA
    • 04/11/2015
    Răspunde

    Chiar beau un ceai cu miere si lamaie , in acest moment… Ma cam supara gatul. Cred c-o sa iau si un propolis.

    • SandaSandita Sandita
    • 04/11/2015
    Răspunde

    Noi chiar suntem consumatori de miere si produse apicole,in diverse combinatii.Bun articol

    • Daniela
    • 04/11/2015
    Răspunde

    Nu-mi lipseste mierea din casa. Consum mai mult iarna, parca e mai buna. 🙂

    • Cristina Ana-Maria
    • 05/11/2015
    Răspunde

    Da da! Vad ca Apiland are o gramada de produse foarte bune. Mierea in mod special este foarte sanatoasa. Inca nu am incercat Tonicul Regal si Tonicul Apicultorului de la ei, dar sunt pe lista.

    • Dumitrescu Claudia
    • 06/11/2015
    Răspunde

    Chiar sustin si eu stransa legatura dintre sistemul digestiv si sistemul imunitar,iar aceste minunatii sunt salvarile noastre,tin sa multumesc si eu in special albinelor 🙂 pentru tot efortul lor de a ne da noua ce e mai bun si bineinteles Apiland si tutuor oameniilor care se ocupa de toate procedurile prin care ni i le daruieste noua!! (Y) AM AVUT SI EU OCAZIA SA GUST ACESTE PRODUSE,MIEREA CRUDA CARE ESTE INCOMPARABILA CU CEA PROCESATA,IAR LAPTISOUL DE MATCA ,EU IL FOLOSESC SI PENTRU EXTERN LA MASTI PENTRU PAR SI TEN,PREFER MAIL MULT MASTILE NATURALE CRAE STIU CA NU AU NICI UN FEL DE CHIMICALE!

    • Cristina Sece
    • 06/11/2015
    Răspunde

    Întrucât am o fetiță de 2 ani sunt într-o continuă căutare în ceea ce privește produsele naturale care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Dintre produsele amintite în articol noi folosim mierea și propolisul.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 06/11/2015
    Răspunde

    Produsele sunt foarte bune,folosesc propolisul si mierea cand sunt racita,iarna mai ales.

    • Ficea Adina
    • 07/11/2015
    Răspunde

    Țin minte de când eram copil și aveam albine acasă…Eu și fratii mei nu ne mai îmbolnăveam așa des precum copiii mei cel puțin. Mâncam miere pe pâine, îndulceam ceaiul cu ea. Mestecam propolis direct din stup , deci nu prelucrat cu alcool…Cel mai mult iubeam capăceala. Lăptișor de matcă nu am consumat. Acum încerc să le dau copiilor mei miere și suplimente cu propolis.

    • Hacman Radu
    • 09/11/2015
    Răspunde

    Intotdeauna produsele naturale sunt cele mai bune si de mare efect!

    • Gabriela R
    • 16/11/2015
    Răspunde

    Eu imi doresc sa gasesc genul acesta de produse care sa fie de cea mai buna calitate si sper ca Apiland se ridica la inaltimea asteptarilor. Cand e sa cumpar miere de la supermarket ma intreb mereu daca nu cumva e contrafacuta si daca nu cumva contine tot felul de chestii care nu ar trebui sa fie acolo.

    • Tatiana Sorina
    • 20/02/2016
    Răspunde

    Miere folosesc des,nu am folosit niciodata polenul crud de albine sau celelalte produse. Am tot vazut pe facebook dar in realitate nu,cred ca sunt bune pentru ca eu am incredere mai mult in leacuri babesti (naturale) decat in medicamente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares