Start la verificarea microciparii cainilor

Piki verificarea microciparii cainilor

Ma trezesc pe la 10, cu parul valvoi( ca orice om normal care se culca la 3 dimineata), si ma reped direct spre poarta. Soneria taraia disperata. In poarta, vreo 3-4 tineri se uita la mine ca la…. nu mai zic ce. Cred ca asa te uiti la un om care apare in pijamale si ciufulit. Erau studenti la facultatea de medicina si farmacie veterinara. Cica au obligatia sa o ia din poarta in poarta, sa ne atentioneze ca, din martie, incep verificarile si amenzile pentru cei care nu si-au microcipat si vaccinat cainii.

Microcip noi ne-am pus de anul trecut si vaccinul, dupa cum stiti, l-am facut saptamana trecuta. Nu ma afecteaza aceste controale dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu ele. Oamenilor astora nu le pasa de sanatatea animalelor si nu ii doare ideea ca i-am putea pierde. Daca ar fi asa, ar monta cititoare de microcipuri pe masinile de hingheri si nu ar mai disparea caini care au stapan si au avut ghinionul sa se rataceasca. Asta e alta problema si o voi discuta intr-un alt articol. Ei doresc microciparea si vaccinarea si sterilizarea cainilor pentru ca cineva are de castigat din asta. Mi se pare ca in loc sa plateasca oameni sa vina sa se uite in curul cainelui meu sa vada daca mai are „bilute” sau nu, ar putea sa ii plateasca sa o ia din casa in casa sa ia o tensiune batranilor care nu se pot deplasa si nu vine nimeni la ei, sau sa verifice alte chestii cu adevarat importante. Dar, din astfel de activitati nu ar avea nimeni de castigat nimic. Si, sa nu imi spuneti ca fac asta ca sa reduca numarul cainilor vagabonzi pentru ca nu e asa. Cele mai multe animale abandonate din capitala, provin din comunele din jurul orasului si de la sate. Nu cred ca la tataie la tara o sa vina cineva de la primarie sa verifice daca amaratul ala care mananca paine uscata pentru ca oamenii nu au bani sa ii dea altceva, are microcip sau e sterilizat. Astea sunt porcarii. Ce-or sa fac oamenii care nu au bani de asa ceva? O sa ii abandoneze sau o sa ii puna in brate celui care vine sa se intereseze de sanatatea lor. Ce-o sa se intample cu ei? O sa fie eutanasiati, normal! Pe banii cui? Ai nostri! De ce? Pentru ca, din nou, cineva are de castigat din asta.

Asa ca, cine are catel si nu i-a pus microcip si nu i-a facut vaccinul, sa se astepte de acum incolo la vizite de verificare!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Imi place articolul,mult adevar,cateii nu vor disparea de pe strazi iar chestia cu microcipuri si alte bazaconii e apa de ploaie,vorba ta draga Cristina,cine stie a cui e afacerea?

      • cristina
      • 25/02/2015
      Răspunde

      niste scarbosenii de oameni

    • Iorga Daniela Ionela
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Am vaccinat si microcipat cateii,asa ca daca au timp si bani de dat aiurea pot veni linistiti …nici doctorul veterinar si asistentul de care era insotit nu au fost de acord cu asta,insa si-au facut treaba ca doar pt asta sunt platiti(bine)!

    • Hacman Mariana
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Oameni fara scrupule…nu mai stiu cum sa faca bani pe spatele populatiei….au ei cu siguranta vreun interes ….

    • Mariana Cioranu
    • 27/02/2015
    Răspunde

    Si la mine au fost sa le pun microcip si nu le-am pus.

    • Mihaica Iuliana
    • 01/03/2015
    Răspunde

    O masura inteleapta luata de autoritati, insa prea putini o si respecta. Oare nu le pasa de sanatatea animalelor sale de companie, oare care este problema?

    • NICULCEA CONSTANTINA
    • 03/03/2015
    Răspunde

    Eu cred ca microciparea e un lucru bun. Daca iti pierzi cainele? Daca vrei sa calatoresti cu el in stainatate? Intradevar este o afacere, dar spre binele cainelui. Si cred ca daca nu iti permiti un microcip, nu iti permiti nici o vizita anuala cu cainele la medic, vaccinari si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares