4 tipuri de dispozitive utile dacă vrei să-ți știi mașina în siguranță

mașina dispozitive siguranță

O mașină personală  este foarte utilă, te scutește de multe bătăi de cap, dar poate deveni și un motiv de stres. Nu știi niciodată dacă a doua zi de dimineață îți vei mai găsi mașina în parcare sau dacă o vei găsi întreagă. Te temi că cineva ți-ar putea rupe oglinda sau sparge un far, așa cum i s-a întâmplat și vecinului, de curând, și poliția nici nu s-a sinchisit să caute un vinovat. Pe lângă banii pe care trebuie să-i dai pe piese, consumabile, asigurări și combustibil, pentru liniștea ta, ar mai trebui să investești și în anumite elemente și dispozitive de securitate. Doar așa vei sta liniștit, știindu-ți mașina în siguranță. Iată și câteva idei de astfel de dispozitive.

1. Alarma auto

Toate mașinile ar trebuie să aibă așa ceva. O alarmă este utilă din foarte multe puncte de vedere, nu doar pentru a descuraja spargerea mașinii. De exemplu, la alarma pe care o avem noi montată, după ce cobori din mașină, la câteva secunde, primești o avertizare sonoră că nu a ai închis mașina. Fără alarmă, soțul meu mereu își uita mașina deschisă. În plus, rari sunt hoții care se încumetă să continue o spargere acolo unde alarma a fost declanșată. Oricând poate ieși un vecin deranjat de zgomotul puternic și îl poate surprinde acolo.

mașina dispozitive siguranță

2. Sistemul de urmărire prin GPS

Acest tip de dispozitiv este cel mai adesea folosit de firmele care doresc monitorizarea atentă a flotei auto, dar el poate fi util și oricărei persoane posesoare de autoturism. Cu un astfel de sistem de urmărire automobile prin gps montat pe mașină vei ști tot timpul exact unde se află automobilul tău. Aplicația instalată pe smartphone, venită la pachet cu echipamentul de localizare îți arată locația lui în permanență.

Dacă mașina este furată, prin acest GPS o vei găsi rapid. Cheia este ca trackerul să nu fie montat la vedere și să aibă un sistem propriu de alimentare cu baterie pentru că altfel, hoții experimentați pot duce mașina într-un garaj, îi scot bateria și adio localizare. Dacă sistemul de urmărire are propria baterie, îți vei găsi mașina oriunde. Mai mult decât atât, la unele modele de trackere GPS există funcții avansate care permit oprirea alimentării cu carburant direct din aplicație, atunci când se constată că mașina a fost furată.

3. Camerele video

Supravegherea video se dovedește și ea utilă celor care vor să-ți știe mașinile în siguranță. Unii aleg să-și monteze, de exemplu, camere video în parcare. Nu zic că nu este o variantă bună, dar sigur mașina nu stă non-stop în parcarea din fața imobilului, că doar nu ai cumpărat-o pe post de exponat. Mult mai sigur este să investiți în camere DVR de tipul celor de aici. Sigur că ele sunt utile și în trafic pentru că filmează tot și, în caz de incident, puteți dovedi imediat cine e vinovatul sau cum s-au petrecut faptele. Dar, dincolo de asta, ele devin și elemente de securitate pentru mașină, putând înregistra activitatea din jurul ei atunci când este parcată.

Alegeți un model cu un unghi de vizualizare cât mai mare, cu funcție Night Vision și cu rezoluție cât mai bună (HD sau Full HD). În felul acesta aveți mașina supravegheată absolut oriunde, la orice oră din zi sau din noapte. Dacă mizați pe un astfel de dispozitiv, verificați să aibă și senzor de mișcare integrat. Acestea sunt cele mai bune modele pentru că imediat ce detectează mișcare în jurul mașinii încep să înregistreze.

Sigur că, dacă aveți mai mulți bani de investit, și sistemele de monitorizare prin intermediul camerelor ascunse sunt o bună opțiune.

4. Dispozitivele mecanice antifurt

Sunt și ele destul de folosite. Există mai multe tipuri de dispozitive care permit blocarea anumitor elemente precum volanul, pedalele sau schimbătorul de viteze și chiar dispozitive care blochează sistemul de direcție. Fără cheia care deblochează aceste dispozitive mașina nu are cum să fie furată. Și pentru evitarea spargerii mașinii și a furtului obiectelor de valoare din ea există soluții. De exemplu, foliile antiefracție care nu permit dezintegrarea geamurilor, chiar dacă ele au fost sparte.

Orice mijloc prin care oferi securitate mașinii este binevenit. Orice dispozitiv este mai bun decât nimic. Totuși, este clar că unele dintre soluțiile prezentate azi sunt mai performante și mai complete decât altele. Vrei să-ți știi mașina mereu în siguranță? Trebuie să investești ceva în asta. Nu te poți mulțumi cu o folie antiefracție pentru că geamul oricum ar fi spart și n-ai ști cine a făcut-o. Poți combina folia cu o cameră DVR, pe care să fi surprins făptașul, de exemplu, sau te poți baza doar pe alarma cu închidere centralizată și un echipament de urmărire prin GPS. Alege combinațiile care să te ajute să dormi liniștit fără grija mașinii!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Daniela
    • 19/03/2017
    Răspunde

    M -am cam plictisit sa bag bani în mașină, ies din casa bani,expira asigurarea,rovigneta,ITP,piese, alarme,spălat saptamanal…pana la urma e mai rentabil cu taxi-ul.

    1. Sa nu aud de TAXI. Mie mi se pare scump, conditii proaste si soferi needucati.

    • Valeria Chertes
    • 19/03/2017
    Răspunde

    Alarma am, GPS am, mai urmeaza celelalte. Intradevar in ziua de azi trebuie sa luam toate masurile de precautie.

    1. Iti doresc sa nu aveti parte de evenimente de genul asta.

    • Tatiana Sorina
    • 19/03/2017
    Răspunde

    Bun articol,mai ales ptr cine lasa masina in fata blocului,in parcari. Eu am alarma mea,pe Kira, e ciobanesc caucazian,e cat un urs. :))))) Nu cred ca intra nimeni sa imi fure masina.

    1. pai, din ce zici tu, tu ai masina in curte. Cred si eu ca esti linistita.

    • nicolae claudia
    • 19/03/2017
    Răspunde

    niste idei foarte utile daca nu ai polita casco..ca sa acopere daunele

    1. Nici nu stiu daca toate politele casco acopera daunele de genul asta.

  1. Răspunde

    Cel mai util material pe care l-am citit in ultima vreme! Bravo, Cris! Nici nu pot alege un tip de dispozitiv despre care sa zic ca e „cel mai bun”, toate fiind bune. Mai ales daca tinem cont de cate masini ajung anual sa fie sparte numai la noi in tara… Cand lucram in presa si colaboram cu Politia stiu ca asta era o problema majora. Bine, si soferii aveau partea lor de vina, mai ales cand lasau bani si obiecte de valoare la vedere. Insa problema in sine e destul de mare la nivelul intregii tari.

    1. stiu ca sunt si oameni care lasa tot felul de obiecte la vedere si tenteaza, dar noua ne-au spart masina desi nu avea nici macar casetofon. Hotii nu s-au ales cu nimic, noi am avut un geam de inlocuit. Cine a facut-o? Nu se stie.

  2. Alarmă am și eu la mașină și o consider utilă. Partea cu GPS pare o idee bună, poate mai încolo și mai mult ar fi justificat pentru mașina soțului. Cu ea mergem în vacanțe și la drum lung, a mea e de oraș, birou, shopping, acasă.

    1. Voi stiti mai bine care sunt pericolele prin zonele in care va scoateti masinile la plimbare.

    • ghelbere elena
    • 20/03/2017
    Răspunde

    Am alarma si GPS, restul nu si nu prea cred ca le voi cumpara in curand.

  3. Răspunde

    Alarma masinii sotului meu nu-l anunta ca nu a inchis masina, in schimb scoate un zgomot in momentul in care se armeaza si tine cont doar de asta. Alarma este buna si asa cum zicea-i, mai rar se sparg masinile cu alarma

    1. e riscul prea mare cand porneste alarma. Nici eu nu as mai sta acolo :))

    • Cris Tina
    • 21/03/2017
    Răspunde

    Dintre toate cele prezentate, cred ca alarmele antifurt sunt cele mai enervante, pacatoase. Cum v-ati simti cand un individ isi uita masina (cu alarma pornita) in parcare si pleaca? Eu m-am simtit ingrozitor de rau, extrem de nervoasa de eram gata sa cobor cu bebe de cateva luni sa ii fac masina „bucati”. Alarma tipa de ziceai Doamne, vecinii erau si ei iesiti ca la urs si tipau la randul lor. Si asta nu a durat decat cateva ore bune de la 10:30 cam pana la 14! Putin, nu-i asa?

    1. Eu n-am luat in calcul nesimtitii.

  4. Răspunde

    Imi aduc aminte de o poveste interesanta petrecuta acum 10 ani. Intr-o noapte, niste hoti au reusit sa ne sparga si noua masina (fara alarma) si vecinului (cu alarma). Ideea e ca a facut el ce a facut de i-a dezactivat-o. Masinile le-au spart doar ca sa se distreze, aceeasi operatiune la ambele vehicule, aceeasi marca amandoua. Acum sistemele de alarma au devenit ceva mai inteligente.

    1. noua o singura data ne-a fost sparta masina, acum 5 ani, cand anu avea alarma. Banuiesc ca exista si tipi care se pricep sa le dezactiveze si ma rog sa nu dau peste ei.

    • Tatiana Sorina
    • 25/03/2017
    Răspunde

    Bun articol,cred ca si mie mi-ar fi buna o alarma tinand cont ca am garajul in spatele casei. Am vazut acum ca multe persoane isi pun camere la usa,dar cred ca sunt prea comoda sa stau toata ziua sa verific,poate daca as avea o vila mare ca a lui Becali poate poate as pune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares