7 elemente cheie în amenajarea camerei unui copil școlar

camera copil școlar

Vârsta de 6-7 ani reprezintă începutul unei noi etape în viața copilului tău. Începe școala. Nevoi noi, provocări noi, haine noi, oameni noi și… o cameră nouă, cu mobilier nou. Patul în formă de mașinuță și dulapul sau cufărul pentru jucării nu mai sunt suficiente. De acum, vor fi teme de făcut. Vom avea nevoie de spațiu de depozitare pentru cărți, caiete și materiale școlare. Măsuța pe care a pictat până acum s-ar putea să nu mai fie destul de comodă, având în vedere că vrei să scrie frumos și să adopte o poziție corectă a corpului. Iată ce elemente cred eu că nu pot lipsi din amenajarea camerei unui copil școlar. Pe lângă pat, desigur.

Birou

Mi se pare absolut necesar ca micii școlari să învețe din timp să-și facă temele la birou, nu în pat, nu pe covor. În primul rând că nu vrem să-și strâmbe coloana, iar în al doilea rând, doar un birou va oferi cotului susținerea necesară pentru un scris frumos și ordonat. Nu trebuie să fie cel mai mare sau cel mai scump birou, dar ideal ar fi să fie rabatabil, cu spațiul de lucru înclinabil în mai multe unghiuri, pentru mai mult confort. De asemenea, dacă vreți să fie folosit pe termen mai lung, nu ar fi rău să luați în calcul alegerea unui birou reglabil pe înălțime. Îl găsiți la secțiunea mobilă pentru camera copiilor.

birou înălțime reglabilă

Scaun pentru birou

La așa birou, va avea nevoie și de un scaun pentru birou. Dincolo de modelul care trebuie să placă copilului, scaunul de birou trebuie avut grijă să fie confortabil și rezistent/sigur pentru copil. Sunt ideala scaunele de birou cu spătare și brațe/cotiere, dar și cu mecanism care să permită reglarea pe înălțime. Ca material pentru tapițerie, ar fi de preferat cel textil, fiind mai ușor de curățat și reparat în caz de accidentare.

Șifonier pentru haine

Dacă până acum i-a fost suficientă o comodă cu trei sertare pentru păstrarea hainelor, de acum nu mai merge așa. Are nevoie de un dulap sau chiar un șifonier micuț, dar bine compartimentat, de spațiu unde să-și poată păstra pe umerașe pantalonii, cămășile, sacourile pentru școală, dar și pe rafturi, restul hainelor pentru ținutele de zi cu zi. N-ar fi rău să aibă și 1-2 sertare, pentru a evita dezordinea frecventă.

Dulap sau comodă rechizite

Lucruri noi de depozitat, spațiu nou pentru depozitare, de data aceasta pentru tot ce înseamnă rechizite. Pentru început, poate fi suficientă o comodă cu 2-3 sertare. Dacă vreți ceva ce să poată fi utilizat pe termen lung, optați pentru un dulap cu rafturi și sertare, în genul acesta. Este mai încăpător și mai ușor de organizat. În doi ani, volumul de cărți, caiete și rechizite va crește și va fi nevoie de mai mult spațiu. Nu vreți să schimbați mobila în fiecare an, nu?

Decorațiuni

Decorațiunile nu pot lipsi din peisaj nici măcar în camera unui adult, cu atât mai mult când vine vorba de amenajarea camerei unui copil, indiferent de vârsta lui. În funcție de preferințe, se pot adăuga un ceas, o oglindă (merge și dulap cu oglindă, desigur), 1-2 tablouri, autocolante, postere sau chiar stickere. Acestea pot avea rol strict ornamental sau pot fi și educative dacă alegeți, de exemplu, niște stickere cu litere sau un fototapet cu harta lumii.

Lumină bună

Timpul petrecut la birou și cu nasul în cărți va crește de acum. Este nevoie de o lumină bună, care să asigure o bună vizibilitate și să nu forțeze ochii copilului. Mai precis, avem nevoie de mai multe surse de lumină. De bază ar fi un corp de iluminat pentru tavan, fie el plafonieră sau lustră, și o lampă de birou. În cazul în care micul școlar obișnuiește să citească seara, la culcare, neapărat va fi nevoie și de o veioză sau de o aplică (mai sigură pentru că nu riscă să fie trântită), cu întrerupător montat lângă pat.

Bibliotecă

Nu în ultimul rând, nu poate lipsi din amenajarea camerei unui copil școlar biblioteca. Ea vine să asigure protecție cărților și chiar să sporească apetitul pentru lectură. Puteți miza pentru un simplu raft organizator colorat sau o etajeră, dar cel mai mult celor mici le plac bibliotecile în forme speciale cum ar fi cele tip căsuță. Sunt deopotrivă piese de mobilier și decorațiuni.

bibliotecă tip căsuță camera copiilor

Poate că par multe piese pentru o cameră micuță, cum este cea a unui copil, dar nu spune nimeni că trebuie luat un șifonier mare sau o bibliotecă în care să adune cărți până la vârsta majoratului. Este bine să alegem mobilier special pentru copii, nu doar pentru că acesta este mai colorat și mai stimulativ pentru copii, ci și pentru dimensiunile mai reduse ale acestuia. Greu de ales atâtea lucruri care să se și asorteze? Nu și dacă folosești motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni favi.ro. Este atât de simplu să găsești ce vrei, în culoarea și stilul dorite. Au și secțiune specială cu seturi de mobilier pentru camera copiilor. Poți lua direct de acolo sau te poți inspira doar din amenajările altora.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares