7 tipuri de alimente care stimulează producția de acid hialuronic

alimente care stimulează producția de acid hialuronic

Când spun acid hialuronic la ce te gândești? Cele mai multe persoane merg cu gândul la un ingredient din produsele cosmetice. De fapt, acidul hialuronic este un compus al organismului uman, cu rol foarte important în menținerea apei, a nivelului optim de hidratare în țesutul conjunctiv și organe. Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim sau din cauza unor disfuncții, corpul uman nu mai produce suficient acid hialuronic. Atunci pielea îmbătrânește, ochii se îmbolnăvesc, articulațiile devin tot mai dureroase. Știm cu toții că există tot felul de suplimente alimentare pe bază de acid hialuronic menite să ne ajute. Nu ne pot ține tineri, dar pot întârzia apariția problemelor sau reduce gravitatea lor. Dar, dincolo de aceste suplimente, de unde facem rost de acid hialuronic? Se găsește ca atare în vreun aliment? Care sunt alimentele care stimulează producția de acid hialuronic?

Legumele rădăcinoase

Banalele și accesibilele rădăcinoase sunt o sursă ideală de acid hialuronic. Enumerăm aici cartoful dulce, țelina, morcovul, păstârnacul, sfecla roșie, ridichile, rădăcina de pătrunjel. Consumate mai ales crude, ele ajută organismul să producă o cantitate mai mare de acid hialuronic. Studiile au arătat că persoanele care consumă cantități mai mari de rădăcinoase au risc mai scăzut de a dezvolta boli precum cancerul, diabetul sau Alzheimerul, iar pielea lor arată mult mai bine, chiar și la vârste foarte înaintate.

Cartilajele și articulațiile de origine animală

Știți picioarele de porc, adidașii, și urechile pe care le folosim în general la piftie, cei care nu vrem să o preparăm cu gelatină? Cartilajele și articulațiile care ajută fiertura aceea să se închege sunt pe lista cu cele mai bune stimulente ale producției de acid hialuronic. Ba chiar sunt singurele care conțin acid hialuronic la propriu. Și nu sunt deloc neplăcute la gust, credeți-mă, cei care nu ați mâncat până acum o piftie adevărată, făcută din părți ale porcului care, prin alte părți, sunt considerate bune de aruncat! Supa de oase este o adevărată minune pentru organism.

Soia

Tot mai căutată și mai recomandată în ultimii ani, bătrâna soia este și ea pe lista alimentelor care susțin producția acidului hialuronic de către corpul omenesc în cantitate mai mare. Este și o sursă nemaipomenită de proteine vegetale, poate fi consumată tot timpul anului, chiar și de către cei care postesc, și nu este un produs chiar așa de scump, dacă ne referim la soia în stare naturală, nu la toate minunile pe bază de soia, care se găsesc acum în comerț și numai sănătoase nu sunt.

Strugurii

Atât de dulci și delicioșii, strugurii ar trebui consumați frecvent de către cei care știu că au probleme cu producerea de acid hialuronic. Dar nu oricum, ci cu tot cu coajă. Specialiștii spun că aceasta este mult mai bogată în acid hialuronic decât fructul în sine. Evident că și vinul, ca antioxidant preparat din struguri, are cam același efect, încetinind procesul de îmbătrânire cu tot ce atacă el (piele, organe, articulații, creier, etc).

Legumele cu frunze verzi

Adaugă pe lista alimentelor de consumat și legumele cu frunze verzi dacă vrei ca organismul tău să producă mai mult acid hialuronic! Aici intră spanacul, salata verde, frunzele de țelină, broccoli, frunzele de sfeclă, andivele, pătrunjelul. Toate conțin cantități mari de magneziu, principalul catalizator în procesul natural de producere a acidului hialuronic atât de necesar menținerii sănătății.

Peștele

Peștele, pe care românii îl consumă atât de rar, este și el un aliment excelent pentru a stimula producția de acid hialuronic. Uleiurile de pește de genul acesta nu ar trebui să lipsească de pe lista suplimentelor naturale menite să vegheze asupra stării de sănătate. Ele previn și încetinesc îmbătrânirea celulară. Cei mai buni pești de consumat în acest sens sunt: tonul, macroul, somonul, sardinele și anșoa.

Și ajungem încă o dată la concluzia că starea noastră de sănătate depinde doar de cât de corect și complet ne hrănim. Din păcate, foarte puțini ne putem lăuda cu o alimentație care să ne asigure tot ce ne trebuie pentru o viață sănătoasă. Restul nu avem de ales și trebuie să compensăm acele lipsuri alimentare cu suplimente naturiste care să ne ajute. Printre ele, musai de introdus și unul cu acid hialuronic. Atenție la concentrație, dar și la tipul de supliment folosit. Studiile din ultimii ani indică faptul că produsele sub formă lichidă, ca acestea, sunt mult mai eficiente, fiind mai repede și mai bine absorbite de organism.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares