5 motive pentru care același parfum miroase diferit pe o altă persoană

parfum miroase diferit pe o altă persoană

Ca oricărei femei, și mie îmi plac parfumurile. Nu pot spune că sunt chiar dependentă de ele, dar atunci când le port, mă simt mai bine, am mai multă încredere în mine. Cred că un parfum poate fi văzut și ca o carte de vizită. Cea mai mare problemă cu parfumurile nu este că nu ni le permitem sau că nu avem destule, ci că nu ni le alegem corect.

Eu însămi îmi amintesc de vremea când îmi cumpăram parfumurile la întâmplare, ghidându-mă după bulina parfumată dintr-un anumit catalog sau după mirosul de pe o bandă tester rătăcită prin geantă. De cele mai multe ori, am fost dezamăgită. Ceea ce pe hârtie miroase într-un fel, mirosea diferit pe mine.

Și când mi-am luat parfumuri care îmi plăceau la nebunie când le simțeam la colegele mele am pățit asta. La un moment dat, am întrebat-o pe una dintre ele ce parfum a folosit, m-am dus acasă, direct căutare pe hugo boss parfum și comandat. Ce să vezi la primirea comenzii? Nu mirosea la fel. L-am testat și pe al ei pe mine. Același rezultat. A fost nevoie de timp și informație ca să înțeleg că nu sursa parfumului era cauza, că al meu nu era mai puțin original decât al ei, ci că este perfect normal să se întâmple asta. De ce un parfum miroase diferit de la persoană la persoană? Pot fi mai multe cauze.

Particularitățile pielii

Primul care influențează modul în care un parfum miroase după ce l-am aplicat este pH-ul pielii. În funcție de acesta, mirosul și persistența unui parfum pot fi diferite. Un pH ridicat sau scăzut deja schimbă mirosul. Pe o piele grasă, cu pH ridicat, este perceput mai puternic și rezistă mai mult. Pe pielea uscată, cu pH scăzut, va fi mult mai discret și nu așa de persistent.

Ca să dau un exemplu concret, apa mea de toaletă Narciso Rodriguez ține peste 12 ore pe pielea mea. Unei prietene care l-a testat la mine nu îi persistă atâta. Eu am pielea grasă, ea, uscată. Cu o hidratare bună înainte de aplicarea parfumului, sigur s-ar bucura de arome pentru mai mult timp.

L-ai mirosit în momente diferite

Nu mă refer la momente din zi, ci la distanțe diferite în timp față de momentul aplicării. Ar trebui să știi că orice parfum are note de bază, de mijloc și de vârf. În primele minute, le simțim pe cele de vârf, apoi predomină cele de mijloc pentru ca, cele care se vor simți și peste 2-3 ore, să rămână cele de bază. Dacă tu ai nimerit când se eliberau notele de mijloc, este normal ca mirosul de debut sau cel pe termen lung de pe pielea ta să nu ți se pară la fel de wow.

Factorii interni

Un parfum miroase diferit pe tine și din cauza unei serii de factori interni la care poate nici nu te-ai gândit. Studiile arată că inclusiv dieta influențează mirosul parfumurilor. La fel, și anumite medicamente, temperatura corpului, nivelul de stres sau particularitățile hormonale. Cu alte cuvinte, e posibil ca același parfum, aplicat pe aceeași piele, să se simtă diferit de la o zi la alta, în funcție de medicație, de cât de calm sau stresat ești, de faza ciclului menstrual în care te afli.

Metoda de aplicare

Ne convine sau nu, și modul în care a fost aplicat un parfum are un cuvânt de spus în ceea ce privește siajul, persistența și notele resimțite la un parfum. Poți face un experiment aplicând parfumul într-o zi direct pe piele și, în alta, pulverizându-l mai degrabă în aer și pășind în vaporii eliberați. O să înțelegi exact ce spun. De asemenea, frecarea pielii după ce am aplicat parfum pe ea este greșită. Dacă te-ai dat cu o loțiune de corp parfumată, cu note diferite, așteaptă-te ca izul parfumului să fie modificat. Fiecare mic detaliu contează.

Condițiile de mediu

Nu în ultimul rând, o serie de factori externi influențează modul în care percepem notele unui parfum și persistența acestuia. Într-un fel poți resimți parfumul aplicat în mall, într-un magazin în care funcționează aerul condiționat, aerul este uscat și temperatura nu trece de 26 de grade și într-un cu totul alt fel în condiții de caniculă și umiditate.

Reține că un parfum miroase diferit nu pentru că nu este de calitate sau original, ci pentru că există o serie de factori care îl influențează! În sticlă toate miros la fel, dacă sunt păstrate conform instrucțiunilor. Problemele apar odată cu interacțiunea. Parfumul este chimie și chimia nu se încheie odată cu ieșirea lui din laborator. Este normal să nu mai miroasă la fel, să se simtă diferit pe o altă persoană sau într-un alt mediu.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares