Top 3 cele mai sigure mașini Mercedes de familie din 2022

cele mai sigure mașini Mercedes

Siguranța pe care o oferă în trafic, atât ție, ca șofer, cât și pasagerilor, celorlalți șoferi, dar și pietonilor, mi se pare unul dintre cele mai importante lucruri de analizat atunci când îți achiziționezi o mașină, fie ea nouă sau second hand. Contează, desigur, și prețul, și dotările, și aspectul, nu zic nu. Totuși, parcă nu aș face rabat la câteva mii de euro, știind că de ele poate depinde viața mea. Nici nu aș pleca prea încrezătoare la drum doar pentru că mașina mea arată bine, chit că e este undeva în coada listei cu mașini sigure.

Nu mă consider expertă în mașini, dar am citit destul de multe articole din domeniu în ultima vreme, cât să știu că cele mai bune mașini, la capitolul siguranță, sunt mașinile nemțești și cele americane. În topul Euro NCAP al celor mai sigure mașini de familie (că asta mă interesează pe mine) din 2022 , din primele zece poziții, opt aparțin producătorilor din Germania și SUA. Dintre acestea, nu mai puțin de patru sunt mașini Mercedes Benz. Și asta, doar raportându-ne la echipările standard ale acestor autovehicule.

În 2021 și 2020, lucrurile au mers prost pe partea de producție de mașini, din cauza pandemiei, dar, pe 2019, 7 din primele 10 poziții ale aceluiași top sunt ocupate tot de mașini Mercedes. Pe mine m-au convins. Nu sunt cele mai ieftine mașini, asta este sigur, dar merită investit în ele. Și nu doar pentru siguranța pe care o oferă, ci și pentru aspect, performanțe și durabilitate. Nu mi-aș permite una nouă, dar la una dintre aceste Mercedes Benz rulate, cu siguranță pot aspira. Sunt vândute de un dealer autorizat, știu că sunt atent verificate, înainte de a fi puse la vânzare.

Iată și care sunt primele cele mai sigure 3 modele Mercedes Benz din clasa de familie, conform topului Euro NCAP din 2022! Le găsiți pe toate disponibile pe site-ul recomandat mai sus. Fiind mașini noi, din 2022, sunt mai scumpe. Nu este bai dacă nu aveți buget pentru ele. La fel de sigur este și un A Class, care a ocupat locul 2 în clasamentul Euro NCAP din 2018 al celor mai sigure vehicule de familie.

Mercedes-Benz Citan Tourer

Conducerea acestui model este foarte sigură. Pachetul de siguranță activă disponibil pentru echiparea standard Mercedes Benz Citan Tourer este de mare ajutor. Face conducerea nu doar mai sigură, ci și mai ușoară. Ai parte de asistent activ la frânare, asistență pentru unghiul mort, asistent de menținere a benzii de circulație. Foarte util! De menționat și asistentul pentru limitarea vitezei și cel pentru recunoașterea semnelor de circulație. Nu sună bine? Citan Tourer este echipat cu 7 airbag-uri, având ca dotare standard inclusiv un airbag central, poziționat între scaunele din față, care de declanșează și protejează în cazul unei izbituri laterale.

Mercedes-Benz T-Class

Pe locul 2, avem mașinile Mercedes-Benz T-Class, dotate și ele tot cu 7 airbag-uri menite să asigure protecție sporită șoferului și pasagerilor în cazului unui impact, dar și cu o serie de sisteme de asistență impresionante pe care la alte mașini le găsim doar în echiparea opțională care duce la prețuri chiar și de trei ori mai mari decât ale acestui model. Are un total de 34,7 puncte la testele privind siguranța adulților ocupanți, oferind o protecție de 91%, și 45,8 puncte la testele cu pasageri copii, cărora reiese că le oferă o siguranță de 93%.

Mercedes-EQ EQE

Nu doar că este super sigură, dar este și una dintre cele mai performante mașini electrice. Are o super autonomie. În 2022, a ocupat locul 5 în topul Euro NCAP despre care vorbim, fiind a treia dintre cele patru mașini Mercedez Benz prezente în primele zece poziții. Echiparea standard Mercedes-EQ EQE oferă o capotă activă menită să asigure protecție pietonilor, senzori pentru menținerea benzii în timpul deplasării, asistenți activi pentru mai multe manevre și multe airbaguri.

Indiferent că optezi pentru una dintre aceste mașini Mercedes din 2022 sau pentru un model mai vechi, brandul acesta este una dintre cele mai sigure alegeri pe care le poți face. Mașinile sale oferă protecție, o experiență plăcută de șofat și călătorie, tehnologii dintre cele mai avansate, materiale de calitate pe care nu vor apărea puncte de rugină în trei ani, confort, design modern. În plus, dotările standard le fac să-și merite prețurile care, la prima vedere, ar putea părea prea mari.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 20/03/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

    • Bojana Tihan
    • 21/03/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații și recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares