Rola de masaj facial – 4 lucruri pe care trebuie să le știi

masaj rolă masaj facial jad

Rola de masaj facial nu este un accesoriu de beauty tocmai nou. Sub o formă sau alta, aceste role există și sunt utilizate de mult timp. Ce este nou este apetitul consumatoarelor de produse de înfrumusețare pentru ele, ceea ce nu este deloc rău, având în vedere multiplele beneficii pe care le are utilizarea zilnică, pentru cinci minute, a unui astfel de dispozitiv. Îmbunătățește circulația la nivelul pielii, previne și estompează ridurile, reduce cearcănele și pungile de sub ochi și ajută la o mai bună distribuire și absorbție a produselor cosmetice aplicate pe piele. Un roller facial poate face minuni pentru ten dacă este ales și folosit cum trebuie.

Uite 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre alegerea și utilizarea unei role de masaj facial!

1. Culoarea contează

Dacă intri la secțiunea rolă masaj facial de pe Notino, de exemplu, o să găsești role cu pietre de culori diferite. Nu avem de-a face cu același tip de piatră colorată diferit pentru a da bine în pagină sau a satisface preferințele cromatice ale clienților. Sunt pietre diferite, cu proprietăți diferite. Cele albe și roz sunt din cuarț. Cele verzi, din jad. Acestea sunt cele mai comercializate și mai folosite, dar mai putem găsi role cu piatră de ametist, de obsidian, jasp, ochi de tigru, opal.

role masaj facial diverse culori pietre

Jadul era folosit și de mayași, dar și în Egiptul și China Antice. Este un adevărat vindecător. Calmează iritația și reduce inflamația. Este ideal pentru persoanele predispuse la acnee și iritații.

Cuarțul este elixir de tinerețe. Reduce stresul la nivelul mușchilor faciali, are efect revigorant imediat, repară pielea, o vindecă, o protejează de riduri și le estompează pe cele fine.

Mai greu de găsit și puține mai scumpe sunt rolele din ametist care sunt și ele foarte bune pentru persoanele care se confruntă cu acnee și inflamații la nivelul tenului.

Opalul alb este fericire. Ochi de tigru este curaj și energie. Jaspul roșu este echilibru și vitalitate.

Dincolo de efectele vizibile are masajului cu oricare dintre aceste role, rețineți că fiecare piatră semiprețioasă are propria ei energie și putere vindecătoare pe anumite paliere. Unele induc calmul, altele dau energie. Unele ne dau forță, altele optimism. Cred că ar trebui ținut cont și de aceste aspecte când alegem rola de masaj facial.

2. Nu trebuie confundată cu un derma roller

Derma roller și facial roller nu sunt una și aceeași poveste, de reținut! Rola de masaj facial este un dispozitiv pentru masaj cu role din pietre semiprețioase, care poate fi folosit zilnic, fără probleme. Deși, cel puțin parțial, utilizarea unui dermaroller are cam aceleași efecte asupra pielii, cele două dispozitive arată complet diferit. Dermarollerul are role cu ace din oțel inoxidabil și se poate folosi maxim o dată pe săptămână. Nu este recomandat persoanelor cu piele sensibilă.

3. Este important să o folosești corect

Contează foarte mult cum folosești rola de masaj facial. Nu poți s-o pui oricum pe față și să o plimbi înainte și înapoi, după cum crezi tu că e bine, și sa te aștepți la rezultate.

În primul rând, fața trebuie să fie întotdeauna curată. Aplicăm masaj cu rola dimineața sau seara, pe tenul spălat și demachiat în prealabil.

rolă masaj facial și piatră gua sha

Apoi, este important să nu apăsăm prea tare pe rolă și să masăm în direcțiile corecte. Nu se masează prin mișcări du-te-vino, ci doar pe direcția înainte, de jos în sus și dinspre centru spre exterior. Doar așa vom reuși să îmbunătățim circulația la nivelul pielii și să stimulăm producția de colagen și elastină, dar să obținem și efectul de lifting dorit. Da, facem lifting acasă cu dispozitivele de masaj. Mai puteți folosi în același scop și o piatră gua sha. Asigurați-vă că o folosiți cum trebuie! Fiecare muchie are rolul ei și trebuie folosită pe zona căreia îi este destinată.

La întrebarea dacă este mai bine să facem masajul pe pielea curată sau să ne ajutăm de un produs de îngrijire părerile sunt împărțite. Personal, eu mizez pe varianta a doua. Cred că prin masaj produsul se absoarbe mai bine în piele, iar crema sau uleiul folosite ajută la o rulare mai facilă a rolei pe piele, scăzând riscul de lezare prin aplicarea unei presiuni prea puternice.

Nu uita să folosești și capătul mic pentru zona ochilor și cea din jurul buzelor și să fii consecventă în utilizarea produsului. 5 minute de masaj o singură dată pe săptămână nu vor da rezultate.

4. Diferențele de preț sunt date și de calități diferite

De unde diferențele de preț la capitolul role de masaj facial? De ce avem role la 30 de lei și altele la 300 de lei? Da, contează și brandul, nu se poate să nu recunoaștem, dar, dincolo de asta, așteaptă-te și la o diferență de calitate. Dispozitivele foarte ieftine s-ar putea să folosească role din sticlă sau din pietre fără proprietăți vindecătoare. Și calitatea suportului metalic este importantă. O piatră (poate și prost șlefuită) montată pe o sârmă ieftină de fier o să scârțâie sau chiar o să se blocheze la rulare.

Dacă nu ai folosit până acum rola de masaj facial, ar trebui să încerci. Utilizarea regulată și corectă oferă multe beneficii pielii. Alege-o în funcție de specificul și nevoile tenului tău și relaxează-te masându-ți pielea în acordurile produselor tale de skincare preferate!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • MarioaraGurgu
    • 01/03/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații super utile.

    • Valeria Chertes
    • 02/03/2023
    Răspunde

    Informații foarte utile,mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares