Cuplul de la nr. 9, Claire Douglas

Cuplul de la nr. 9, Claire Douglas

Am început să-mi cumpăr tot mai rar cărți noi. Deh, sunt mai scumpe! Prefer să le mai las câteva luni, să se învechească, să le mai scadă prețul. Ei bine, de data asta nu am rezistat. Atâtea recenzii pozitive am văzut la volumul ăsta, pe Instagram, că trebuia să-l citesc cât mai curând. Cuplul de la nr. 9 este cel mai recent thriller din biblioteca mea, o carte ieșită de sub tipar în 2023.

Cuplul de la nr. 9 – scurt rezumat

Saffron și Tom așteaptă primul lor copil. S-au mutat de curând în casa în care odinioară locuise bunica lui Saffron, Rose. În Skelton Place, la numărul 9, lucrurile par a merge bine. Au câte ceva de renovat, dar este mai mult decât au sperat. Totul se schimbă atunci când echipa de muncitori angajată descoperă un cadavru îngropat în grădină. Sunt rămășițele unui bărbat ucis în urmă cu treizeci de ani. Cine este victima? Oare bunica Rose are vreun amestec în asta?

În vizitele pe care Saffron i le face la azilul unde este internată cu Alzheimer, Rose nu oferă răspunsuri clare. Chiar dacă ar vrea, memoria nu o ajută. Apare un al doilea cadavru, al unei femei îngropate acolo cam în aceeași perioadă. Trecutul bunicii Rose și al casei trebuie cercetate.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Cu trei decenii în urmă, Rose cumparase casa din Skelton Place și se refugiase acolo cu fiica ei, Lorna, fugind de ceva. De ce anume, nu știm încă. Rose era mereu cu ochii în patru, speriată și pe fugă. Dar, atunci când în peisaj apare Daphne, o tânără misterioasă, la fel de secretoasă și speriată ca ea, Rose decide să o primească în chirie și, treptat, se apropie mult de ea. Totul este bine și frumos până când pe una dintre ele trecutul o prinde din urmă. Ce se întâmplă de aici încolo este… operă de artă.

Bunica Rose este tot mai tulburată de întrebările care i se pun. Bolborosește fără sens pomenind nume pe care Saffron nu le-a mai auzit până acum: Jean, Victor, Sheila. Cine sunt oamenii ăștia?

În paralel, tânărul Tom, fiul unui fost medic, acum pensionat, descoperă pe biroul tatălui său un ziar deschis la articolul despre cadavrele descoperite cu o notiță ciudată, scrisă de mână, sub articol: Găsește-o! Pe cine să găsească? Ce legătură are el cu toate astea?

Toată lumea lui Saffron și a Lornei se zguduie când o bătrână, cândva prietenă cu Rose, scoate la iveală câteva amintiri și fotografii de pe vremea când Rose și Daphe locuiau împreună. Nici nu-ți imaginezi ce secret teribil te așteaptă!

Ți-am stârnit curiozitatea? Comandă cartea de AICI și află povestea completă. Te asigur că merită și prețul și timpul tău.

Cuplul de la nr. 9 – gânduri de după

Un thriller foarte bun, clar! Unul dintre cele mai bune citite de mine. O poveste încurcată, cu multe secrete, surprize, răsturnări de situație și cu un final de zile mari, la care chiar nu m-am așteptat. Este un puzzle greu de construit, cu suficient suspans, super captivant.

Nu puteți să-mi spuneți că nu are o intrigă bună, nu? Odată ce te-a prins povestea, cu greu îi vei mai scăpa din gheare. Și pentru că scenariul este grozav, dar mai ales pentru că, pagină cu pagină, personajele se conturează tot mai clar, prinzi drag de unele, le vrei pedepsite pe altele, ți-e teamă pentru ele sau ești scârbit de ele, stai cu sufletul la gură așteptând să vezi ce se alege de ele.

Saffron mi-a fost cea mai dragă. Se teme, dar nu dă înapoi. Caută adevărul pentru că știe că doar el îi poate readuce liniștea. N-a renunțat la ce simțea pentru bunica atunci când a aflat adevărul. Este destul de deșteaptă să înțeleagă că Rose care a iubit-o pe ea nu are nici o legătură cu Rose de acum trei decenii, cea implicată în… o să vedeți voi ce.

Pe mama ei, Lorna, n-am prea plăcut-o pe parcurs, dar mă bucur că și-a revenit la final. Nu mi se pare un personaj esențial pentru carte. Ar fi putut fi scrisă și în lipsa ei. Prea multe detalii despre viața ei, cam irelevante pentru povestea care ne interesează.

Rose este tot ce-și poate dori un iubitor de thrillere. Acum este o bunică neajutorată. Mergem la începuturi și o descoperim cel puțin la fel de speriată, cu un copil mic, ascunzându-se doar ea știe de ce și de cine. A fost rece cu fiica ei, dar foarte apropiată de nepoată. A fost o femeie puternică până la urmă, dar o femeie care a rămas mereu o enigmă. Finalul te luminează ca un fulger. Adevărul cade ca un trăsnet.

Cuplul de la nr. 9 are un ritm destul de alert, nu te lasă să e plictisești și nici nu-ți permite să o pui deoparte. Este un thriller bine structurat care-ți va preda și o lecție, poate până acum neștiută, despre ce pot face iubirea și dorința de a fi acceptat și iubit dintr-un om, dar și despre capacitatea omului de a se schimba radical în anumite contexte. Lupul își poate schimba și năravul, se pare.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares