Cum să obții un hol primitor în 5 pași simpli

design hol primitor

Holul este primul de care dăm cu ochii când ajungem acasă. Este ca o carte de vizită a noastră și a locuinței atunci când ne vin musafiri. Holul poate fi mai mult decât acea încăpere mică și (de regulă) întunecată, unde ne lăsăm pantofii murdari și ne aruncăm hainele de stradă. Nu trebuie să fie doar o zonă de trecere, fără viață. Un hol primitor contează mult, ca primă impresie, când cineva ne trece pragul casei, dar ne ajută psihic în primul rând pe noi, locatarii. Este mare lucru să te simți acasă și binevenit de la primul pas în locuința ta. Uite 5 pași pentru un hol altfel!

Dă-i culoare!

O fi holul un loc care trebuie să țină și la murdărie, dar nu e musai să fie totul gri și mohorât. Culoarea și accentele sunt mai mult decât binevenite. Pentru început, poți da un aer nou încăperii montând un astfel de tapet. Este ușor de aplicat, ai la dispoziție o gamă largă de modele și poate da rapid un suflu nou pereților plictisiți și plictisitori. Nu te feri de pete de culoare pe fundaluri pastel sau în culori neutre, dar nici nu încărca un spațiu mic cu un tapet ca o explozie de culoare și detalii. Combinațiile de dungi sunt ideale pentru a crea iluzia unui hol mai generos ca și suprafață!

Scapă de aglomerație!

Un șir indian de pantofi aliniați pe lângă perete și o aglomerație de geci, căciuli, fulare, umbrele, cam asta ne întâmpină pe majoritatea holurilor. Un hol primitor nu arată așa. Este ordonat și aerisit. Poți obține asta investind într-unul dintre aceste pantofare și într-un cuier cu dulap sau chiar într-un dressing mic, de hol, acolo unde spațiul o permite. În felul acesta, hainele sunt pantofii sunt ascunse, protejate de praf, iar holul arată cu totul altfel.

carturesti.ro

Dă-i căldură!

Nu din calorifer, ci prin detalii care contează. Mai toți avem gresie pe hol, în loc de parchet. În hol spălăm zilnic, parchetul ar fi afectat. Dar contează și cum arată acea gresie. Una este să ai un model rece, alta, să optezi pentru ceva care transmite căldură, cum ar fi gresia cu aspect de parchet. Înțeleg că nu se poate apuca toată lumea de schimbat gresie acum. Măcar niște covorașe sau o traversă ar merge, nu? O să-ți placă nu doar ca aspect!

Fă lumină!

Un hol mic care mai este și slab iluminat nu e tocmai spațiul ideal în care să-ți poftești musafirii și care să-ți spună bine ai venit acasă. Cât de important este ca o încăpere să fie suficient iluminată! Holul nu face excepție. Holul nu este beci și nu trebuie să arate ca atare. O lumină suficientă îl face mai primitor și mai spațios. Tot ea te va ajuta să ai mereu o ținută impecabilă. Nu vei pleca niciodată cu geaca pătată câtă vreme detaliile sunt vizibile în hol.

Decorează!

O mare greșeală pe care mulți o fac este aceea de a nu decora holul, de a-l lăsa gol, lipsit de orice personalitate. Un hol decorat este întotdeauna un hol mai primitor decât unul care vrea să servească doar scopului său practic.

Ce decorațiuni putem adăuga pe hol? În primul rând, oglindă sau oglinzi. Ori una mare, ori câteva mai mici. Arată și bine, sunt și practice, și fac holul să pară mai mare și mai luminos. Apoi, n-ar trebui să lipsească plantele. Poți opta pentru plante naturale în ghiveci (alege unele care rezistă la întuneric dacă ai holul întunecos), mai mari sau mai mici, pentru flori proaspete în vază sau chiar pentru niște plante artificiale cu aspect cât mai natural. Ai mai putea adăuga un tablou (dar nu cu poze de familie!), un ceas de perete și chiar una sau câteva plăcuțe decorative cu mesaje motivaționale.

Doar închide ochii pentru câteva secunde și imaginează-ți rezultatul! Nu ai deja imaginea unui hol primitor conturată? Nu ai prefera să te întâmpine un astfel de spațiu la întoarcerea acasă, după o zi grea de muncă, în locul acelui hol rece, sec și aglomerat de acum?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • MarioaraGurgu
    • 26/02/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații, super utile zi frumoasa.

    • Tudorel Gurgu
    • 26/02/2023
    Răspunde

    Multumim pentru informații

    • Valeria Chertes
    • 26/02/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares