3 suplimente bune în lupta cu alergiile

suplimente recomandate în lupta cu alergiile

Alergiile sunt la ordinea zilei. Tot mai mulți copii se nasc cu intoleranțe sau alergii. Tot mai mulți adulți care, până acum nu au avut probleme, se trezesc alergici la alimente sau substanțe care înainte nu le făceau rău. De ce? N-aș ști să vă spun. Probabil că vorbim de un cumul de cauze: alimentație greșită, stres, poluare. Cert este că lucrurile se întâmplă.

Cel mai bun exemplu: soțul meu. S-a născut la țară. A locuit acolo până la 18 ani. A trăit printre pomi și plante și mereu a fost ok. Acum nu mai este. Are câțiva ani de când se luptă cu alergia la diverse polenuri. Teste peste teste, dependență de diverse spray-uri nazale (pe care încă o are), nas înfundat. Nasul este înfundat mai mereu, chiar și în extra-sezon. Teii înfloriți, de care odinioară se bucura, acum sunt de evitat. Ambrozia, polenul de graminee, la fel. Și a crescut cu tei la poartă și pe câmp…

Da, avem antihistaminicele, dar nu se poate face abuz de ele. Prin urmare, a trebuit să căutăm și alte metode de a lupta cu alergiile. Unul dintre cele mai importate lucruri pe care el îl face este lavajul nazal. Toți medicii îl recomandă și multă vreme l-a evitat. De lene, dar și pentru că nu credea că-l poate ajuta prea mult. S-a dovedit că este foarte eficient. În fiecare seară își curăță bine nasul folosind acest irigator nazal. Este de un real ajutor. Apoi, am apelat și la câteva suplimente despre care am tot citit articole și studii și am înțeles că pot face alergiile mai puțin agresive.

Vitamina C

N-am știu că vitamina C este bună contra alergiilor până de curând. Știam că întărește imunitate, că mă ferește de răceli și gripe și face trecerea prin ele mai ușoară, că reduce oboseala și susține producția de colagen. Mai multe despre beneficiile sale poți citi aici. Noi luăm mereu această Vitamina C Secom. Știu sigur că de vitamina C ducem lipsă pentru că suntem departe de a avea o alimentație corectă, cu suficiente porții de fructe și legume din care să o luăm în mod natural. Vitamina C de la Secom are o concentrație mare – 1000mg – care ne permite să înghițim un singur comprimat pe zi.

Am văzut că atunci când facem pauze de la acest supliment, după câteva săptămâni, nasul se înfundă mai des și lucrurile se complică. Abia atunci am căutat pe internet și am văzut că vitamina C ajută în caz de alergii. Se pare că acționează ca un antihistaminic. Reduce inflamația de la nivelul cornetelor nazale și de aici magia cu respirație mai ușoară.

Tinctura de Trei frați pătați

Pe aceasta am descoperit-o la recomandarea farmacistei. Mă dusesem chitită pe un supliment pe care-l văzusem recomandat în lupta cu alergiile în cadrul unui articol dintr-o revistă de sănătate. Nu l-am găsit pe acela, dar doamna de acolo mi-a sugerat altceva, mai ieftin și foarte bun. Mi-a dat o tinctură de trei frați pătați. Am luat-o cam neîncrezătoare dar, într-adevăr, pe prospect scria că este un bun antialergic. Căutările pe internet și amintirile bunicii l-au convins pe soțul meu să o încerce.

Nu are cel ,ai bun gust, dar, luată pe termen lung (cure de 2 luni), ameliorează simptomele. De recomandat ar fi să începeți o cură cu o lună înaintea debutului sezonului alergic. Evident că și ceaiul de trei frați pătați este bun, dar noi am preferat tinctura, fiind mai simplu de administrat.

Gemoderivatul din muguri de coacăz negru

Despre cortizon știe toată lumea că este folosit în tratamentul alergiilor. Din păcate, nu se poate face abuz de el. Partea bună este că avem plante care-i pot ține locul. Coacăzul negru este tot mai des întâlnit în compoziția suplimentelor contra alergiilor. Extractul de coacăz negru mai este numit și cortizon natural. El ajută organismul să crească producția de corticosteroizi. Este de mare ajutor în prevenirea și reducerea simptomatologiei specifice alergiilor de orice fel și chiar a astmului.

ClinSin irigator nazal, Vitamina C 1000mg Secom, gemoderivat muguri de coacăz negru - remedii alergii

Un astfel de supliment reduce inflamațiile din organism și secreția de histamină, principala vinovată de declanșarea reacțiilor alergice. Spre deosebire de medicamentele cu cortizon, el nu prezintă risc de toxicitate.

Puteți alege orice produs naturist pe bază de extract de coacăz negru. Eu l-am dat exemplu pe acesta pentru că este preferat de soțul meu, fiind ambalat sub formă de monodoze pe care le poate lua cu el oriunde și administra foarte simplu. Și să știți că acesta are și gust bun!

Atenție! Lupta cu alergiile este una grea și continuă. Niciunul dintre acest suplimente nu o să vă scape complet de ele! Ele vă pot ajuta în ameliorarea simptomelor. Important este să faceți tot ce ține de voi pentru a vă ușura viața. Lavajul nazal este esențial. Somnul suficient, alimentația cât mai corectă, reducerea stresului, evitarea alergenilor și a alimentelor care stimulează secreția de histamină sunt foarte importante, de asemenea Dacă sunteți deja pe tratament administrat de alergolog sau ORL-ist, consultați-vă cu el înainte de a combina aceste suplimente cu medicamentele de pe rețetă!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • MarioaraGurgu
    • 14/02/2023
    Răspunde

    Multumim pentru informații,

    • Valeria Chertes
    • 14/02/2023
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares