Cele șapte surori. Povestea Electrei, Lucinda Riley

Cele șapte surori. Povestea Electrei, Lucinda Riley

Iată-mă ajunsă și la penultimul volum din seria Cele șapte surori, semnată de Lucinda Riley, Povestea Electrei!

Ar trebui să știți deja povestea cadru, dar o reiau pe scurt: avem de-a face cu șase surori, toate adoptate de un navigator pe nume Pa Salt. Tatăl lor tocmai a murit și, pe lângă bunurile materiale, ele au primit moștenire și indicii și coordonate care să le ajute să-și descopere originile și poveștile familiilor lor.

Azi, este rândul Electrei, pata de culoare și la propriu, dar și la figurat, a familiei.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Cele șapte surori. Povestea Electrei – scurt rezumat

Electra este negresă. Ea locuiește la New York, este bogată și faimoasă, are o carieră de succes ca fotomodel și este un personaj absolut antipatic până acum. S-a arătat cea mai puțin afectată de vestea morții tatălui său și cea mai grăbită să-și vadă mai departe de viața ei perfectă. Nu ține legătura cu surorile ei, afișează un aer de superioritatea… e tot ce se poate mai rău.

Doar că, adevărata Electra nu e chiar așa. Este frumoasă și celebră, dar deloc fericită. Pierderea tatălui și dezamăgirile în dragoste au afectat-o mult. Le face față apelând la droguri și alcool. N-are nici cea mai mică intenție să-și folosească indiciile primite moștenire pentru a-și găsi familia biologică. Din fericire, trecutul decide să o caute pe ea. O femeie apărută din senin pare a fi bunica ei. Se numește Stella.

Și alți oameni noi apar în viața ei, care o ajută să conștientizeze pericolul la care se expune și să ia decizia de a merge la dezintoxicare și a-și schimba viața. Pe măsură ce luptă cu dependența de droguri și alcool, Electra află și de unde se trage și cum a ajuns să fie adoptată de Pa Salt.

Cu un secol în urmă, o tânără new yorkeză, Cecily, pornește într-o aventură în Africa, pentru a trece peste despărțirea de logodnicul ei. Într-o pauză de câteva zile la Londra, se lasă sedusă de un tip și i se dăruiește trup și suflet. Din păcate, află prea târziu că acesta era logodit. Ajunsă în Africa, are parte de experiențe incredibile care o ajută să mai dea uitării toate lucrurile rele care i s-au petrecut. Din păcate, curând va realiza că este însărcinată.

Nu e totul pierdut. Bill, un tip refugiat el însuși de câțiva ani în Africa, o place. Și ea îl place pe el. Se căsătoresc. El știe de sarcină, dar vrea să o ajute. Căsnicia lor nu se va dovedi ce se aștepta Cecily să fie. Totuși, de unde și când apare Stella în peisaj? De unde originile africane ale Electrei, dacă Cecily și Bill erau amândoi albi?

Te las pe tine să afli. Sunt multe lucruri de descoperit atât în ceea ce privește povestea lui Cecily, cât și pe cea a Electrei.

Poți comanda cartea de pe Libris.ro, Elefant.ro sau, la cel mai bun preț, direct de pe site-ul Litera.

Cele șapte surori. Povestea Electrei – gânduri de după

După Cece, Electra a reprezentat a doua mare surpriză plăcută pentru mine, din rândul celor șapte surori. Adevărata Electra nu are nimic de-a face cu fotomodelul figurant și grăbit pe care mi-l conturasem din informațiile primite despre ea până acum. Este rece și pusă pe distracție doar în aparență. Plină de bani și aparent fericită, dar cu multe dureri ascunse. Înfumurată la prima vedere, dar mai mult decât nemulțumită în sinea ei de alegerile făcute.

Dacă vrei să afli cum a ajuns fotomodel, de ce nu și-a continuat studiile, de ce s-a îndepărtat de familie, de ce se consideră cea mai mare dezamăgire a lui Pa Salt, trebuie să citești volumul acesta. Vei descoperi omul din spatele măștii și vei asista la un drum anevoios al regăsirii liniștii și a scopului în viață.

Cu toate lecțiile pe care le poți învăța din experiențele în care o însoțești pe Electra, nici de data asta povestea din prezent nu reușește să o depășească pe cea din trecut ca savoare. Lucinda Riley reușește să surprindă minunat imaginea Africii, a evenimentelor și a societăților în care Cecily își trăiește povestea. Alături de ea vom descoperi savana, greutățile africanilor, situația albilor din comunitatea africană, dar și pe cea a a negrilor din America încă nu suficient de democratică.

Ca un mic spoiler, un bebeluș moare și apare un altul. Abia atunci Cecily își găsește adevăratul scop în viață, lucrul pentru care vrea și va lupta până în pânzele albe. Cumva răsfățată și vulnerabilă până atunci, ca și strănepoata ei, Electra, odată butonul de reset activat, Cecily devine o cu totul altă femeie, asumată, dornică să lupte și suficient de puternică să o și facă.

Nu pot nega faptul că sunt și lucruri care m-au enervat și au ridicat semne de întrebare. Există vreo scuză pentru dependenții de droguri? Poți să te însori cu o femeie însărcinată cu altul, să pari că o iubești și, de fapt, să nu o prea faci? Poți, într-adevăr, să renunți așa repede și ușor la o dependență, cum o face Electra?

Ca toate cărțile din serie, și Povestea Electrei are plusuri și minusuri. Are suficientă umplutură de care s-ar fi putut lipsi. Pe alocuri, te plictisești. Apoi, deși evoluează, Electra nu este genul meu de personaj. Nu pot rezona cu ea în niciun fel. Iar parcursul ei este cam 100% predictibil. De Cecily m-am atașat mult mai tare. Pe Bill mi-aș fi dorit să-l scutur puțin. Măcar finalul poveștii lor nu l-am putut intui! Africa mi-a oferit ceva mai multă liniște. America mi-a trezit anxietatea.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • MarioaraGurgu
    • 07/12/2022
    Răspunde

    Super interesanta cartea, mulțumim pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares