Dezamăgiri din partea serialului House of the Dragon

House of the Dragon Casa Dragonului păreri

Pe cât de mult timp și cât de tare m-am încăpățânat să spun că Game of Thrones nu este un film pentru mine, fără a fi văzut măcar un episod, pe atât de tare m-a prins când am început să mă uit la el. Din fericire, eu l-am văzut la sfârșit, când toate sezoanele erau deja disponibile pe HBO Max. Nu am suferit în așteptarea fiecărui noi episod. Singurul meu regret, la final, că a fost doar atât. Aș fi vrut să nu se termine niciodată.

Ce mare bucurie când am aflat că va veni Casa Dragonului! Ei bine, bucuria și așteptarea au fost lungi, dar, episod după episod, m-a convins că nu merită. Primul sezon deja s-a încheiat și… mi-a oferit multe dezamăgiri. Însuși faptul că sunt mai multe sezoane este o dezamăgire. Mă așteptam la ceva mai multe episoade, concentrate într-un singur sezon. În fine, uite ce alte lucruri nu mi-au plăcut House of the Dragon.

Schimbarea distribuției

După primele 4-5 episoade, nu mai știu exact momentul, te trezești că începe unul în care apare o actriță a cărei față nu-ți spune nimic. O fi vreun personaj nou, te gândești. Se tot insistă asupra lui. Apoi, zbang, numele. Nimeni alta, decât Rhaenyra. Păi săptămâna trecută era jucată de altă actriță.

Și Alicent a fost înlocuită. Explicația este aiurea: aveau nevoie de actrițe diferite, fiind etape diferite de viață. Pe bune? Din machiaj se pot face adevărate minuni și, dacă erau actrițe bune, nu cred că ar fi fost o problemă să-și joace maturitatea. Sunt multe minusuri la capitolul acting, oricum. Urât! Nu am mai pățit până acum să se schimbe actorii după câteva episoade.

Salturi prea mari în timp, nesemnalizate

Azi, personajele au 16 ani, mâine, au deja doi copii și mai nasc unul. Întorci puțin capul, cât să bei niște apă, și copiii care aveau trei ani sunt deja logodiți. Eu înțeleg că se fac salturi în timp pentru a ajunge la momentele cheie, dar măcar să fie semnalizate. Scrie-mi și mie pe ecran, acolo, un după x ani, ca să știu ce, unde și cum! Este derutant când ești dus zece ani mai târziu și nu mai recunoști nici personajele.

Prea puțină acțiune

Deși nu aș spune despre mine că sunt fan al filmelor cu bătăi, împușcături și altele de genul acesta, puțină acțiune cred că nu strică. Mai ales într-un film care te aștepți să o aibă, comparându-l cu Game of Thrones. Mi s-a părut că House of the Dragon cam duce lipsă de acțiune sau, atunci, când apare, este dusă într-o zonă care nu îmi place. Fie sunt în genul Matrix, fie pline de sânge până la refuz. Acțiunea poate fi și altfel… Cam plictisitor serialul, zău! Tot aștepți să se întâmple ceva și aștepți degeaba. Mergi mai departe doar pentru că nu ai altceva mai bun de văzut, nu pentru că filmul te-ar ține mereu în priză, cum era în Urzeala Tronurilor.

Nu prea vezi dragonii

Serialul se numește Casa Dragonului. În fiecare episod, dragonii sunt pomeniți. Avem dragoni, primim dragoni cadou, dresăm dragoni, ne batem pe dragoni, dragonii ne fac mari și tari, etc. Dar unde sunt dragonii? Apar cam rar în serial. Părerea mea! Eu sunt fanul lor și al bine-cunoscutei replici Dracarys.

Personaje de care nu prea îți pasă

Îmi aduc aminte din nou de GOT. După primul episod, aveam deja două personaje preferate de a căror soartă eram tare curioasă și cărora le țineam pumnii să iasă bine din situațiile în care fuseseră băgate. Aici, nu e cazul. Personajele te lasă rece. În afară de fi împărțite în bune și rele și a simți nevoia normală ca cele bune să biruiască, precum în basme, nu simți nimic față de ele. Nici atracție, nici empatie, zero. Sunt lipsite de acel ceva care să te facă să-ți pese de ele.

Sunt diferențe de la cer la pământ între Game of Thrones și House of the Dragon. Dacă vreți să-l vedeți pe al doilea pentru că v-a super plăcut primul, mai bine nu pierdeți timpul. Așa veți evita și dezamăgirile. Aș descrie Casa Dragonului ca fiind o telenovelă cu iz fantastic, prea grăbită, cu personaje reci, adesea interpretate aiurea. Este un film grăbit spre un punct din timp, dar lent când vine vorba de acțiune. Se fac salturi uriașe care lasă întrebări, dar se pierd minute bune cu scene și detalii irelevante. Eu nu cred că voi vedea sezonul 2.


Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 03/11/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare!

    • Gilda Ciobotarasu
    • 07/11/2022
    Răspunde

    Subscriu. A fost o dezamagire.

      • Marian
      • 08/01/2023
      Răspunde

      Mi-ai luat vorbele din gură cu ce ai scris aici.. total de acord.. AmatorX poate să pună în paranteză la titlul acestui serial.. ? lasă mult de dorit..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares