5 lucruri la care să fii atent când cumperi un lanț de aur online

lanț de aur online bijuteria Sabion

Ne place sau nu, online-ul câștigă teren când vine vorba de cumpărături. Când vrei să cumperi mobilă, prea puține modele ai în magazinele fizice. Majoritatea vând online. Cu hainele și pantofii este la fel. Te duci în magazinul X, din mall, și nu prea ai de unde alege. În schimb, pe site-ul aceluiași magazin, ai multe mai multe opțiuni. Și la capitolul bijuterii oferta de pe internet este mai bună, atât ca diversitate, cât și ca preț. Indiferent că ești în căutarea unei brățări, a unui inel, a unor cercei sau a unui lănțișor din aur, cele mai multe și mai frumoase modele le vei găsi pe internet. Nu este același lucru ca atunci când vezi produsul în realitate, dar nici imposibil nu este să cumperi bijuterii de pe net. Azi, despre lucrurile la care trebuie să fii atent când comanzi un lanț de aur online!

Puritatea aurului

Puritatea aurului se măsoară în karate. Cel de 24 kt este aurul pur pe care nu prea îl găsim pe piață pentru că este foarte scump și prea moale. La polul opus avem bijuterii din aur de 9 kt. Acestea sunt mai ieftine și mai dure, grație metalelor aliate cu aurul. Din păcate, pe fondul tot mai multor alergii diagnosticate în ultimii ani, multe persoane nu tolerează aurul acesta. Tocmai acele metale sunt de vină. Șansele de a manifesta alergie sunt mult mai mici dacă alegi dintre aceste lanțuri de aur de 18 kt. Aurul de 18 kt conține alte metale doar în proporție de 25%, față de 40%, în cazul celui de 14 kt.

Dacă are sau nu pandantiv inclus

La prima mea comandă de bijuterii din aur de pe internet, am luat un lănțișor cu pandantiv cruce, pentru soțul meu. Sau, cel puțin așa am crezut. La descriere nu scria nimic, dar în poză lanțul avea și cruce. Din păcate, ea nu era inclusă în preț. Fiți atenți la asta! Dacă ați accesat deja linkul de mai sus ați văzut că lanțurile de acolo au și pandantive în poză. Conform descrierii, în prețul afișat primiți și pandantivul, și lănțișorul. În cazul în care aveți în minte un alt model de pandant, încercați secțiunea pandantiv aur. Sunt o mulțime de modele frumoase, fiecare cu simbolistică aparte.

Lungimea lanțului

La achiziționarea unui lanț de aur online, atenție și la lungimea acestuia!. Un lănțișor prea lung s-ar putea să nu fie pe placul unei doamne, dacă aveți în vedere un cadou pentru ea, sau să fie total inadecvat dacă vorbim despre un cadou de botez. Unul prea scurt va fi inconfortabil pentru un domn. Nu există lungimi standard despre care să vorbim pe sexe pentru că depinde de cum doriți să purtați lanțul (mai scurt sau mai lung), dar și de cât de corpolentă este persoana respectivă.

Potrivirea lanțului cu pandantivul

Când vorbesc despre potrivirea acestor doua piese nu mă gândesc la culoare, ci la stil și proporții. În general, la coliere, lanțuri cumpărate cu tot cu pandantiv, nu prea sunt probleme la acest capitol. În schimb, când cumpărăm un pandantiv separat, există riscul să alegem ceva care să nu se potrivească 100% cu lanțul. Se poate întâmpla să asociem un lanț prea gros cu un pandantiv prea firav sau, invers, un lănțișor foarte fin cu un pandantiv masiv. În niciunul dintre cazuri rezultatul estetic nu va fi cel dorit, iar în al doilea caz, există chiar riscul să ni se rupă lanțul și să pierdem ambele bijuterii.

Tipul închizătorii

Nu îl ultimul rând, înainte de a comanda un lanț de aur online, n-ar fi rău să știi ce tip de închidere are. Există mai multe tipuri de închizători, mai sigure sau mai puțin sigure, mai simplu sau mai ușor de manevrat. Bine, când cumperi din magazine cu tradiție, nume mari, renumite pentru calitatea bijuteriilor realizate și vândute, poți fi sigur că bijutierul și echipa sa au ales deja ce era mai bun. Altfel, analizează bine pozele produselor și vezi ce și cum!

Nu e deloc greu să cumperi bijuteria perfectă când comanzi online dacă ești puțin atent la detalii și alegi cu grijă magazinul din care cumperi. Aș mai recomanda atenție și la model în cazul unui lănțisor. În vreme ce modelele cu zale sunt foarte flexibile și rezistente, cele tip frânghie, spic de grâu sau șarpe sunt mai rigide și mai expuse la rupere.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares