De ce periuța de dinți electrică este mai bună pentru copii?

periuța de dinți electrică este mai bună pentru copii

Sănătatea și bunăstarea copiilor ne preocupă în permanență. Unul dintre capitolele de îngrijire căruia trebuie să-i acordăm atenție deosebită este igiena dentară. Cu cât mai bine și mai devreme încep să fie îngrijiți dinții, cu atât mai puține probleme vor apărea mai târziu, atât cu dinții de lapte (vezi pe link sugestii de periuțe de dinți și paste de dinți speciale pentru ei), cât și cu cei definitivi. Dacă în primii 2-3 ani de viață de treaba asta se ocupă părintele, după această vârstă, copilul deja trebuie să aibă singur grijă de propriii dințișori.

Cum îi convingem să se spele pe dinți de două ori pe zi?

În primul rând, le cumpărăm o pastă de dinți pentru copii care să fie eficientă, dar să le și placă. Există destule arome de încercat. Ajută și faptul că ambalajele pastelor de dinți pentru cei mici sunt frumos colorate și chiar imprimate cu personajele lor preferate.

pastă de dinți Signal pentru copii

Apoi, avem grijă ca noi, adulții, să fim un exemplu în acest sens. Ne spălăm pe dinți împreună cu ei, dimineața și seara, încercând să facem totul cât mai distractiv, dar educativ în același timp. Nu este de ajuns ca cel mic să plimbe periuța de câteva ori pe dinți. Trebuie să o folosească în mod corect, pentru cel puțin două minute. Din multe puncte de vedere, o periuță de dinți electrică s-ar putea să fie de ajutor!

Face ce nu pot face mânuțele lor cu una manuală

Pentru cei foarte mici, este destul de greu să manevreze o periuță manuală corect. Dexteritatea mânuțelor lor nu este încă suficient exersată, coordonarea încă nu este perfectă, deci e mai greu de realizat un periaj corect și complet. O astfel de periuță de dinți electrică copii rezolvă problema. Tot ce trebuie să facă cel mic este să o țină în poziție corectă și să o mute pe o altă porțiune dentară. Ea se ocupă de periaj.

Contorizează durata periajului

De folos este și timerul la acest dispozitiv. Astfel, periuța de dinți electrică este mai bună pentru copii și pentru că le și ne spune exact cât trebuie să dureze un spălat pe dinți corect. Nu mai există acel periaj de 15 secunde pe care copilul le percepe ca fiind două minute. Unele periuțe fac chiar mici pauze la fiecare 30 secunde, anunțând astfel că este momentul ca periuța să fie mutată pe un alt segment.

Previne lezarea gingiilor prin aplicarea unei presiuni prea mari

Sigur că periuța de dinți pentru copil trebuie să aibă perii mai moi decât una pentru adulți, iar, în cazul celor manuale, nu ar strica chiar un capăt flexibil pentru evita rănirea gingiilor în timpul periajului. Se poate întâmpla ca, din exces de zel, piticul să apese prea tare pe periuță. Din nou ne salvează periuța electrică dacă alegem una cu senzor de presiune, care se oprește automat atunci când se apasă prea tare pe ea.

Este mai eficientă

Periuța de dinți electrică este mai bună pentru copii și datorită eficienței sale crescute. Ea asigură un periaj complet și reușește să elimine mult mai bine resturile și bacteriile de pe dinți, prevenind astfel formarea plăcii dentare și, ulterior, a tartrului și a cariilor dentare care sunt atât de greu de tratat la copii!

Este mai distractivă

Aceeași periuță câștigă și la capitolul distracție, pentru cei mai mulți dintre copii, mai ales dacă alegem un model cât mai colorat, poate chiar imprimat cu personajele preferate din desene animate (Barbie, LOL, Hello Kitty, Spiderman, Batman, Star Wars, Cars, etc). Mișcările sale de rotație și vibrație sunt interesante și plăcute pentru ei. Nu pentru toți! Există și copii cărora le este frică de ea sau care nu se simt confortabil folosind-o. Sunt cazuri mai rare, dar sunt. Nu forțăm lucrurile și rămânem pe cea manuală până copilul mai ia aminte la cea electrică pe care o folosim noi!

periuță de dinți electrică pentru copii Star Wars

Este perfectă pentru cei care poartă aparat dentar

Periuța de dinți electrică este mai bună pentru copii și în cazul în care aceștia poartă aparat dentar. Ea pătrunde prin toate spațiile și periază bine, dar nu prea agresiv, fiecare suprafață pe care ajunge, oferind o mult mai bună curățare dentară. Când se poartă aparat dentar, atenție la capătul periuței, care trebuie schimbat mult mai des!

Câteva sfaturi pentru alegerea corectă a periuței

periuță electrică fete cu Stages Power Princess

Periuța de dinți electrică este mai bună pentru copii doar în măsura în care a fost aleasă corect, este manevrată corect, în poziția și pentru durata de timp recomandate. Iată câteva lucruri care să fii atent când o cumperi!

  • să nu aibă mânerul foarte gros. Va fi greu de ținut corect în mână.
  • să fie adecvată pentru vârsta copilului. Cele sonice pot fi folosite chiar de la 2 ani, altele, de la trei ani sau chiar după 4 ani.
  • să aibă încărcător. Cele pe baterii sunt mai grele și atrag cheltuieli în plus, bateriile trebuind schimbate destul de des.
  • capătul de periere să nu fie foarte mare.
  • să vă asigurați că există capete de schimb pentru ea, altfel, după cele trei luni de utilizare recomandate de medic, veți avea surprize.
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 29/09/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

    • vilceanuecaterina
    • 08/10/2022
    Răspunde

    Am un baiat de 9 ani si foloseste periuta electrica de la 4 anisori,ii place ca nu trebuie sa perieze cu manutele,nu are rabdare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares