9 lucruri de luat în calcul în alegerea unui brad artificial

cum să alegi un brad artificial de Crăciun

Mai sunt… multe zile, dar atât de puțin timp până la Crăciun. Aproape trei luni, ar spunea unii. O clipită, aș zice eu. Timpul trece repede. Prea repede. Așa că sigur nu e devreme să vorbim despre brazii de Crăciun, mai ales că în această perioadă îi găsiți și la prețuri mai bune, printr-un fel de ofertă early-booking. Preferații mei sunt cei artificiali. Brad artificial împodobesc de peste 14 ani și mi-e bine așa. Dacă spre varianta asta înclini și tu și plănuiești o achiziție în domeniu anul acesta, stai cu mine ca să afli la ce lucruri trebuie să fii atent în alegerea unui brad artificial. Nu contează doar poza și prețul.

Specia pe care o copiază

În funcție de pomul natural pe care îl imită, bradul artificial poate îmbrăca mai multe forme. Cea mai căutată este cea de brad, cu aspect cât mai natural. Apoi, mai există brazii artificiali tip molid sau pin, care pot fi și ei foarte frumoși, chiar dacă mai puțin ceruți la noi de către românul dornic să sărbătorească un Crăciun tradițional.

brad artificial, brad artificial molid, brad artificial pin

Culoare

Bradul verde este, cu siguranță, simbolul Crăciunului. Bine de știut totuși că există mai multe nuanțe de verde din care poți alege. Un verde prea crud sau unul prea închis nu vor avea acel aspect natural pe care ți-l dorești. Atenție la nuanțe dacă vrei să faci alegerea câștigătoare din prima. Pentru non-conformiști există și brazi colorați: roșii, roz, albaștri, albi, mov.

Material

De ce contează materialul folosit la fabricarea unui brad artificial? Pentru că de el depinde gradul de realism al produsului finit. Un brad arată mai natural sau mai puțin natural în funcție de materialul din care a fost făcut. Cei mai mulți brazi sunt din PVC, având acele moi, ciufulibile (dacă-mi permiteți exprimarea) și cu un aspect nu prea natural. Cei mai frumoși brazi sunt cei din PVC și polietilenă (PE). Polietilena permite copierea mai fidelă a texturii și structurii acelor bradului natural. Pentru a vedea diferența, intră pe pagina brazi artificiali de Crăciun, unde ai poze destul de calitative pentru a putea compara brazii ieftini cu cei din secțiunea de lux.

brad artificial ace PVC versus brad artificial ace 2D si 3D PVC+PE

Tipul acelor

Un alt lucru de verificat când vine vorba de alegerea unui brad artificial online este tipul acelor de pe crenguțe. Există acum brazi cu ace 2D, care arată mult mai bine decât arătau brazii artificiali de acum 20 de ani, dar și brazi cu ace 3D, și aici de mai multe calități, care arată aproape natural, dar beneficiind de proporțiile perfecte pe care doar un brad artificial le poate afișa.

Înălțimea

Probabil că o să râdeți, gândindu-vă că oricine se uită la acest detaliu. Se poate, doar că nu pe toate site-urile se specifică dacă înălțimea este măsurată cu tot cu suport sau fără. Poți avea surpriza să cumperi un brad de 2,40 m și să fii nevoit să-i îndoi vârful sau să-l ajustezi pentru că, pus pe suport, ajunge în tavan.

Numărul crenguțelor

Nu toți brazii de 2 metri arată la fel. Este foarte important să știi câte crenguțe are modelul ales de tine. Dacă pe pagina lui de prezentare nu scrie, mai bine te abții și cauți în altă parte. Un brad artificial de așa înălțime, cu doar câteva sute de crenguțe nu are cum să arate bine.

Diametrul la bază

Pentru un apartament nu prea spațios sau o casă mică, un brad prea mare, care ocupă prea mult dintr-o cameră, ar fi o problemă. Trebuie să fii atent la ce diametru are la bază bradul pe care ai de gând să-l cumperi, pentru a ști de la început dacă îl poți amplasa pe hol, în balcon sau în colțul camerei fără a încurca. Brazii slim sunt cea mai bună soluțiile pentru spațiile mici. Au volum mic, dar arată foarte bine.

Forma bradului

Dacă ne uităm la brazii de Crăciun de 200 cm de pe BraziCraciun.net, o să vedem că avem mai multe forme din care putem alege. Unii sunt foarte parcă desenați, cu forme perfecte, alții cu forma ușor neregulată a unui brad natural. Unii sunt mai ascuțiți, slim, cu aspect mai înalt, alții, mai rotofei, aparent mai scunzi. Alege-l pe cel potrivit gusturilor tale și spațiului de care dispui!

brad artificial Craciun predecorat cu lumini, conuri și biluțe

Decorațiuni preinstalate

Un alt lucru la care să te gândești înainte de alegerea unui brad artificial este prezența unor decorațiuni preinstalate din fabrică sau nu. Când zic decorațiuni mă gândesc la luminițe, la niște conuri sau niște biluțe, în genul unor fructe mici, în diverse culori. Dezavantajul la aceste modele semi-împodobite este prețul puțin mai mare. În schimb, ai avantajul că nu va trebui să te chinui să ascunzi firele instalației printre ramuri.

Alegerea unui brad artificial online poate părea o misiune imposibilă, dar va trebui să o faci. De ce? Pentru că online ai la dispoziție sute de modele din care poți alege (în magazinele fizice, oferta este limitată pentru că nu există spațiu pentru expunerea lor) și posibilitatea de a compara prețuri și a face cea mai bună alegere.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 03/10/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares