6 ponturi pentru a preveni oxidarea fondului de ten

pensulă buffer fond de ten

Tăiem un fruct și arată senzațional. Îl uităm 10-15 minute pe masă și și-a schimbat total aspectul. A oxidat. Cam la fel stau lucrurile și cu oxidarea fondului de ten. La contactul cu pielea, aerul și alte produse de îngrijire sau makeup, multe dintre fondurile de ten își schimbă culoarea. Este deranjant să termini un machiaj, mulțumită de rezultate, pentru ca peste 2 ore să constați că ai fața portocalie sau maronie.

Ce poți face în acest caz? Să încerci alt produs sau o nuanță mai deschisă a celui cu probleme. Dar ce te faci dacă și următorul oxidează? Și cum vei arăta cu o nuanță prea deschisă purtată până la momentul la care procesul de oxidare o va duce la culoarea vizată? Sper că știi că oxidarea nu se face în 5 minute de la aplicare, ci în timp. De aceea se recomandă ca, atunci când testezi un fond de ten, să îl porți toată ziua pentru a vedea cum evoluează nuanța și cât de durabil este. Abia apoi să-l cumperi.

Din fericire, nu e nevoie să testezi fonduri de ten la infinit și nici să arăți ca o fantomă purtând o nuanță prea deschisă. Poți alege rapid un fond de ten mai puțin expus riscului de a oxida, dar și ține cont de câteva sfaturi de pregătire a tenului și aplicare a fondului de ten, menite să prevină acest proces.

Mizează pe un fond de ten pe bază de apă

Unul dintre principalii vinovați de oxidarea fondului de ten îl reprezintă contactul produsului cu uleiurile naturale ale pielii. Dacă produsul aplicat mai este și el uleios, cu atât mai rău. Cu alte cuvinte, un fond de ten pe bază de apă are șanse mai mici să creeze neplăceri din acest punct de vedere. Intră la secțiunea fond de ten și caută unul de acest tip. Bobbi Brown, Smashbox Studio Skin Hydrating, MAC Studio Fix și Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 sunt doar câteva exemple.

Atenție la aplicarea fondului de ten

Dacă obișnuiești să-ți folosești degetele pentru aplicare, să știi că și acest lucru contribuie la schimbarea nuanței fondului de ten. Și pe degete ai sebum și, în felul ăsta, îl pui pe ten. Plus că, prin frecare, stimulezi secreția de sebum. Mai departe știi deja ce se întâmplă. Cele mai bune metode aplicare sunt cu burețelul sau cu o pensulă, dar nu prin frecare sau întindere, ci prin tapotare. Vezi la pensule machiaj cum arată pensulele tip buffer! De așa ceva ai avea nevoie.

Folosește tonicul facial

Și pH-ul pielii poate duce la oxidarea fondului de ten, în caz că nu știai. Pentru a regla nivelul pH-ului, specialiștii spun că ar fi bine să folosim întotdeauna toner înainte de machiaj. Acesta mai are și capacitatea de a absorbi excesul de ulei rămas după demachiere. Două dintr-o lovitură! Șansele ca fondul de ten să-și modifice culoarea sunt și mai mici acum.

Alege o cremă hidratantă lejeră

După tonic, urmează crema hidratantă. Degeaba ne-am străduit să curățăm tenul și să-i reglăm pH-ul și sebumul cu tonicul, dacă acum venim cu o cremă de față grasă. Cremele mai grase se pot folosi seara sau sau în zilele no-makeup. Pentru machiaj, cel mai bine ar fi să alegi o cremă lejeră, care doar să hidrateze, fără a lăsa urme grase. De asemenea, după aplicarea ei, asigură-te că masezi suficient, până la absorbirea ei completă în piele!

Optează pentru o bază de machiaj cu silicon

Iată încă un motiv pentru care nu ar trebui să sărim peste aplicarea unui primer înainte de machiaj! Acesta nu doar că pregătește perfect pielea pentru fondul de ten, asigurând un rezultat mai bun și o rezistență mai mare a machiajului, dar ajută și în prevenirea nedoritei oxidări despre care vorbim. Intervine ca un scut între pielea uleioasă și fond de ten. Orice primer ar trebui să fie bun, dar experții în machiaj sunt de părere că cele mai bune rezultate le oferă cele cu silicon.

Nu evita pudra

Nu folosești încă o pudră? Vei folosi după ce vei afla că stratul de pudră de peste fondul de ten împiedică oxidarea care ar putea fi generată de contactul prelungit al acestuia cu aerul. Asta ca un plus, pe lângă beneficiile utilizării ei la capitolul fixare și absorbție sebum. Se recomandă o pudră ceva mai deschisă sau una translucidă.

Iată că oxidarea fondului de ten poate fi evitată dacă suntem atente ce produse alegem, cum și în ce combinații le folosim. Nu e greu și încă o dată se dovedește că fiecare etapă de îngrijire și de machiaj are rolul ei bine stabilit și nu e bine să sărim peste ea.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 25/09/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru ponturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares