4 situații în care scurgerile vaginale în sarcină trebuie să te îngrijoreze

ecografie sarcină

Secrețiile vaginale sunt normale la orice femeie. Ele variază ca textură, culoare și cantitate în funcție de etapa ciclului menstrual în care apar. Dacă scurgerile sunt transparente, ușor albicioase și nu au miros, este în regulă. La fel de normale sunt și la femeile însărcinate, dar nu toate. Scurgerile vaginale în sarcină trebuie urmărite atent. Orice variație de consistență, culoare, miros sau flux trebuie identificată din start și investigată pentru a ne asigura că sarcina nu este afectată în vreun fel. Mai precis, când trebuie să te îngrijorezi și să suni la medic să te programezi pentru o consultație?

Când secrețiile își schimbă culoarea

Alb semi-transparent sau alb este în regulă. Alb-gri deja trebuie să ridice un semn de întrebare. Secrețiile gri, galbene, galben-verzui sunt, cel mai probabil, date de anumite infecții care ne pun în pericol atât sănătatea, cât și evoluția sarcinii. Cu cât mai repede sunt diagnosticate și tratate, cu atât mai bine. De obicei, aceste scurgeri anormale, date de infecții din sfera genitală, sunt însoțite și de miros neplăcut.

Dacă elimini o cantitate mai mare de secreție gelatinoasă

Ca un albuș de ou, foarte dens. O astfel de secreție poate fi semn al pierderii dopului gelatinos care, după spusele medicilor, ar fi bine să stea la locul lui până prin săptămâna a 34-a de sarcină, pentru a feri fătul de eventuale infecții. Acum auzi pentru prima dată termenul? Vezi articolul dopul gelatinos pentru a înțelege unde este localizat, cum se formează, care este rolul său și ce este de făcut dacă este eliminat mai repede decât ar trebui.

Secreție abundentă apoasă

La capitolul scurgeri vaginale în sarcină care trebuie să te trimită rapid la medic includem și secrețiile apoase abundente. Acestea te fac să te simți ca și cum ai fi urinat pe tine. Este adevărat că unele secreții apoase sunt normale, dar o cantitate prea mare de lichid poate însemna pierdere de lichid amniotic. Fără acest lichid, sarcina este pusă serios în pericol.

Când apar urme de sânge

Scurgerile vaginale în sarcină nu ar trebui să prezinte urme de sânge dacă apar în primele trimestre ale sarcinii. Nu este obligatoriu ca o mică sângerare să indice o problemă majoră, dar trebuie totuși vorbit medicului despre ea și identificată cauza. De exemplu, ele pot anunța un risc mare de avort spontan. Dacă medicul te consultă la timp și identifică un astfel de risc, poți evita pierderea sarcinii respectând recomandările sale.

Este foarte important să fii atentă la tot ce-ți transmite corpul tău. Nu te teme să vorbești medicului despre astfel de simptome sau să pui întrebări. Nimic din ce nu ți se pare normal nu poate fi banal și totul trebuie investigat. Mai bine să râzi fericită, cu copilul în brațe, aducându-ți aminte de niște temeri, decât să ai probleme pentru că ai ignorat lucruri care nu trebuiau ignorate.

Dacă i-ai vorbit medicului tău despre ceva ce pe tine te-a pus pe gânduri și el nu te-a luat în seamă, insistă să ți se ofere un răspuns sau schimbă medicul cu unul care să-și dea mai mult interesul. Medicii buni se găsesc mai greu, dar există. Pentru București, vezi pagina ginecologi buni București! E bine să ai toată atenția ginecologului.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 21/06/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru informații, sunt foarte utile.

    • Asaftei Simona
    • 21/06/2022
    Răspunde

    Ai foarte mare dreptate ,că un medic bun se găsește cam greu ,dar într-un final îl găsim dacă-l căutăm .Super util articolul ! Mulțumim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares