Lapte, cremă, unt, gel sau ulei de corp? Ce prefer și de ce

ulei de corp nuxe

Unul dintre pașii esențiali în îngrijirea corpului este aplicarea unui produs de hidratare și sigilare a pielii. Acesta este pasul final, după ce pielea fost bine curățată și chiar exfoliată, de două-trei ori pe săptămână, cu un scrub corp. Pe lângă murdărie și pielea moartă, odată cu spălarea și exfolierea, îndepărtăm de pe piele și o parte din bariera ei protectoare. Este nevoie să o refacem cu ajutorul unui produs cosmetic. Acesta poate fi un lapte de corp, o cremă de corp, un unt de corp, un gel de corp sau un ulei de corp. Toate sunt bune. Fiecare alege în funcție de nevoile pielii, dar și de preferințele personale. În cazul meu, uleiul de corp este preferatul. Ca să-ți spun și de ce, o să-ți povestesc pe scurt ce nu m-a mulțumit la celelalte tipuri de produse folosite.

Laptele de corp

Acesta mi se pare prea light, deci insuficient de hidratant și hrănitor pentru anumite zone ale corpului, pe care pielea mea devine tot mai uscată, odată cu înaintarea în vârstă. Nu sunt genul căruia să-i placă să stea cu cinci produse după el, să aplice unul pe coate, unul pe picioare, altul pe abdomen și așa mai departe. Vreau un produs care să meargă peste tot.

Crema de corp

Este mai densă, mai bună pentru zonele unde am nevoie de extra-hidratare, dar mi se pare că se absoarbe prea greu în piele. Ori nu am încercat eu ce creme trebuia, ori… nu știu. Plus că, ce luam pentru piele uscată era prea gras pentru zonele cu piele normală sau mai grasă (unde rămânea pielea unsuroasă și la o oră după ce o aplicam), și invers.

Untul de corp

Primul lucru care nu mi-a plăcut niciodată la unturile de corp este că mi se par greu de aplicat. Fiind atât de dense, ai nevoie de timp și răbdare să stai să le întinzi pe piele. Și nu mi se par nici foarte spornice. E nevoie de o cantitate destul de mare de produs ca să acoperi tot corpul.

Gelul de corp

Aici, trebuie să recunosc că un singur gel de corp am încercat anul trecut, în vară. Nici nu mai știu de la ce brand era. Am vrut să testez pentru că citisem că gelurile sunt mai răcoritoare. Mirosea demențial, a piersică, era ușor de aplicat, răcoritor, într-adevăr, dar mi-a lăsat pielea lipicioasă. Ca după o ecografie la care ai fost dat repede afară din cabinet și nu ai avut timp să cureți tot gelul aplicat pe piele. Nu am mai apelat la această categorie după aceea.

Uleiul de corp

Iată-ne ajunși și la produsul meu preferat pentru corp! Când mi-am cumpărat primul ulei de corp, Bio Oil, eram sigură că nu o să-mi placă. Am avut o mare surpriză. Este super ușor de aplicat, ai nevoie de o cantitate foarte mică de produs, face treabă bună pe orice tip de piele, pe orice zonă, nu lasă pielea lipicioasă sau grasă. Nici măcar nu trebuie să masezi foarte mult până la absorbție completă dacă aplici o cantitate mică, prima dată pe zonele mai uscate și abia apoi, cu ce rămâne pe mâini, mergi pe porțiunile cu piele mai grasă sau normală.

bio oil ulei de corp

Să mai zic și că nimic nu dă acel luciu plăcut pielii așa cum o face uleiul de corp?

Bio Oil are un miros discret și natural, este foarte hrănitor, revitalizant și calmant. Este potrivit tuturor tipurilor de piele, chiar și celor mai sensibile.

Dacă vrei ceva la fel de bun, dar mai parfumat, atunci Nuxe ulei multifuncțional pentru față, corp și păr este răspunsul. Este un produs 3 în 1, după cum indică și denumirea. Poate fi folosit pe corp, față și păr. Are un miros divin. Aduce puțin cu cel al mirului parfumat, dacă îl știți. Conține vitamina E, ulei de camelie japoneză, ulei de alune, ulei de macadamia, ulei din arbore de ceai, ulei de migdale și argan. În plus, este și mai simplu de aplicat, având pulverizator.

Nuxe ulei de corp, față și păr

Un al treilea ulei pe care ți-l pot recomanda dacă și tu preferi genul acesta de produs pentru corp este uleiul de corp de la Dermacol Flower Care Freesia. L-am descoperit întâmplător pe Notino și l-am luat mai mult din curiozitate vizavi de miros, fiind fană frezie. Este destul de ieftin, așa că nu aveam mari așteptări de la el, dar s-a dovedit a fi un produs foarte bun. Cât despre miros, chiar dacă nu este cel pur, al freziei, sigur o să-și placă dacă iubești aromele florale.

ulei de corp Dermacol Flower Care Freesia

Și din punct de vedere al ingredientelor, cred că uleiul de corp este mai bun decât alte tipuri de produse. Nu sunt specialist în domeniu, dar cred că au mai puține ingrediente cu semnul întrebării. Oricum, pentru mine cel mai important este cum se simte pielea mea și ea zice că cel mai bine îi este când folosesc ulei de corp. Am nevoie de foarte puțin produs, face treabă bună pe orice tip de piele și se absoarbe repede în piele dacă nu aplici o cantitate prea mare. Funcționează cel mai bine pentru mine.

Tu ce preferi? Lapte, cremă, unt, gel sau ulei de corp? De ce?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 19/04/2022
    Răspunde

    Eu nu folosesc, numai pentru picioare lapte de corp.

    • mihaelanistor
    • 19/04/2022
    Răspunde

    Uleiul este pentru hidratare pe timp de vara si scos in evidență bronzul,
    Crema și lotiunea de corp sunt pentru îngrijire și răsfăț, zi de zi, seara de seara!
    Untul de corp il folosesc când pielea este foarte uscata, si il aplic seara pentru a avea suficient timp să se absoarba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares