5 greșeli care mi-au distrus tabla magnetică. Ce să nu faci

whiteboard cu ceas

Eu am descoperit utilitatea tablelor magnetice cu adevărat abia atunci când am primit una cadou, acum câțiva ani. Sunt genul căruia nu ii place vreodată să întârzie cu un proiect, căruia îi plac organizarea și controlul. Am etichete lipite pe fiecare mapă din cutia cu acte, pe fiecare folie protectoare în care am chiar și cele mai banale copii. Folosesc etichete inclusiv pe cutiile pe care le urc în pod, ca să știu mereu ce am în ele, fără a fi nevoie să le desfac. Doar așa pot funcționa.

Faptul că tabla mea magnetică mă ajuta să am mereu la vederea deadline-urile, lista cu lucruri de făcut, notițe importante, m-a făcut cumva dependentă de ea. Dacă nu vă este la îndemână să consultați zilnic o agendă și nici nu vreți să vă mai încărcați inutil capul cu memorarea unor date sau cifre care pot fi lesne notate pe ceva, la vedere, genul acesta de whiteboard o să vă placă mult.

Între timp, prima mea tablă a dispărut. O alta i-a luat locul. Azi, luând buretele ca să șterg ceva notat pe ea, mi-am amintit de toate lucrurile greșite pe care le-am făcut în trecut și m-am gândit că ar fi util să vă povestesc cum mi-am distrus tabla magnetică, ca voi să învățați din greșelile mele. Lista lor, mai jos.

Lăsat la îndemâna copilului

Prima eroare a fost că am lăsat tabla magnetică pe mâna nepoatei. Ei i s-a părut interesant să deseneze pe ea și mie nu mi s-a părut nimic greșit. Nici tabla n-a părut deranjată. Cel puțin până când, la supărare, a fost lovită destul de tare cu markerul și magneții din dotare. A făcut buba într-un colț. După acest episod, nu i-am mai dat-o.

Lipit pe ea chestii auto-adezive

Asta nu înseamnă că tabla nu a mai avut de suferit. Aveam o suprafață lucioasă pe care puteam scrie. De ce nu puteam să lipesc pe ea și niște post-it-uri? Și am lipit. Ce s-a întâmplat? Fiecare lucru lipit pe tabla magnetică lasă reziduuri lipicioase care nu se curăță cu buretele special. Cum le cureți? Nu îți dă prin cap să folosești apă și săpun sau oțet, așa că te apuci să freci. Știu că în pozele de pe internet vedeți tot felul de bilețele lipite pe tablele magnetice, dar eu aș zice să vă feriți de ele. Folosiți, în schimb, magneței pentru a fixa tot felul de hârtiuțe cu notițe.

Frecat cu burete prea abraziv

Cu ce am frecat urmele de lipici? Cu un alt burete. Că doar nu era să-l stric pe cel pentru whiteboard. Am luat unul pentru vase și am folosit partea verde, abrazivă, ca să scap de urmele de lipici de pe tablă. Foarte rău am făcut. Buretele acela aspru zgârie. Nu vezi imediat, dar zgârieturile se adună și aspectul tablei se strică. Și nu doar aspectul. Pe o tablă zgâriată, markerul devine mai greu de șters.

Scris cu marker permanent

Următoarea greșeală care mi-a distrus tabla magnetică a fost folosirea pentru scris a unui instrument care nu era destinat utilizării pe acest tip de suprafață. Mai exact, markerul pentru whiteboard nu mai scria foarte vizibil, așa că am pus mâna unul permanent și am notat ce aveam de notat. Nu degeaba i se spune permanent. Este greu de curățat de pe tablă. Oricât ai insista, va lăsa urme pe ea.

Șters cu acetonă

Sigur că după asta am vrut să o șterg. Am încercat să scriu cu markerul pentru whiteboard peste și apoi să șterg, cum scria pe internet, numai că nu s-a mai luat markerul permanent în proporție de 100% pentru că fusese aplicat deja de câteva zile. Am încercat să-l șterg cu spirt și nu a mers. Apoi, am pus ochii pe acetonă. Ea a șters mai bine, deși nu total. Din nefericire, a și mătuit suprafața. 

Cam astea sunt deciziile deloc inteligente pe care le-am luat și mi-au distrus tabla magnetică. Dacă vrei una nouă, poți face greșelile mele și vei avea curând justificare pentru noua achiziție. Dacă vrei să te bucuri mai mult timp de cea pe care o ai deja, acum știi ce nu trebuie să faci la capitolele utilizare și întreținere.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 18/04/2022
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi.

    • Iorga Daniela Ionela
    • 18/04/2022
    Răspunde

    Tare utile sfaturi, mulțumim frumos că împărtășești cu noi experienta ta! ❤️

    • mihaelanistor
    • 19/04/2022
    Răspunde

    Bine de stiut, chiar mă gândeam să-mi iau și eu una!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares