Dispariția din Silver Water, Haylen Beck

Dispariția din Silver Water, Haylen Beck

Cartea de astăzi este un thriller bunicel, de la editura Herg Benet, pe care eu l-am câștigat, alături de alte câteva cărți, la un concurs organizat de Daniela Oțet pe contul ei de Instagram. Nu pot decât să-i mulțumesc pentru lectură și să sper că micul meu rezumat și cele câteva păreri pe care le voi expune aici te vor ajuta să decizi dacă acest roman merită atenția ta sau nu.

Dispariția din Silver Water, scurt rezumat

Suntem în deșertul Arizona. Audra Kinney călătorește cu mașina personală, împreună cu cei doi copii ai săi, Sean și Louise. Este o femeie abuzată care fuge de soțul ei. Ultimul lucru pe care l-ar vrea este să atragă cumva atenția poliției. Din păcate, acest lucru se întâmplă. Un șerif local o trage pe dreapta, face câteva verificări și descoperă droguri în portbagaj. Audra este reținută și copiii ei sunt urcați într-o altă mașină, condusă de ajutorul de șerif, spre un loc sigur. Asta este tot ce i se spune. În zadar se apără ea, susținând că drogurile nu îi aparțin, în zadar cere să-și vadă micuții.

Audra se trezește închisă într-o celulă din care nu poate face nimic pentru a afla unde sunt Sean și Louise. Surpriza surprizelor vine când șeriful depune mărturie că la momentul la care a fost arestată femeia era singură în mașină. Este acuzată că le-a făcut rău propriilor copii.

libris.ro
Oferta zilei la carti


Pe măsură ce cercetările avansează, presa este tot mai interesată de caz. Așa ajunge povestea la urechile lui Danny Lee, care sare ca ars când o află pe toată. Ceva asemănător i s-a întâmplat și soției sale, cu ani în urmă. Fiica lor nu a fost niciodată găsită, iar soția și-a pus capăt zilelor nemaisuportând situația.

Ce se întâmplă aici? Unde au fost duși copiii? De ce ar minți niște oameni ai legii? Chiar există legătură între cele două cazuri? Ce pot face doi oameni îndurerați, acolo unde anchetatorii n-au reușit nimic?

Dispariția din Silver Water, gânduri de după

Este o carte ca un scenariu de film. Cel puțin, așa mi s-a părut mie. O poveste foarte bună, la început, care te prinde repede, promite mult. Are o intrigă foarte puternică, nici nu ai avea cum să mai lași cartea jos după ce ai trecut de primele 20 de pagini. E drept că, pe măsură ce înaintezi, misterul se spulberă și îți pierzi din interes.

Rămâne dorința de a urmări până la capăt un scenariu de coșmar pentru o mamă. Numai în pielea Audrei să nu fii! Cu atât mai puțin în pielea celor doi copii, care sunt luați de lângă mama lor și duși într-un loc care este sigur, dar nu pentru prea mult timp! Miza este uriașă în acest joc. Stai numai să afli care este aceasta! Oricât de mult încearcă Sean să scape și oricât se străduiește Audra să convingă autoritățile că nu ea i-a făcut să dispară, momentul în care vor fi despărțiți pentru totdeauna este atât de aproape. Audra și Danny Lee pornesc într-o cursă contra cronometru, pe un teren pe care nu-l cunosc și pe care personajele negative au cam toate atuurile.

Da, știm de la început că șeriful este răpitorul. Asta dacă nu luăm în calcul scurtele episoade în care ne îndoim de Audra. Ea însăși are momente când se întreabă dacă ar fi putut face lucrurile de care este acuzată. Din păcate, autorul s-a cam grăbit să dezvăluie ce-i așteaptă pe cei doi copii. Mi-ar fi plăcut ceva mai mult mister din acest punct de vedere. Rămâne doar să urmărim dacă vor fi salvați la timp. Rămâne curiozitatea de a trăi finalul și speranța că el îți va oferi o surpriză de proporții. Nu se întâmplă asta.

Tot ca bilă neagră marchez și toată povestea despre trecutul Audrei. Este umplutură căreia nu i-am găsit rostul în acțiunea romanului. Am tot așteptat să apară legătura dintre ce-a fost și ce se întâmplă acum și n-a apărut. Singurul scop al tuturor acelor pagini despre căsnicia ei eșuată a fost acela de a ne cunoaște mai bine personajul.

Dispariția din Silver Water este un thriller cam de 3/5⭐ pe Goodreads, cu un început bun, o acțiune alertă, cât de cât, momente scurte de suspans și câteva răsturnări de situație, dar căruia îi lipsește misterul aproape în totalitate. Nu este printre cele mai bune citite, dar și-a făcut treaba: aceea de a-mi ține mintea ocupată pentru câteva ore.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 17/01/2022
    Răspunde

    Multumim pentru recenzie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares