Mă dau în vânt după cumpărături, Sophie Kinsella

Mă dau în vânt după cumpărături, Sophie Kinsella

Prima carte citită, dintre cele semnate de Sophie Kinsella, a fost Noaptea nunții. Foarte plictisitoare, mai deloc haioasă, ba chiar enervantă. Așa am descris-o atunci și spuneam că nu știu ce le place altora la această autoare. M-ați provocat să-i mai dau o șansă și să citesc și alte cărți de-ale ei. M-am conformat și am pus mâna pe Mă dau în vânt după cumpărături. Sunteți curioși dacă aceasta mi-a plăcut?

Mă dau în vânt după cumpărături, scurt rezumat

În general, femeilor le plac cumpărăturile. Dar Rebecca Bloomwoood depășește orice așteptări. Ea cumpără orice, oricând, fără să se gândească la bani. Ai putea crede că e bogată și își permite, dar lucrurile nu stau deloc așa. Plic după plic, mail după mail, băncile și magazinele o anunță că situație ei financiară este departe de a fi una bună. Dar ea alege să ignore, să vină cu scuze penibile, să amâne, să se prefacă a nu fi primit nimic. Și cumpără mai departe. Dacă ceva e la reducere, trebuie să aibă. Dacă primește un cadou sau puncte de fidelitate, trebuie să cumpere. Nu contează că are sau nu nevoie de acel lucru cumpărat.

Nici nu o să vă dea prin cap ca ce muncește Rebecca. O să vă spun eu: redactor la un ziar financiar. Le dă altora sfaturi despre cum să-și cheltuiască sau economisească banii. Dacă puteți crede așa ceva! Normal că nu e mulțumită de job-ul ei și visează la mai mult. Vrea să fie un nume respectat și să câștige bani pentru tot ce și-ar dori să cumpere. Să vedeți haioșenie când crede că a câștigat la loto, când decide să gătească acasă pentru a economisi sau când își ia un job part-time ca vânzătoare/adviser într-un magazin!

libris.ro
Oferta zilei la carti


N-o ocolesc nici necazurile în dragoste, dar astea sunt mai puțin importante pentru ea. Esențial este să cumpere cât mai mult. Dacă s-ar putea numai lucruri de firmă, ar fi grozav.

Este o carte pe care v-o recomand ca lectură de relaxare. Într-o perioadă grea, o să vă prindă tare bine. Este haioasă, te prinde și te face să uiți de ale tale. Nu știu pe unde o mai puteți găsi de cumpărat în varianta tipărită, da sigur o puteți citi sau downloada în format PDF sau TXT, de pe Scribd. Abonamentul lunar costă 8,99 dolari. Dacă te înscrii pe acest link, primești două luni gratuite de abonament. Vei fi taxat abia începând cu a treia lună.

Mă dau în vânt după cumpărături, gânduri de după

N-am întâlnit până acum personaj mai aiurit și mai irațional decât Rebecca. A arunca plicurile sau a le ascunde într-un sertar este atât de prostesc, infantil! Fix ca în povestea cu tipul care s-a dus să fure clopotul de la biserica din sat și și-a pus dopuri de ceară în urechi, crezând că astfel nimeni nu îl va auzi. Ăsta este farmecul ei. Și a fost atât de plăcut să o urmăresc, să văd dacă pasiunea astea a ei pentru cumpărături va duce la rău sau la bine!

Situațiile amuzante sunt multe. Reacțiile protagonistei sunt haioase uneori, șocante alteori. Cu siguranță, nu vrei să fii ca ea. Minte pe toată lumea și se minte pe ea. Pune preț doar pe lucruri materiale, vrea să muncească puțin și să poată cheltui mult. Nu ea posedă un card, ci cardul o posedă pe ea. Nu are oprire și nici nu vrea cu adevărat să se oprească.

O carte care te binedispune, asta e sigur. O porție de chic-lit mai bună decât Noaptea nunții. O carte comercială de la care nu aș vrea să aveți așteptări prea mari și din care nu cred că se pot învăța prea multe. Predomină dialogurile, iar stilul este unul dintre cele mai simple și lipsite de înflorituri. Se ia ca atare, se savurează fiecare replică, nu se pun întrebări, nu se ia acțiunea sau personajul la puricat. Altfel, ar fi dureros să ne gândim câte femei care Rebecca există în viața reală și care sunt urmările unui astfel de comportament, al unei persoane lăsate complet în voia unei dependențe nesănătoase de cumpărături.

N-o să-mi schimb stilul preferat de cărți și cu siguranță nu am devenit fană Sophie Kinsella. Mă bucur totuși că am descoperit că poate fi amuzantă. Poate, când va fi momentul de o nouă lectură ușoară și relaxantă, îmi voi aminti că Mă dau în vânt după cumpărături este doar prima carte dintr-o serie de nouă volume.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares