Film nou – The Unforgivable/De neiertat

The Unforgivable Sandra Bullock

Nu vă era dor să mai vorbim și despre filme? Ei bine, astăzi avem unul proaspăt lansat pe Netflix, o dramă cu elemente de thriller (rămâne de văzut dacă e sau nu!), care o are în rolul principal pe Sandra Bullock. O iubesc pe actrița asta, așa că abia am așteptat să devină disponibil filmul. Pandemia asta a redus semnificativ numărul de filme livrate publicului anual, mai ales a celor bune. Aveam mari așteptări de la această producție. A meritat sau nu așteptarea lui The Unforgivable?

Filmul începe odată cu ieșirea din închisoare a personajului principal, cel interpretat de Sandra Bullock, Ruth. Ruth și-a petrecut ultimii 20 de ani în închisoare pentru uciderea unui șerif. Motivul crimei? Șeriful tocmai dăduse buzna în casa în care ea locuia cu surioara ei de doar cinci anișori, amenințând să le evacueze. Asta era sinonim cu despărțirea lor și Ruth o știa bine.

Imaginea lui Ruth de acum este de-a dreptul dezolantă. Ca proaspăt eliberat din închisoare, nu ai prea multe șanse în societate. Locuiește într-un cămin insalubru, împărțind camera cu alte trei femei. Lucrează în două locuri, oamenii se feresc de ea și nici ofițerul care o supraveghează nu îi face viața prea ușoară. Dar ea este hotărâtă să lupte pentru a-și recupera sora care fusese adoptată, căreia îi scrisese mereu și de la care nu primise niciodată răspuns. Oare va reuși? Oare lumea o va ierta?

Unde mai pui că viața ei este în pericol acum. Cei doi fii ai șerifului ucis de ea sunt hotărâți să-și facă singuri dreptate. Nu e corect că ei au rămas fără tată și ea este liberă.

Din păcate, nu a fost un film chiar atât de bun cum mă așteptam. Actrița își joacă rolul minunat (deși e destul de ciudat să o vezi în această ipostază după ce ai urmărit-o în atâtea comedii), ca de obicei, dar povestea are multe minusuri. Dramă sigur este (ba chiar melodramă), dar elementele de thriller nu prea le-am putut identifica. Emoție, da, dar suspans nu prea. Mult prea evident, încă de la început, cum s-au desfășurat evenimentele de fapt. E limpede ca lumina zilei ce s-a întâmplat în acea casă.

Spoiler alert! Greu de crezut că cineva este închis doar pentru că a recunoscut fapta, că nimeni nu a verificat amprentele sau înălțimea de la care s-a tras sau că o tânără are amintiri cu o femeie care o ține în brațe, nu-și amintește exact cine e, dar nici nu e curioasă să afle adevărul. Cam tras de păr!

The Unforgivable are multă umplutură și mie îmi place umplutura doar în cozonac. Nici finalul nu e grozav. O îmbrățișare și gata, genericul. Nu știm dacă s-a aflat tot adevărul, nu știm cum se vor raporta personajele noastre la el, este sec de-a dreptul. 7.2. nota de pe IMDb mi se pare mult prea mare pentru ce ne oferă acest film. Poate criza de filme din ultimii doi ani îi face pe unii mai darnici cu cele care reușesc să vadă totuși lumina zilei. Trailerul promite prea mult, pentru cât poate face filmul. Nici măcar titlul nu mi se pare foarte inspirat. Cu părere de rău, nu vă recomand acest film. Puteam face ceva mai bun cu cele aproape două ore pe care i le-am dăruit.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares