Cabinete stomatologice sunt peste tot, dar un dentist bun nu găsești oriunde

dentist bun

De ce toată lumea întreabă în stânga și în dreapta de un cabinet stomatologic, dacă ele sunt peste tot? Sincer, nu mai e ca pe vremuri, când aveam trei cabinete dentare în tot cartierul. Acum sunt pe alese. Dar problema nu este să găsești unul, ci să găsești unul bun. Unul cu medici buni. Nu te speria, articolul de astăzi nu este unul care să facă reclamă unui cabinet sau altuia, este doar o părere personală despre ce se întâmplă în zilele noastre cu aceste cabinete. Nu cred că se mai pune problema de a căuta cabinete bine dotate, care să folosească materiale de calitate. Îmi place să cred că în 2021 nu mai există locuri unde să se se lucreze cu materiale de acum douăzeci de ani, deși… nu sunt foarte sigură de asta. Principalul minus al cabinetelor stomatologice din ziua de azi îl reprezintă instabilitatea personalului medical. Cabinete sunt peste tot, dar un dentist bun nu găsești oriunde.

Eu însămi, atunci când recomandam un cabinet, în articolele mele, făceam trimitere către un anumit medic, care se ocupase de mine și care dăduse dovadă de profesionalism și pricepere. Aici e buba. Nu toți medicii sunt la fel de bine pregătiți. Nu toți au experiența care este necesară pentru lucrări mai ample. Nu toți își dau interesul ca lucrurile să fie făcute bine și să te țină mult. Sunt pățită. Atunci când doctorița mea a plecat de la cabinet, am fost pasată alteia, la fel de tânără, probabil, ca cea pe care o avusesem înainte, dar nici pe departe la fel de pricepută. Nici în a lucra, nici a vorbi cu oamenii. Am fost nevoită să cer un alt medic din cadrul acelui cabinet. Da, aveam mai mult de stat în sala de așteptare, pentru că toată lumea voia la el, dar măcar simțeam că am un dentist bun care știe ce face.

Acum, și acel medic a plecat de la cabinet. Mi-e groază de faptul că va trebui să merg să o iau de la capăt cu o altă persoană care nu mă cunoaște, nu îmi știe problemele (atacurile sa panică și accesele de vomă) și despre care nu știu dacă va face treabă bună pe dinții mei. Recunosc că acesta este și unul dintre motivele pentru care în ultimele 18 luni nu am fost la dentist, deși știu bine că ar fi trebuit să merg cel puțin o dată în acest interval de timp.

bottegaverde.ro

Era așa de simplu pe vremuri! În general, fiecare medic cu dare de mână, care avea propriul cabinet, lucra singur în acel cabinet. Aveai stabilitate. Aveai siguranța că odată ce ai descoperit o mână bună de lucru știi unde o găsești și peste trei luni, și peste doi ani. Acum, proprietarii de cabinete dentare au angajați pe care se pare că nu pun prea mare preț. Ar trebui să o facă. Ar trebui să înțeleagă că notorietatea câștigată se datorează și acelor oameni pricepuți pe care ei îi lasă prea ușor să plece, în ideea că e plină lumea de medici stomatologi care să le ia locul. Din păcate, nu toate muștele fac miere și pasarea pacientului așa, de la unul la altul, de la un an la altul, obosește, dezamăgește și îndepărtează. Este adevărat, nu zic nu, contează și politica impusă, dar omul este cel care sfințește locul, părerea mea.

Normal că medicii migrează. Sunt în căutarea unui salariu mai bun, a unui program mai bun, poate a unei relații mai bune cu șeful și colegii și chiar a unei libertăți mai mari de mișcare. Știu din surse sigure că foarte mulți medici sunt nemulțumiți de faptul că sunt zoriți, din cauza programărilor făcute din jumătate în jumătate de oră, în condițiile în care multe lucrări au nevoie de mai mult timp și atenție. Sunt de acord cu ei aici. Nu-i judec pentru că pleacă. Mi-aș dori ca oamenii care i-au angajat și-i știu ce treabă bună fac să se străduiască mai mult să-i păstreze.

Poate doar eu sunt așa, poate nu toți pacienții sunt deranjați de schimbarea pe bandă a medicilor care le umblă prin gură, nu știu ce să zic… Totuși, mi se pare normal să ne atașăm de oamenii care își fac treaba bine, ne tratează corect, care în timp ne câștigă încrederea. Apoi, brusc, nu mai sunt. Și trebuie să o luăm de la capăt cu alt medic. Din punctul meu de vedere, dacă vrei fidelitate și continuitate în relația cu pacientul, trebuie să-i oferi și tu asta, iar componenta umană este mai mult decât importantă. Și să știți că nu sunt genul care are idei preconcepute despre medicii tineri și caută doar oameni cu mii de ani experiență. Niciunul din medicii cu care am avut de-a face în anii trecuți nu cred că avea mai mult de 35 de ani.

Acum, pe bune, spune-mi tu că, atunci când ai probleme cu dinții, nu cauți un dentist bun! Ești dispus să rămâi clientul aceluiași cabinet dacă medicul tău pleacă? Ești dispus să faci o încercare, cu alt medic despre care nu știi nimic, pe timpul, banii și dinții tăi?

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 15/09/2021
    Răspunde

    Întotdeauna am mers la un medic recomandat de cineva.

      • Cristina Dragomir
      • 16/09/2021
      Răspunde

      Este normal sa procedam asa si sa nu mergem orbeste, zic eu.

  1. Răspunde

    Din pacate tre’s a schimb dentistul (ma trimite la un specialist si specialistul zice sa ma intorc la dentistul curent si niciunu nu imi da o solutie – o masea rupta si nervi scosi de 20 ani…). Si unde sa merg cand sunt in locul unde nu am multi sa imi dea recomandari (iar la 15-20 km nu imi vine sa ma duc, mai ales in transportul public in conditii de covid ….)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares