6 sfaturi pentru domni: cum să evitați mătreața din barbă

Produse pentru îngrijirea bărbii

Sunt posesoare bărbos de mai bine de 4 ani. Nu l-am luat bărbos, nu am fost de acord de la început ca el să-și lase barbă, dar acum nu mi-l mai imaginez fără ea. Două au fost motivele pentru care a ales să adopte acest nou look: o veșnică iritație provocată de bărbierit (indiferent ce aparat de ras, lame, creme, spume folosea, rezultatul era același) și dorința de a-și masca gușa dobândită odată cu acumularea kilogramelor. Vestea proastă, pentru cei care cred că dacă-și lasă barbă scapă de probleme, este că nu e deloc așa. Barba are nevoie de îngrijire specială dacă vreți să arate ok și să nu vă treziți cu probleme cum ar fi mătreața din barbă, de care a avut și soțul meu parte la început, când nu știa care este rutina corectă de îngrijire a bărbii. Iată ce să faceți și să nu faceți dacă nu vreți să vă confruntați cu așa ceva!

Curățare cu un produs special

Barba trebuie să fie curată, dar pentru a o curăța este bine să folosești un produs special pentru această zonă. În primă fază, soțul meu folosise șamponul obișnuit pentru asta. Rezultatul era o piele uscată, cu mâncărimi, și o barbă cu aspect care lăsa mult de dorit. Când i-am scris prima dată pe lista de cumpărături șampon barbă, nici nu știa că există așa ceva. De ceva timp îl folosește pe acesta, de la Percy Nobleman.

Șampon barbă Percy Nobleman

Barba este curată și mult mai puțin aspră decât atunci când primea tratament cu șampon pentru scalp. Doar dacă mătreața din barbă a apărut deja, atunci specialiștii spun că puteți folosi din când în când un șampon antimătreață, dar nu zilnic!

Uscare corectă

Următorul pas după spălare este uscarea. Barba nu trebuie frecată cu prosopul. Nu e vorba doar de firele de păr care ar avea de suferit, ci și de pielea de sub ele, care astfel ar deveni uscată și iritată, lucru care ca crea disconfort și va duce și la apariția acelor cojițe inestetice, așa zisa mătreață. Apa se elimină prin tamponare cu un prosop moale din bumbac. Este de evitat folosirea uscătorului de păr care, și el, va usca pielea și nu va aduce niciun beneficiu aspectului bărbii.

Pieptănat zilnic

Următorul produs pentru îngrijirea bărbii pe care l-am cumpărat pentru el a fost un pieptene. Barba are nevoie să fie periată zilnic. Prin pieptănare nu doar că se obține imediat un aspect mai îngrijit, odată cu descurcarea bărbii, netezirea firelor de păr și eliminarea celor căzute și rămase agățate, dar părul va arăta cu fiecare zi mai sănătos pentru că uleiurile secretate de piele sunt distribuite uniform pe toată lungimea lui.

La capitolul aranjare, pieptănatul ar trebui să fie suficient pentru cei care nu au o barbă foarte lungă. Dacă lungimea bărbii este mai mare sau pur și simplu firele de păr sunt mai rebele și nu se așează cum trebuie, mai ales după o noapte de dormit într-o poziție ciudată, musai să aveți la îndemână balsam sau ceară barbă.

Exfoliere

Și exfolierea joacă un rol important în îngrijirea corectă a bărbii. Experții zic că trebuie făcută de două ori pe săptămână, dar merge și o dată. O oarecare acțiune exfoliantă au și pieptenele și peria pentru barbă, dar din când în când puteți apela și la pus puțin bicarbonat în șamponul pentru barbă și frecat ușor pielea cu el. Nu doar că este un scrub excelent, dar și dezinfectează, că tot spun unii că bărbile ar fi aspiratoare de murdărie, bacterii și virusuri, ceea ce nu este tocmai așa dacă vă documentați puțin.

Hidratare

Pentru a preveni mătreața din barbă, este necesar și un produs hidratant. Unii folosesc uleiul pentru barbă, alții preferă produsele tip cremă. Ca și recomandare din partea bărbosului meu, aveți tot un produs Percy Nobleman, această cremă hidratantă pentru față și barbă, cu aloe și vitamina E. Este mai ușor de aplicat decât uleiul, asta vă spun sigur. Pe de altă parte, anumite uleiuri ar fi o alegere mai bună pentru cei care își doresc o barbă lungă și bogată și vor să o obțină cât mai repede.

Percy Nobleman cremă hidratantă pentru față și barbă

Jos mâinile de pe față!

Dincolo de tot ce-am spus până acum că trebuie să faci pentru a nu avea probleme cu mătreața din barbă este și ceva ce nu ar trebui să faci deloc: să stai toată ziua cu mâinile prin ea. Pui mâinile peste tot, apoi pe barbă. Asta s-ar putea să ducă la apariția mătreții și chiar a acneei.

Cojile din barbă, mătreața despre care am vorbit astăzi, nu sunt doar inestetice. Ele dau mâncărimi care duc la iritații și chiar răni provocate de scărpinat. De aceea este bine să luați din start toate măsurile necesare pentru a evita apariția lor. Dacă mătreața a apărut deja și nu dispare odată cu introducerea unei rutine corecte de îngrijire, încercați să vă bărbieriți și să porniți o nouă barbă, de la zero.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares