6 întrebări pe care să ți le pui înainte de a alege o pereche de cercei

fete cu cercei lungi

Este momentul să-ți cumperi o (nouă) pereche de cercei? Poate că simți că cei vechi nu te mai reprezintă. Poate vrei ceva mai mare sau mai mic. Poate ceva mai la modă sau ceva cu piatră. Oferta este cu siguranță bogată. Nici nu îmi fac griji că n-ai să găsești ceva pe placul tău. În schimb, te întreb dacă știi la ce anume trebuie să fii atentă ca să-ți alegi cerceii perfecți, cei pe care să nu mai vrei să-i dai jos. Evident că vorbim aici de cercei din materiale prețioase, cum sunt cerceii din aur, pe care nu-ți permiți să ți-i schimbi la câteva luni. Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui înainte de achiziție.

Unde îi vei purta?

Contează foarte mult să te gândești la asta înainte de a alege o pereche de cercei. Dacă sunt cercei pentru evenimente, îți poți permite orice. La fel și dacă vorbim de cercei pentru ținute casual. Dar, dacă sunt cercei pe care ai de gând să-i porți și la job sau școală, atunci va trebui să te orientezi spre niște modele clasice, mai micuțe, cum sunt acești cercei din aur rotunzi, micuți, care nu ies foarte tare în evidență. Sigur nu vor deranja pe nimeni.

Sunt potriviți formei feței?

Pasul următor este să stabilești dacă forma cerceilor aleși este potrivită fizionomiei tale sau nu. Regulile sunt foarte simple și clare. Unei fețe rotunde i se vor potrivi perfect niște cercei cu formă rectangulară sau ceva în genul acestor cercei de aur lungi. Pentru o față pătrată, ar trebui să alegi cercei rotunzi, mari, care să rotunjească liniile feței, sau unii lungi, poate chiar unii în formă de lacrimă. Dacă ai fața în forma de diamant, cu pomeții ieșiți în evidență și bărbia ascuțită, mergi pe cercei rotunzi sau lungi. În cazul unei fețe alungite, alege o pereche de cercei cu model geometric. Fața pătrată va fi cel mai bine complimentată de niște cercei rotunzi, indiferent de mărime.

Ține cont de aceste reguli pentru a nu-ți face fața să pară mai rotundă/pătrată/alungită decât este de fapt.

Cum dau pe subtonul pielii tale?

Da, ar trebui să știi și ce se potrivește cel mai bine nuanței pielii tale. Poate ți-au făcut cu ochiul niște cercei din aur roz, dar oare ți se potrivesc din punct de vedere cromatic? Pe pielea cu subton rece merge cel mai bine aurul alb sau platina. Pielea cu subton cald va arăta cel mai bine dacă este acompaniată de bijuterii din aur galben. Posesoarele unei pieli cu subton neutru se pot considera norocoase pentru că pot purta orice tip de aur vor. Cum afli subtonul pielii tale? Te uiți la venele de la încheieturi. Dacă sunt albastru-violet, este rece. Dacă sunt verzui, este cald. Dacă au o culoare incertă, este neutru.

Se potrivesc tunsorii?

Și tunsoarea, coafura pe care o porți de obicei ar putea fi luată în calcul înainte de a alege o pereche de cercei. Unele modele dau mai bine pe un par scurt, altele pe un păr lung, lăsat mereu liber, sau pe unul care stă mai mult prins, etc. Potrivit experților în modă și accesorizare, pentru un păr lung lăsat liber sunt potriviți cerceii mici sau cei lungi. Pentru cocuri și cozi prinse în creștetul capului, sunt perfecți cerceii în formă de lacrimă. Tunsorilor foarte scurte li se potrivesc cerceii pe lobul urechii, acei ear cuff despre care vorbesc revistele de modă. Dacă ai părul până la umeri și îl porți liber, alege niște cercei lungi și ceva mai voluminoși, poate chiar colorați. Nu spune nimeni că nu poți purta ce-ți place, fără să ții cont de aceste reguli, dar ai în vedere că perechea nepotrivită de cercei îți poate schimba forma feței.

Cu piatră sau fără?

Dacă se întâmplă să-ți zâmbească din vitrină niște cercei cu pietre, gândește-te dacă sunt ceea ce ai tu nevoie și dacă se potrivesc cu adevărat stilului tău. Una este să-ți placă, alta să ți se potrivească. La unele locuri de muncă s-ar putea ca un diamant să fie considerat prea mult. Plus că cerceii cu pietre sunt ceva mai pretențioși când vine vorba de ținute. Parcă nu merg chiar cu orice și oriunde. Cu atât mai mult dacă sunt cu pietre colorate. În schimb, dacă vei alege o pereche de cercei cu zirconii mici, nu vor fi probleme.

Se asortează cu ochelarii?

Nu în ultimul rând, cerceii trebuie aleși și în funcție de ochelarii de vedere pe care îi porți, dacă porți așa ceva. Ochelarii în sine sunt un accesoriu, de aceea combinarea lor cu niște cercei foarte voluminoși s-ar putea să nu dea tocmai bine. Pentru purtătoarele de ochelari sunt de preferat cerceii mici și medii. Se va ține cont, desigur, și de cromatică. Nu este recomandat să porți cercei din aur galben la niște ochelari cu rame argintii. Experții merg și mai departe și spun că forma cerceilor ar trebui aleasă în funcție de cea a ramei ochelarilor. Nu ne complicăm de data asta. Poate vom relua subiectul într-un articol viitor.

Să-ți cumperi cercei este ușor. Să alegi unii care să ți se potrivească perfect, pe care să nu simți nevoia să-i schimbi după câteva luni, este ceva ma greu. Sper ca informațiile de astăzi să te ajute să faci alegerea potrivită.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares