11 ani de „noi”. Aniversarea căsătoriei – bucurie sau povară?

poveste de iubire

N-am crezut niciodată în fericire. Visam câteodată la ea, dar mi se părea ca Făt-Frumos: imposibil de întâlnit în viața reală. Mi-am dorit multe lucruri de la viață. La unele am sperat cu toată ființa și nu au venit niciodată. Dar este și ceva la care nu am sperat nici măcar o dată, dar de care am parte în fiecare zi: o iubire sinceră. Nu perfectă, nu suntem în telenovele. Avem lipsurile noastre. Avem parte de certuri. Nu ne facem declarații verbale în fiecare zi. Nu ne strângem în brațe ca să vadă lumea că ne iubim. O facem când suntem doar noi. Pentru că iubirea noastră contează doar pentru noi, pentru nimeni altcineva. Și știm că e sinceră. Pentru că niciunul dintre noi nu ar fi avut alte motive, decât sentimentele, să intre în relația aceasta. Niciunul dintre noi nu a avut la început ceva ce să-și fi dorit celălalt atât de tare încât să se amăgească la gândul că iubește. Nu casă, nu mașină… nici măcar frumusețe cât să dea pe-afară. Tot ce avem am construit împreună. Am devenit frumoși unul prin ochii celuilalt. Am devenit bogați pentru că ne-am găsit unul pe altul.

aniversarea căsătoriei 11 ani

Sunt 11 ani de noi, 11 ani de când amândoi am zis DA fericirii. Pe 18 septembrie se fac 11 ani mai exact. Este data pe care amândoi o știm prea bine. Mi se pare că nu ai cum să uiți data la care cel mai mare vis al tău s-a împlinit. Râd la bancurile în care el îi cere ei parola de la internet, ea îi spune că parola este data aniversării lor și el… decide că nu mai are nevoie de acces la internet, dar nu pot să nu mă întreb de ce el nu o știe. N-a uitat-o. Nu e greu de ținut minte. N-a contat niciodată pentru el. Ea l-a întrebat, cu ani în urmă, pe ce dată să fie și el i-a spus, cel mai probabil, alege tu. I-a fost indiferent. La fel cum probabil indiferent îi era și dacă se căsătorea sau nu. La fel cum azi îi e indiferentă căsnicia lor. Pentru el e un număr neimportant. Pentru ea este un simbol.

Cum să nu te consideri norocos și fericit când jumătatea ta continuă să-ți dovedească de 11 ani că nimeni și nimic nu este mai important decât tine? Fără să vină în fiecare azi acasă, să-ți dea un sărut pentru că trebuie și să-ți spună mecanic câte un te iubesc, ci dovedindu-ți asta prin fiecare decizie și acțiune de-a sa. Fără să uite vreodată de data la care amândurora v-au tremurat picioarele de emoție când ați semnat ceea ce unii ar numi condamnarea la moarte, dar pentru noi a fost condamnarea la fericire. Și marcând de fiecare dată aniversarea căsătoriei cu un cadou, nu întotdeauna scump din punct de vedere material, dar mereu prețios, ca dovadă a iubirii.

cadouri aniversarea căsătoriei bar glob pamântesc și coș de picnic

Nu e nevoie să bați vreodată apropouri în legătură cu ce ți-ai dori pentru că el știe. Te cunoaște atât de bine; și-a făcut mereu timp să te asculte în adevăratul sens al cuvântului. Își aduce aminte cât de tare ți-a plăcut, într-un film, scena aceea cu el și ea la picnic, promițându-și nu luna de pe cer, ci că peste 50 de ani vor fi tot împreună, sub lumina aceleiași luni. Și atunci îți aduce cadou un coș pentru picnic cum numai în filme ți-a fost dat să vezi până acum. Te bucuri de el ca un copil. Nu doar pentru că e frumos, ci pentru tot ce semnifică el: prețuire, comunicare, atenție, promisiune. Promisiunea multor picnicuri în doi. O invitația la a continua relația împletită cel puțin la fel de frumos ca acel coș.

Dar nici tu nu le lași mai prejos. N-ai uitat de visul lui de a-și crea un mic bar într-un colț din living. Încă de acum câteva luni, când ai văzut acel mini bar glob pământesc la care se uita lung în showroom-ul iLUX, ai știut că va fi cadoul perfect pentru el la aniversarea căsătoriei de anul acesta. L-ai comandat de atunci și l-ai ținut bine ascuns. Dorința lui contopită cu declarația ta. Un cadou care pune la propriu lumea la picioarele celui care reprezintă toată lumea ta.

Nu ai nevoie de cuvinte ca să știi ce vrea partenerul tău. Cel puțin nu după ce relația s-a copt. Și relațiile bazate pe iubire sinceră și profundă au timp să se coacă pentru că dragostea nu durează trei ani. Dragostea adevărată este pentru toată viața. Timpul nu testează relații. Timpul este cel mai frumos cadou pe care ni-l putem face cadou unul altuia. Nu credeți? Timpul petrecut împreună. Discuțiile nu distrug căsnicii, ci le ajută să evolueze. Cu singura condiție: să fie sincere și ambii parteneri să asculte cu atenție și să-și dorească să le facă discuții constructive.

Cei care se despart în doi ani, fie nu s-au iubit niciodată, fie n-au înțeles că dragostea este vie, că ea respiră și se transformă. Mai taie din pasiune, dar adaugă mai multă încredere, cu fiecare an, ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolește, de care se tot prinde zăpadă și se transformă într-un bulgăre uriaș care devine baza unui om de zăpadă. Cu fiecare an, cu fiecare nou strat de zăpadă, bulgărele acela devine mai puternic, mai rezistent, mai greu de spart sau de topit. Pentru asta nu e suficient să ai alături pe cineva, ci pe ACEL CINEVA.

ACEL CINEVA alături de care fiecare nou an de relație înseamnă mai multă încredere și amintiri frumoase acumulate. Aniversarea căsătoriei este prilej de bucurie și de aducere aminte. Iubirea s-a mai maturizat cu un an. Ne-a fost dat să ne mai bucurăm încă un an unul de altul, cu rele și bune. Existăm unul pentru celălalt, nu știm niciunul dintre noi cum este singurătatea aceea care pe mulți îi ucide pe interior, suntem conștienți că fiecare ar face imposibilul pentru fericirea celuilalt. Oare nu merită toate lucrurile acestea să fie sărbătorite? Să ne aducem aminte de ziua în care viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna în cel mai bun mod posibil? Evident că pentru unii aniversările și cadourile de aniversare sunt bucurie, iar pentru alții povară. Unii au ce sărbători, ceilalți nu.

Related Posts

Previous Post Next Post
0 shares