O viață regăsită, Lisa Jewell

O viață regăsită, Lisa Jewell

O fată dispărută. Un secret îngropat. Aceasta este o descriere pe cât de scurtă, pe atât de incitantă a volumului despre care vă voi povesti astăzi, O viață regăsită, semnat de Lisa Jewell. Să începem cu o descriere puțin mai detaliată, cu un rezumat!

O viață regăsită – rezumat

Ellie era elevă la liceu când a dispărut. Era o fată cuminte, deșteaptă, avea un iubit cumințel, era preferata mamei și era fericită. Au căutat-o în zadar. Ellie n-a mai apărut niciodată. În urma ei, mama Laurel n-a mai fost niciodată la fel. S-a despărțit de soț, nu i-a mai păsat de nimic.

Acum, la aproape 10 de ani de la dispariție, trăiește singură, tot cu gândul la fata pe care a pierdut-o. Viața este pe cale să se schimbe, când îl întâlnește pe Floyd, un bărbat prezentabil și galant, de care se simte tot mai atrasă. Parcă și-ar da voie să fie din nou fericită, parcă nu. În definitiv, e un om bun, tată a două fete și el. Cea mică seamănă izbitor de mult cu Ellie pe care a pierdut-o ea. Sau poate i se pare?

libris.ro
Oferta zilei la carti


După o cină la care iau parte atât Floyd și fiica lui, cât și ceilalți doi copii ai lui Laurel, viitoarea noră a lui Laurel o sfătuiește să fie atentă cu noul ei iubit. O aură întunecată pare a plana asupra lui. De parcă Laurel ar crede în capacitățile paranormale ale unei fete pe care abia ce-a cunoscut-o! Dar dacă are totuși dreptate? Cât de multe știe ea de fapt despre Floyd și trecutul lui?

Secrete îngrozitoare vor ieși la iveală. Floyd este cheia spre dezlegarea misterului dispariției lui Ellie. Ce s-a întâmplat cu ea de fapt?

Poți comanda O viață regăsită online de aici cu transport gratuit la comenzi de peste 75 de lei.

O viață regăsită – gânduri de după

Mister este cuvântul cheie pentru acest roman. Avem de-a face cu o dispariție misterioasă a unei fete care nu ar fi avut niciun motiv să fugă de acasă, cum au spus unii că ar fi făcut. Bine, nu complet misterioasă. Sigur veți bănui devreme cine stă în spatele dispariției, dar nu cred că veți intui prea repede și de ce a trebuit să dispară și ce s-a întâmplat cu ea după. Da, există o anumită predictibilitate, dar sunt și surprize de descoperit.

Atâtea romane pe tema unei dispariții! Ce are acesta în plus? Te va ajuta să înțelegi mai bine câtă durere poate fi în sufletul unei mame, care ani de zile n-a avut nicio certitudine și a pendulat între speranța că-și va regăsi copilul și disperare, și câtă durere poate îndura un copil care se trezește brusc despărțit de tot ce iubea și de toți cei care o iubeau și devine victima unei minți bolnave. Este o poveste îngrozitoare dacă stai să rumegi lucrurile. Bine că nu e doar despre asta, despre durerea pierderii și a despărțirii, ci este și despre speranță și regăsire, dar mai ales despre aflarea adevărului care, oricât de dur ar fi, vindecă!

Trei naratori, fiecare cu detaliile lui, contribuie la construirea acestei povești perfecte, complexe, pline de suspans. Unul este victima: Ellie. Povestea ei este dură și sper că va pune pe gânduri adolescenții cărora le va trece această carte prin mână. Al doilea este mama victimei, Laurel, reprezentanta familiei care rămâne în urma victimei, care suferă și urlă de neputință, care ar face orice să-și primească fiica înapoi, dar nu poate face nimic și asta o înnebunește. A treia voce este cea a călăului. Este cea mai șocantă: o spovedanie a unui nebun cu adevărat de legat pe care nimeni nu l-a bănuit.

Mi-a plăcut enorm de mult cartea, deși nu mă așteptam. După cum începuse, îmi imaginam că va fi o poveste, evident dureroasă, dar nu prea incitantă, a unei mame care își regăsește liniștea și pofta de viață la un deceniu de la dispariția fiicei sale. Aveam să-mi dau seama rapid însă că am în față un thriller psihologic care mă va ține în priză până la final.

Personajele construite de Lisa Jewell mi se par foarte complexe și credibile, stilul ei îmi place la nebunie, iar încărcătura emoțională a poveștii imaginate de ea este majoră. Este un roman deopotrivă captivant și tulburător despre răul pe care îl vedem prea târziu, dar și despre binele care se poate naște chiar și din ceva rău. Probabil sunt doar cuvinte și nu înțelegi nimic din ele acum. Vei înțelege după cei vei fi citit cartea.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. imi place mult cartea asta, cred ca o pun pe lista mea de citit!

  2. Super buna cartea

    • Valeria Chertes
    • 05/05/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandare,o carte interesanta.

  3. Am facut o pauza de la lectura, joaca cu catelul este o prioritate acum, dar mi-e dor sa citesc o carte buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares