Alegerea unei forfecuțe bune pentru cuticule – criterii de care să ții cont

manichiură

Nu m-am putut lăuda niciodată cu o manichiură impecabilă. Nu sunt genul căruia să-i placă saloanele de vreun fel. Nu am răbdare să-mi pun sau să mi se pună unghii cu gel sau să aplic ojă semi. Prefer să-mi fac manichiura și pedichiura acasă. Încerc întotdeauna să afișez niște unghiuțe îngrijite, curate, cu o formă decentă. Cea mai mare provocare o reprezintă cuticulele, pentru mine. Cresc mai repede decât unghia și nu le-am putut îmblânzi cu simplul împins periodic niciodată. Am încercat. Am încercat și cu peelinguri pentru cuticule. Nu am avut rezultatele dorite. Unghiile mele arată cum trebuie doar după tăierea cuticulelor. Acum. N-au arătat întotdeauna bine după acest procedeu.

Am început să apelez la forfecuța pentru cuticule prin facultate. Pentru foarte multă vreme, aspectul cuticulelor mele a lăsat totuși de dorit. Motivele? Fie nu erau tăiate perfect, fie reușeam să mă ciupesc cu ele și să mă trezesc cu răni însângerate. Credeam că e vina mea, că sunt neîndemânatica-neîndemânaticelor. Foloseam mereu forfecuțe pentru cuticule cumpărate din piață, din cele foarte ieftine. Arătau ca toate celelalte forfecuțe. De ce nu ar fi fost bune? Păreau a tăia bine în primă fază, dar nu aveam un termen de comparație. Ciupeau, dar credeam că așa e normal. Asta era pe vremea când credeam și că un tricou din piață este la fel de bun la unul de un brand renumit, doar că nu are etichetă. Ce vremuri! Câtă naivitate! Nu știam că lumea se împarte în forfecuțe bune pentru cuticule și forfecuțe bune pentru tăiat hârtie. Nu pricepeam nici de ce unele erau mai curbate, altele mai puțin curbate.

Abia după vreo trei ani de chin m-am gândit eu că poate prețul conta și dicta calitatea unui produs, indiferent că era vorba de un tricou sau o forfecuță pentru cuticule.

Am cumpărat o forfecuță ceva mai scumpă. Nu-mi amintesc prețul. S-a dovedit a fi mai bună, cu vârful mai ascuțit, capabilă să taie mai mult și să smulgă mai puțin, dar n-a avut o durată de viață prea mare. Câteva luni. Nu mai tăia cum trebuie. Ulterior, am mai luat una ale cărei vârfuri de lame nu erau suficient de ascuțite, apoi alta care avea un joc de lame, deci nu prindea cuticula cum trebuia.

forfecuță cuticule oțel inoxidabil

Azi pot spune că știu cu adevărat nu doar ce-mi doresc de la o forfecuță pentru cuticule, ci și cum să aleg una bună. Care sunt criteriile de care țin cont și la care ar trebui să fii și tu atentă?

Material

Contează foarte mult din ce material este fabricată forfecuța pe care vrei să o achiziționezi. Una bună ar trebui să fie din oțel inoxidabil. Acesta este un material care nu se tocește în câteva luni și nici nu ruginește. Nu te aștepta să găsești inox la 10 lei.

Ține cont că și oțelul inoxidabil are diverse grade de calitate în funcție de proveniență și mod de prelucrare. Unul este oțelul inoxidabil de proveniență asiatică, altul oțelul european. Cele mai bune sunt aceste instrumente manichiură Solingen. Sunt produse profesionale care te pot ajuta să obții manichiura dorită acasă. Vorbim despre un brand, din orașul omonim, cu o experiență de peste 100 de ani în prelucrarea oțelului la cele mai înalte standarde de calitate și fabricarea de astfel de instrumente. Același brand care produce, din același oțel inoxidabil, și instrumente chirurgicale – Solingen.

Formă

Forma forfecuței este și ea foarte importantă. Asta pentru că depinde și pe ce zone ai de tăiat cuticule. Unele persoane au doar deasupra unghiei, altele au unghia înconjurată de cuticulă mai greu de îndepărtat. Probabil că ai observat deja că unele forfecuțe au vârfurile mai drepte, altele mai curbate. Cele curbate, în genul acestor forfecuțe cuticule sunt mai bune pentru tăierea cuticulelor din zonele mai greu accesibile cum este șanțul periunghial. Sunt mai ușor de manevrat și mai precise.

Grosime

Și la grosime trebuie să fim atente dacă dorim achiziționarea unei forfecuțe bune pentru cuticule. Cu cât forfecuța, mai precis lamele, este mai groasă, cu atât mai greu este de lucrat cu ea, iar rezultatul nu va fi cel așteptat. Te poți alege cu ciupituri, cu cuticule franjurate, în niciun caz tăiate uniform. Lamele subțiri sunt ușor de introdus sub cuticule.

Îmbinarea lamelor

Poți avea două lame din oțel de calitate, de grosimea potrivită, dar să te trezești că forfecuța ta nu prinde perfect cuticula pentru tăiere. Nu e vorba aici de cât de ascuțite sunt lamele, ci cât de bine sunt aliniate de sistemul de prindere. La unele forfecuțe există un așa-numit joc apărut din cauză că s-a lăsat un mic spațiu între cele două lame. Cum verifici dacă lamele sunt perfect aliniate? Cu forfecuța închisă și poziționată în lumină bună, trebuie să vezi dacă există fie și mai mic spațiu între ele. Dacă este, forfecuța nu e ce trebuie. Este nevoie de contact perfect și complet între cele două lame pentru a tăia ușor și bine cuticulele.

Lungimea lamelor

Un alt criteriu la care trebuie să fim atente când alegem o forfecuță pentru cuticule este lungimea lamelor. Niște lame prea lungi sunt greu de utilizat pentru că fac dificilă urmarea liniei semi rotunde a cuticulei. Lamele mai scurte și bine curbate sunt de preferat.

La mine a fost nevoie de multe experimente eșuate până am înțeles ce și cum să aleg. Sper ca articolul meu de azi să te ajute pe tine să ajungi mai repede la forfecuța perfectă. Doar o forfecuță din material bun, atent prelucrat, cu părțile componente perfect îmbinate, cu forma, lungimea și grosimea corect alese poate oferi acuratețea de care ai nevoie pentru a tăria inesteticele, dar atât de sensibilele cuticule. Poate nu ai nevoie de o forfecuță care să te țină o viață, dar cu siguranță îți dorești una ușor de folosit, care să taie bine, nu doar la primele utilizări, care să facă tăierea cuticulelor acasă mai ușoară.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Multe informatii utile

    • Valeria Chertes
    • 15/05/2021
    Răspunde

    Informatii utile, multmim.

    • Anghelina Irina
    • 17/05/2021
    Răspunde

    Dacă stau bine sa ma gândesc și eu am trecut prin aceleași etape.Nici eu nu înțelegeam de ce unele forfecute sunt mai scumpe deși erau menite sa facă același lucru.Insa acum dacă trebuie sa cumpăr o forfecuta o cercetez pe toate părțile

  2. Eu mi-am luat una cu varful foarte ascutit, de ceva timp, si inca taie impecabil.

  3. Răspunde

    Multumim pentru multimea de informatii foarte bine puse cap la cap. Poate, pe viitor, apare si un articol cu un top al celor mai bune branduri din acest domeniu. Stiu ca cele din Japonia ar fi cele mai apreciate la nivel mondial, datorita otelului unic. Merita achizitionarea unui produs de la un brand consacrat in comparatie cu un no-name?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares