New Amsterdam, serialul despre spitalul și medicii visurilor noastre

serial New Amsterdam Netflix

Terminasem de văzut The Blacklist. Mai bine zis, am ajuns la zi, căci noul sezon este în curs de difuzare. La ce să ne mai uităm? Soacră-mea ne-a recomandat New Amsterdam. Cam reticentă, am pornit primul episod. Nu era acțiune și intrigă ca în Blacklist, era altceva, dar ceva care m-a prins, ne-a prins, repede. Despre ce este vorba în film?

Max Goodwin este noul director medical al spitalului New Amsterdam din New York. Este interpretat de șarmantul Ryan Eggold, nimeni altul decât interpretul lui Tom Keen din Blacklist. Prima zi, primele concedieri. Lui Max nu-i plac medicii care pun banii pe primul loc, înaintea pacienților. El este aici ca să facă bine, nu ca să facă bani. Replica lui obsesivă este cu ce pot să ajut. Nu se ascunde într-un colț sperând că problemele nu vor ajunge la el, ci le caută și nu se lasă până nu găsește soluții din care toată lumea să aibă de câștigat. Nu va fi ușor, asta e clar. Și nici la ei nu sunt fonduri suficiente, dar se pare că directorul medical le poate și căuta, dacă vrea, nu doar cheltui pe cele puse la dispoziție.

Dincolo de provocările de la noul lui loc de muncă, Max trebuie să lupte și cu boala și să încerce să-și repare relația cu soția. Tocmai a descoperit că are cancer și urmează să fie tată. Cum să faci chimioterapie și să conduci în același timp un spital? Cum să fii tot timpul printre pacienți și să ai timp și de soție? Dacă vrei și ești înconjurat de oamenii potriviți, poți. Trebuie doar să te lași ajutat. Greu de făcut asta de către omul care venise aici să ajute el pe alții.

Povestea lui Max nu este singura interesantă din acest serial. Colegii lui, medici buni și dedicați (Helen Sharpe, Lauren Bloom, Floyd Reynolds, Vijay Kapoor, Iggy Frome) duc fiecare propriile lupte cu pacienți și cazuri care îi pun în dificultate și le testează priceperea, dar și cu problemele personale. Unul are probleme cu dependența de medicamente, unul are probleme în căsnicie și e dependent de dulciuri, altul încearcă să reia relația cu fiul rătăcit și tot așa. Nu sunt perfecți, ca omeni, dar își doresc să fie cei mai buni medici pentru cei ale căror vieți depind de ei. Și relațiile dintre ei, ca și colegi, sunt interesante, iar dialogurile, de multe ori, amuzante.

Toți sunt medici capabili să lupte cu oricine și cu orice pentru a salva vieți. Orice viață este importantă pentru ei. Bogat sau sărac, tânăr sau bătrân, nimeni nu este abandonat sau ignorat. Pacienții sunt ascultați când au ceva de spus, au dreptul la condiții bune de spitalizare și îngrijire post-operatorie, când e cazul, au dreptul la adevăr când un medic a greșit un diagnostic sau un tratament. Nu este ăsta spitalul în care ai vrea să fii tratat? Nu sunt ei medicii de care nu ți-ar frică?

O legătură puternică se naște între Helen Sharpe și Max, chiar de la început. Unii i-as spune prietenie, dar e loc de mai mult. Rămâne să descoperi tu ce anume îi leagă pe cei doi, dacă sentimentele sunt reciproce, dacă le vor valorifica într-un fel și ce se va întâmpla cu Max și căsnicia lui. Totul împletit cu povești ale pacienților care trec de ușile de la Unitatea de Primiri Urgențe sau ajung pe mesele de operație din spitalul New Amsterdam.

Personal, consider New Amsterdam un serial cel puțin la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât Anatomia lui Grey. Vi-l recomand. Este notat cu 8.1/10⭐ pe IMDb. Eu i-am dat 9⭐. Îl găsiți pe Netflix. Păcat că nu are la fel de multe episoade. Cel puțin nu încă. Sper să continue mult și bine pentru că personajele îmi sunt deja foarte dragi, iar ideea filmului este foarte bună. Din câte înțeleg, serialul are la bază cartea Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital/12 pacienți: viață și moarte la Spitalul Bellevue. Cred că mi-ar plăcea să o citesc.

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Interesant

    • Valeria Chertes
    • 11/04/2021
    Răspunde

    Multumim pentru recomandare.

    • Anghelina Irina
    • 11/04/2021
    Răspunde

    Acum urmăresc The Crown,mai am 14 episoade, însă promit atunci când termin acesta va fi următorul pe care îl voi viziona

  2. Bine de știut că există continuare, chiar nu mai găseam un serial bun de seară.

  3. ador serialele cu medici!!! doar ca nu mai am asa mult timp liber. si cand am , il dau pe carti 😀 si din anatomia lui grey mai am vreo 4 sezoane… cand oi apuca sa le vad si pe alea 🙁

  4. Am vazut si eu primul episod si mi-a placut. Sper sa reusesc sa le vad pe toate 🙂

    • Ioan Vasile
    • 20/07/2021
    Răspunde

    Multumesc pentru recomandare. Am vazut deja primul sezon si chiar imi place, incep sezonul doi sigur. Super bine facut, subiecte interesante intersectate, actori frumosi.Imi displace doctorul psihiatru ”sotie” dar este o retorica americana la moda pe care o primim la pachet, sunt reali, parte dintr-o lume care-personal-imi displace dar ..intorc capul !!. Serialul CROWN referit mai sus este in asteptare, chiar am fost captivat de el si cit de bine facut este, astept continuarile de la ..anul ! Sa vizionati SERPENT , cumplit de adevarat si incredibil prin indiferenta lumilor intre ele, merita vazut. Si Lupin…Va mai pot face recomandari, altadata…

      • Cristina Dragomir
      • 20/07/2021
      Răspunde

      Multumesc tare mult pentru recomandari. Le pun pe lista. Vizionare placuta si toate bune!

    • Ioan Vasile
    • 30/08/2021
    Răspunde

    Buna seara, tocmai am terminat de vizionat un alt serial super bun, OZRAK, super bine facut !!
    Il recomand tuturor, este bine facut, nu ignor influentele negative vizibile, se incearca o aplatizare a parerilor fata de infractori …aparent minori ..comparativ cu cei ..majori, adica asasini meseriasi,.. complicat, discutam dupa cele trei sezoane cu cei care le vor vedea !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares