5 motive posibile pentru care te ustură ochii după demachiere

produse demachierea ochilor, ape micelare

Ingrijirea corectă a tenului nu asigură o tinerețe fără bătrânețe, dar ne ajută să îmbătrânim mai lent și mai frumos. Un pas important în ritualul de îngrijire este demachierea. Pentru că am văzut că multe doamne și domnișoare că le ustură ochii după demachiere, azi am decis să scriu despre cauze ale acestei probleme și soluții pentru evitarea ei. Iată, așadar, care sunt posibilele motive pentru care te poți confrunta cu usturimi ale ochilor după etapa de demachiere!

Folosești un produs de față pe zona ochilor

E convenabil să folosești lapte demachiant pentru față și pe zona ochilor, dar nu este deloc indicat. Produsele pentru ten pot conține ingrediente care nu este bine să intre în contact cu ochii. Poate nici nu ajung în ochi. Este suficient ca un produs să aibă prea mult parfum în el pentru a te trezi cu ochii iritați și cu usturime și/sau mâncărime.

Dacă vrei neapărat să folosești un singur produs de demachiere pentru toată suprafața de demachiat (față, buze, decolteu, ochi), atunci mizează pe o apă micelară. Apa micelară este un produs mult mai blând și destul de eficient, în majoritatea cazurilor.

apă micelară cu acid hialuronic L’Oréal Paris Hyaluron Specialist

Ai ochii sensibili

Trebuie să recunoaștem că sunt persoane care se demachiază cu orice, fără probleme. Pentru tine, dacă ai ochii sensibili, s-ar putea ca și apa micelară să provoace usturime. Doar cea de la anumite branduri, nu orice apă micelară.

Spre ce ape micelare să te orientezi în cazul unor ochi sensibili? Caută-le pe cele pentru piele sensibilă! Cel mai sigur este să alegi de la în secțiunea dermatocosmetice. Apele micelare Bioderma Sensibio H2O și Saffee sunt doar o sugestie în acest sens. Eu pe ele le folosesc de ani de zile și nu m-au dezamăgit până acum.

Ape micelare Bioderma Sensibio H2O și Saffee

Aș mai putea recomanda Vichy Normaderm și La Roche-Posay Physiologique Ultra. Pe acestea din urmă le-am avut doar variante mini/mostre, dar garantez că nu dau usturime deloc.

Demachiezi agresiv

Te grăbești. Vrei să demachiezi mai repede. Nu ai răbdare să lași produsul demachiant să acționeze puțin, ci te apuci să freci agresiv, inclusiv pe zona super-sensibilă a ochilor. Normal că te ustură ochii după demachiere!

Demachierea se face cu mișcări blânde. Nu ai voie să uiți de asta. Dacă un rimel sau un creion de ochi sunt mai greu de curățat, soluția nu este să insiști cu același produs care face demachierea dificilă, ci să ai pregătit și unul special pentru machiajul rezistent.

Un demachiant bifazic va face procesul mai rapid, mai ușor și mai puțin iritant pentru ochi. Atenție și aici pentru că unele bifazice nu sunt potrivite pentru persoanele cu ochii sensibili. Ce folosesc eu și nu creează niciun fel de disconfort, curățând foarte repede, este aceste demachiant pentru machiajul rezistent la apă, pentru ochi sensibili, de la Uriage.

demachiant pentru machiajul rezistent la apă, pentru ochi sensibili, de la Uriage

Faci mișcări greșite

Mâna sus cine și-a demachiat măcar o dată genele prin mișcări stânga dreapta! Eu recunosc că am făcut-o. Nu este deloc bine. Mișcarea corectă este de sus în jos, de la baza genelor spre vârfurile lor, operațiune executată cu ochiul închis, cu o dischetă umezită, dar nu îmbibată în produs. Mișcările greșite stânga-dreapta favorizează pătrunderea produsului de curățare în ochi, nu asigură o bună demachiere și lezează și genele.

Faci economie de dischete și demachiant

Atât fața, cât și ochii, trebuie demachiate până nu mai rămân urme de murdărie pe dischetă. Este complet greșit să pui pe gene o dischetă pe care ai folosit-o pentru a îndepărta fondul de ten de pe față sau să plimbi la infinit pe pleoape una care deja este plină de murdărie. Schimbă discheta când ajungi la zona ochilor sau începi cu ea! Ai nevoie de cel puțin două dischete pentru o demachiere perfectă – una pentru curățate, una pentru control.

Știi că folosești produsele potrivite și că nu faci niciuna din greșelile de mai sus, dar tot te ustură ochii după demachiere? S-ar putea ca de vină să nu fie demachierea, ci machiajul în sine. Verifică atent produsele folosite în jurul ochilor, atât ca ingrediente, cât și ca termen de valabilitate. Ca să verifici dacă machiajul este vinovat de usturimea respectivă, renunță la el pentru 1-2 zile, continuând să folosești demachiantul. Dacă usturimea nu mai apare, lucrurile sunt clare.

Produsele recomandate în articol sunt disponibile pe Notino.ro.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 05/03/2021
    Răspunde

    Multumim pentru informatii.

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      Cu drag.

    • Alina
    • 05/03/2021
    Răspunde

    Ai mare dreptate, uneori chiar uit de asta și ma lovesc de aceasta problema.

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      Eu am ochii foarte sensibili si m-a gandit ca sigur nu sunt singura.

    • Anghelina Irina
    • 07/03/2021
    Răspunde

    Nu ma zgarcesc nici la dischete și nici la apă micelara, probabil ca de aceea nici nu am probleme

      • Cristina Dragomir
      • 14/03/2021
      Răspunde

      Nici eu nu fac economie la acest capitol, mai ales de cand am dischete lavabile.

  1. da, da, da, sunt de acord cu tot ce ai zis! si pe mine ma usturau ochii pana cand am gasit produsele perfecte pentru mine. trebuie doar sa cauti si sa incerci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares