6 motive să investești într-o bandă de alergat

alergat pe bandă

Cu siguranță, unul dintre obiectivele pe care mulți dintre noi ni le-am fixat pentru 2021 este să mai reducem din numărul de kilograme acumulate în anul sau anii trecuți. Sportul este esențial pentru a ne atinge acest obiectiv. Mersul la sală este costisitor și uneori și obositor, din cauza drumului până acolo sau a privirilor celor din jur. Sportul acasă este o soluție la fel de bună. Nu ai echipament și nu știi ce în ce aparate de fitness ar trebui să investești pentru asta? Este adevărat că sunt multe. Să fie o bicicletă staționară? Să fie una eliptică? Să fie un aparat multifuncțional de fitness cum am văzut aici sau o bandă de alergat? Eu as miza pe banda de alergat de genul acesta și am și câteva motive care să-mi justifice alegerea.

Alergatul arde multe calorii

Dintre toate formele de mișcare, alergatul, fie el și pe bandă, face parte din cele aflate în top ca număr de calorii arse într-o anumită unitate de timp. Dacă arderea calorii te interesează cel mai mult, este de preferat să investești într-o bandă de alergare în locul unei biciclete magnetice, de exemplu. Vei obține rezultatele dorite prin mai puține ore de antrenament.

Pe bandă îți lucrezi tot corpul

Atâta vreme cât ai o poziție corectă a corpului, prin alergatul pe bandă pui la treabă toate grupele de mușchi. Nu lucrezi individual, izolat, doar una sau câteva. Nu trebuie să ții minte exerciții complicate. Alergi și tot corpul tău lucrează: gambe, fese, spate, abdomen, gat, brate, etc. Este ideal pentru cei care nu au timp sa lucreze separat, câte 10-15 minute, fiecare parte a corpului. 30-40 de minute de alergat și gata: tot corpul a fost antrenat!

Alergatul este relaxant

Alergatul este mult mai relaxant decât exercițiile combinate de fitness sau aerobic. Asta spun mare majoritatea celor care le-au încercat pe amândouă. Pentru mulți, alergatul pe bandă este singurul mijloc de relaxare, seara, când ajung acasă stresați, de la job. Pui muzică, te urci pe bandă, alergi și simți cum stresul fuge. Ești doar tu, muzica și drumul tău imaginar.

Banda de alergat monitorizează anumiți parametri

O bandă de alergat te poate ajuta să monitorizezi numărul de calorii arse, pulsul, viteza, etc. Sigur că le poți măsura și cu o brățară de fitness de genul acesta, în timpul oricărei alte activități fizice, dar banda le are din start. Plus că unele sunt prevăzute cu centuri toracice pentru monitorizare detaliată în timpul antrenamentului cardio.

Poți ajusta programele în funcție de nivelul tău de pregătire

Banda de alergat se potrivește atât începătorilor, celor care au descoperit plăcerea și nevoia de a face mișcare abia de curând, dar și celor care trec deja la avansați, care aleargă de ani de zile și fac exerciții. Se modifică viteza și chiar gradul de înclinare, în așa fel încât avansatul să fie provocat și bine lucrat, iar începătorul să nu se forțeze.

Alergi când vrei tu

Nu-ți spune nimeni că nu ai voie să ieși din casă într-un anumit interval, nu depinzi de starea vremii sau a drumurilor, etc. Alegi când vrei și cât vrei. Poți începe ziua cu o repriză de alergat și poți combate insomnia cu o alta. Nu riști să-ți scrântești glezna călcând strâmb pe o alee de parc neasfaltată în ultimii 20 de ani.

Sunt destule motive să iei în calcul achiziționarea unei benzi de alergat pentru acasă, nu? Poate fi folosită de către orice alt membru al familiei, este foarte eficientă când vine vorba de slăbit și tonifiat corpul și nu costă nici foarte mult (raportându-mă la prețurile mici pe care le-am găsit pe acest site), dacă ne gândim la prețul unui abonament la sală, drumuri dus-întors, așteptat să se elibereze un aparat, etc. Ce zici? Merită sau nu? Ocupă mult loc? Nu și dacă alegi una pliabilă, ca aceasta.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 18/01/2021
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandări și sfaturi.

      • Cristina Dragomir
      • 20/01/2021
      Răspunde

      Multumesc si eu pentru vizita.

  1. Mai, sa stii ca eu chiar mi-as lua una. Iarna cel putin si cu munca pe care o fac stau prea mult si as avea nevoie de miscare.

      • Cristina Dragomir
      • 20/01/2021
      Răspunde

      si eu tot cam la fel si de cand cu masca nu mai imi vine sa ies sa ma plimb.

  2. Răspunde

    nu am unde sa o pun, avem deja o bicicleta pe care agatz poshete 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 20/01/2021
      Răspunde

      Au, ce cuier de fite ai!

      1. Mi ar trebui una dar nu am loc în casă!

          • Cristina Dragomir
          • 21/01/2021
          Răspunde

          Nici pentru o banda de alergat pliabila?

  3. Tare imi doresc una si tot incerc sa-l conving pe sotul meu, o sa ii prezint si aceste argumente.

      • Cristina Dragomir
      • 20/01/2021
      Răspunde

      la mine si-a cumparat verisoara si mai fac si eu pe ea din cand in cand

    • Anghelina Irina
    • 19/01/2021
    Răspunde

    Nu imi place sa fac sport,recunosc ca sunt prea comodă. Imi place în schimb să merg pe jos

      • Cristina Dragomir
      • 20/01/2021
      Răspunde

      este foarte bine. tot sport este.

    • Oana
    • 20/01/2021
    Răspunde

    Mi-ar plăcea daca as avea si spatiu pentru ea

      • Cristina Dragomir
      • 20/01/2021
      Răspunde

      sunt si pliabile, am inteles.

  4. ucide-ma, dar banda de alergat nu imi place neam :(((

      • Cristina Dragomir
      • 01/02/2021
      Răspunde

      eu sa te ucid? Sedentara sefa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares