Mască exfoliantă călcâie Lady’s – da sau ba?

Mască exfoliantă călcâie Lady's

V-am arătat acest produs pe Instagram Story, acum ceva vreme, și cum au fost câteva persoane care s-au arătat interesate de el, am zis să îi dedic și un scurt articol pe blog. Vorbim despre acest produs, masca exfoliantă pentru călcâie de la Lady’s, un produs în genul șosetelor exfoliante Parasoftin (sau Lirene, eu am mai folosit și din acestea, luate de pe Notino), doar că acesta se plasează și acționează doar pe călcâie, zona cea mai problematică, nu pe toată talpa.

Eu am luat această mască din curiozitate. Este mai ieftină decât șosetele exfoliante, mai ales dacă sunteți înscriși ca reprezentanți la Lady’s, pentru că aveți reducere. De exemplu, la o comanda de 133 de lei, plătești doar 100 lei. Prețul întreg al măștii este de 15 lei.

În pachet ai un fel de dischetă îmbibată într-o soluție specială și o bandă de fixare, ca un fel de bandaj. Pe călcâiul curat, trebuie doar să fixezi discul și apoi să-l prinzi strâns pe călcâi, folosind banda de fixare. E simplu de pus masca, nimic complicat. Trebuie lăsată să acționeze o oră.

mască călcâie

Avantajul față de produsele tip șosetă, este că purtând această mască poți să-ți faci treaba liniștit prin casă. Eu alunec foarte tare cu șosetele exfoliante, chiar dacă îmi pun șosete din bumbac peste ele, așa că le folosesc mai rar. Te poți plimba cât vrei. Nu ai după tine o pungă care riscă să se spargă lăsând urme uleioase pe parchet sau mochetă. Dacă ai fixat bine acel așa-zis bandaj, nu ai probleme.

Cât de bună este această mască? Destul de bună. Efectele ei încep să apară după 3-4 zile, ca și în cazul șosetelor exfoliante. Călcâiele se exfoliază treptat, pe parcursul mai multor zile. Poți, cel mult, să freci călcâiele cu o pilă fină pentru a grăbi procesul. În niciun caz nu tragi de pielea moartă și nu freci zona cu o piatră prea abrazivă.

Practic, are același efect cu șosetele exfoliante pe care le-am mai folosit până acum, doar că acestă mască acționează strict pe călcâi, nu pe toată talpa. Merge folosită de către cei/cele care au probleme cu pielea moartă doar pe această zonă sau ca alternativă între două exfolieri complete. Ți-ai pus șosete luna trecută și acum ai din nou piele întărită pe călcâie? Vii cu o astfel de mască. Nu are sens să agresezi toată talpa dacă problema este localizată pe călcâi.

Are și un minus. Ei spun că se potrivește perfect formei călcâiului. Mie mi se pare cam îngustă. La prima utilizare nu cred că am aplicat discul perfect pe călcâi, motiv pentru care muchia exterioară a acestuia nu a fost complet exfoliată. Când am folosit produsul a doua oară, am insistat, l-am așezat bine, l-am fixat temeinic și am stat cuminte, în ideea ca nu cumva tropăiala prin casă să-l miște din acea poziție. La vreo 10 zile după, aveam tot călcâiul perfect curat și neted.

Marele dezavantaj este că durează până vezi rezultatele, dar așa este și cu șosetele exfoliante, v-am spus. În rest, ca preț și efecte, merită încercată această mască exfoliantă dacă celelalte metode de curățare a pielii moarte și îndepărtare a calusurilor nu vi se par suficiente. Sigur că efectele pot fi de lungă sau de scurtă durată, în funcție de câtă atenție acordați îngrijirii picioarelor.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 30/10/2020
    Răspunde

    Nu stiam ca exista si mască pentru călcâie. Eu ma împac bine cu șosetele Parasoftin, dar cu siguranță acestea pentru călcâie sunt mult mai practice

    • Valeria Chertes
    • 30/10/2020
    Răspunde

    Eu cred că merită încercate mai ales dacă avem probleme la călcâie.

    1. Foarte bune as incerca!

  1. mie imi trebuie musai ceva pentru bataturi, am niste probleme crunte pe una din talpi….

  2. Oh, super! Nu stiam ca exista si asa ceva. Mi-ar fi si mie de mare folos o astfel de masca! Sper sa gasesc pe la noi si sa imi iau si eu.

    • Gia
    • 12/05/2021
    Răspunde

    Eu am folosit sosetele Parasoftin si fi-am facut calcaiele si talpile perfecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares