6 reguli pentru a alege bijuteriile potrivite pentru birou

bijuteriile potrivite pentru birou

Vremea lui nu ai voie să porți bijuterii la muncă a apus de mult. Nu de tot. Mai este valabilă în cazul anumitor meserii, cum ar fi cele din industria alimentară. În rest, purtatul bijuteriilor nu mai reprezintă o problemă, mai ales dacă ținem cont că acum majoritatea muncim prin birouri, nu în fabrici. Schimbările economice vin și cu schimbări de mentalitate, nu? E liber la bijuterii, dar atenție cum le alegeți! Sunt câteva reguli care trebuie respectate când vrei să alegi bijuteriile potrivite pentru birou.

Citește atent regulamentul companiei

Unele companii introduc paragrafe speciale dedicate ținutei de birou în regulamentul de ordine interioară. Trebuie să știi de la început dacă există prevederi în acest sens și care sunt acelea. Nu te poți baza pe faptul că, dacă porți un colier cu o anumită semnificație pentru tine sau o brățară handmade primită cadou de la mama, nu vei deranja pe nimeni. Cunoaște regulile și respectă-le!

Alege bijuterii de calitate

Oricât de mult ți-ar plăcea gablonțurile, nu ar trebui să le porți la birou. Majoritatea bijuteriilor de acest tip sunt și arată ieftin, se deteriorează rapid. Pune preț pe calitate pentru a arăta că oferi și prețuiești calitatea. Aceasta este mesajul pe care vrei ca bijuteriile tare să-l transmită despre tine. Cel mai bine poți face asta purtând bijuterii de designer, originale, în genul acestor coliere. Genul aceste de piese handmade, spectaculoase prin designul unic, nu prin mărime sau preț, sunt de preferat.

inpuff.ro

Mizează pe materiale bune, dar nu foarte scumpe

Or fi aurul, platina și diamantele materiale de calitate, dar nu prea își au locul la birou. Nu-ți interzice nimeni să-ți porți inelul de logodnă, dar nu veni la job purtând tot aurul din casă! Există atâtea bijuterii frumoase, realizate din materiale premium, dar care nu deranjează privitorul, ba dimpotrivă, îl fac să te aprecieze mai mult, pentru gusturile tale și pentru faptul că nu îl tratezi cu superioritate. Cristalele Swarovski și zirconiul (dar să fie autentice, nu din sticlă!), pietrele semiprețioase, argintul, poate chiar placat cu metale prețioase – sunt alegeri grozave.

Atenție la numărul bijuteriilor

Atenție la câte bijuterii porți! Când alegi bijuterii minimaliste, poți purta în același timp și colier, și cercei, și brățară, și inel. În schimb, dacă preferi bijuterii statement (mari și îndrăznețe), alege maxim două! Ce înseamnă bijuterii îndrăznețe? Bijuterii care se remarcă imediat prin formă, materiale și/sau culori.

Undeva la mijloc sunt aceste brățări. Sunt îndrăznețe, dar rafinate, cu siguranță genul de bijuterii pe care să le poți purta la birou, chiar și în set, fără a avea parte de priviri dezaprobatoare. Sunt în același timp elegante și jucăușe, denotă deopotrivă putere și feminitate, scot din anonimat orice ținută de birou, oricât de banală ar fi.

Spune NU bijuteriilor care (te) pot deranja în timpul lucrului

Bijuteriile pe care le porți la birou trebuie să-ți permită să-ți desfășori activitatea fără probleme. Să le permită și colegilor același lucru. O brățară prea largă, cu prea multe charmuri, sau o aglomerație de brățări care să facă zgomot când tastezi sunt de evitat. La fel și o pereche de cercei prea mari care să te incomodeze dacă job-ul tău presupune mult vorbit la telefon. De evitat și bijuteriile prea mari, colorate, strălucitoare când lucrezi cu publicul sau cu clienții. Acestea le distrag atenția de la discurs.

Alege piese care să te reprezinte

Fii tu! Fii diferită! Indiferent că vorbim de ținuta office, de cea de zi cu zi sau cea de petrecere, un lucru trebuie să fie clar: bijuteriile nu le purtăm ca să arătăm că le avem, că ni le permitem pe cele mai mari sau pe cele în tendințe. Bijuteriile nu completează doar o ținută, ci o imagine. Ele trebuie să ne reprezinte. Poți purta bijuterii birthstone (cu piatra lunii tale de naștere), bijuterii handmade de designer, cu pandantive sau detalii care să spună ceva despre tine, pasiunile și idealurile tale, dar mare atenție la simbolurile religioase. Acestea sunt de evitat.

Nu poate veni nimeni să-ți prezinte câteva seturi și să-ți spună uite, astea sunt bijuteriile potrivite pentru birou, poartă-le și nu vor fi probleme! Ele trebuie alese în funcție de dresscode-ul impus de companie, de stilul personal, de nivel de venituri, de vârstă, etc. Respectă regulile firmei și pe cele de bun simț și stil și sigur nu vei da greș!

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Simona Asaftei
    • 25/10/2020
    Răspunde

    Este adevărat că trebuie să ținem cont de regulamentul acelei companii unde lucrăm și de ce fel de bijuterii putem purta acolo .Îmi plac bijuteriile ,dar nu port exagerat de multe,de cele mai multe dăți prefer doar un simplu lănțișor .

    • Stoica. Viorica
    • 25/10/2020
    Răspunde

    As vrea sa port chesti la gat , bratarici la maini dar nu pot ma incomodeaza , uneori si inelul imi vine sa il scot !

      • Valeria Chertes
      • 25/10/2020
      Răspunde

      Mulțumim pentru sfaturi ,eu port brățări îmi plac foarte mult.

        • Anghelina Irina
        • 26/10/2020
        Răspunde

        Eu una sunt fan argint. Nu imi place sa port bijuterii mari,le aleg pe cele micuțe și simple.La birou oricum momentan nu mai merg,lucrez de acasa de câteva zile?

        1. Da, port bijuterii si imi plac!

  1. eu sunt cu minimul de bijuterii, rar cand port ceva mai safisticat. nici nu merge la locul meu de munca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares