Turist în România. 3 locuri minunate, dar mai puțin cunoscute, pe care trebuie să le vezi

turirst în România costum tradițional românesc

Străinii le caută, iar noi nu nici nu știam că le avem. Asta este soarta multor locuri cu potențial turistic din țara noastră, dar prea puțin promovate și cunoscute de noi. De unde află străinii de ele? Se informează. Își fac temele. Își planifică din timp vacanțele, atent, nu căutând doar cea mai bună ofertă la all-inclusive, într-o țară în care se îngrămădește un continent întreg.

Nu că Grecia, Turcia sau Portugalia nu ar fi frumoase, dar e păcat să visăm doar la ele, când aveam atâtea minunății de descoperit la doi pași de noi. Azi am pentru voi trei propuneri de destinații de vacanță unice. Sunt locuri în care chiar ai ce vedea. Unul dintre ele a devenit ceva mai cunoscut, chiar dacă nu suficient, după ce a ajuns Prințul Charles la el. Celelalte două sunt chiar mai „virgine”.

Satul Viscri

Pe el poate îl cunoașteți de pe la TV. Ne înghesuim toți la Brașov și Râșnov, fără să bănuim că la distanță nu foarte mare de aceste locuri se găsește un sat de poveste, Viscri. Este unul din locurile în care poți descoperi frumusețea nealterată a satului transilvănean de odinioară. Ce-ți oferă în plus față de alte sate? În primul rând, arhitectura unică. Casele țărănești care te transpun într-o altă lume, una medievală. N-ai să vezi aici vile sau palate. Nici măcar case renovate, cu termopane. Ele pot fi renovate doar în stilul și cu materialele locului.

Viscri este satul pe care Prințul Charles l-a făcut celebru pentru pitorescul și autenticitatea lui. Închide ochii și imaginează-te plimbându-te pe ulițele pietruite, admirând o lume desprinsă parcă din basme, în care orătăniile stau libere în fața caselor, făcând cunoștință cu oameni care încă pot zâmbi din tot sufletul pentru că nu sunt stresați de claxoane și stat la semafor! Poze și detalii despre locație și alte obiective de vizitat în jurul satului Viscri ai în acest articol.

Plaja Perișor

În vreme ce la Mamaia, la prețuri mari, se înghesuie toată lumea, pe plaja asta e liber. Și sunt lucruri mult mai frumoase de văzut aici, decât umbrelele, șezlongurile și costumele de baie, care mai de care mai decupate de prin stațiunile turistice. Nu mă pricep să explic, așa că mai bine vezi aici unde este situată plaja Perișor.

Este unul dintre cele mai sălbatice locuri din România, locul unde poți vedea caii sălbatici pe care mulți europeni străbat drumuri lungi pentru a-i admira, România fiind printre puținele locuri de pe continent în care mai pot fi văzuți. Nu este cea mai frumoasă plajă, fiind una sălbatică, dar caii fac locul unul de poveste.

Și… se pare că tot pe acolo pot fi văzuți și șacali. Cu siguranță intră la categoria destinații de vacanță unice.

Tunelul iubirii

Nu este vreun monument istoric sau arhitectural, este un monument al naturii, un tunel vegetal creat de natura în jurul și pe deasupra unei căi ferate. Ucraina este vestită în Europa pentru un astfel de tunel pe care turiștii îl caută înnebuniți pentru poze frumoase. Iată că și noi avem unul.

Practic, copacii situați de o parte și de alta a acestei linii de tren pe care o găsiți pe undeva pe la Caransebeș (vă spune Google locul exact) se unesc, formând un fel de arcadă. Este unul dintre cele mai romantice locuri în care te poți poza alături de jumătatea ta. De ce nu, ar merge și o ședință foto trash the dress aici.

Ca Viscri, plaja Perișor și Tunelul Iubirii mai sunt și altele. Sunt multe destinații de vacanță din România prea puțin cunoscute și exploatate. Poate prea multe. Este păcat pentru că sunt atât de frumoase și atât de aproape de noi. Nu spun că nu au și vacanțele în străinătate farmecul lor, dar poate că n-ar fi rău ca, din când în când să mai descoperim și locurile frumoase din țara noastră, nu doar plajele din Grecia și magazinele de la Roma.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 23/09/2020
    Răspunde

    Am auzit doar de aceste locuri dar nu am fost.

    1. Răspunde

      Recomandări bune de luat în calcul, mai ales în perioada aceasta.
      Eu, recunosc, sunt fană locuri mai puțin aglomerate, mai simple, mai modeste.

    2. Mi as dori sa vizitez locurile foarte interesante!

      1. Răspunde

        Romania are un farmec aparte insa nu stim sa o promovam fara sa ii distrugem naturaletea sau finetea. De multe ori goana dupa profit stirbeste din aceste bogatii atat de apreciate de straini. Stiam de aceste minunatii, dar n-am avut cand sa le vizitez.

    • Oana
    • 23/09/2020
    Răspunde

    Avem o mulțime de locuri frumoase. Am fost la Viscri acum trei săptămâni, este tare frumos, e un loc unde timpul parca a stat în loc.

    • Anghelina Irina
    • 24/09/2020
    Răspunde

    Din pacate nu am vizitat nici unul dintre aceste frumoase locuri deși am mai auzit despre ele

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 24/09/2020
    Răspunde

    Nu am vizitat aceste locuri ,am auzit de ele,merita vizitate,multumiri de informatii.

  1. wow, cat de fumoase sunt! clar, sunt experiente unice. eu ma bucur ca am apucat sa mai vad o particica din tara asta frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares