5 reguli de aur în îngrijirea pielii uscate pe timp de vară

fată la piscină

Pielea uscată este o problemă care dă bătăi de cap multor persoane. O piele uscată este o piele căreia îi lipsește acel stat minim de grăsimi (sebum) de pe suprafața ei. Cu alte cuvinte, sebumul e bun, dragilor. Asta aviz celor care au tenul gras și îl agresează grav încercând să-l degreseze complet. În lipsa acelui strat gras, pielea uscată nu prea poate reține apă și este mult mai expusă riscului de deshidratare. Neîngrijită corespunzător, este aspră, lipsită de elasticitate, se irită ușor, se poate crăpa și îmbătrânește mult mai devreme. Care sunt principalele reguli de respectat când vine vorba de îngrijirea pielii uscate? Azi ne vom referi doar la îngrijirea pe timp de vară.

Evită băile lungi, prea calde

Vara toată lumea simte nevoia de a intra mai des în duș pentru a scăpa de urmele de transpirație de pe piele și a se răcori. Vestea proastă este că dușurile prea dese pot usca și mai tare o piele deja uscată. Mai ales dacă este folosită apa caldă. Sebumul, și așa puțin, depus în decurs de câteva ore, este rapid îndepărtat sub duș. Aceasta este explicația. Cu alte cuvinte, se recomandă dușuri mai rare și mai scurte, folosind apă doar puțin călduță, acompaniată de un produs de spălare special pentru pielea uscată.

Ai grijă cât și cum te expui la soare

Soarele face bine, dar face și rău. Tuturor tenurilor, dar cu atât mai mult celor uscate. Ideal ar fi să expunem cât mai puțin pielea la soare, să purtăm haine subțiri și lejere, dar cât mai puțin decupate și decoltate. Când porți ceva fără mânecă sau mergi la plajă, neapărat să ai la îndemână un produs cu SPF. Atenție ce alegi!

Nu contează doar SPF-ul, cât de mare sau cât de mic este, ci și tipul produsului. În vreme ce tenurilor grase le sunt indicate cele tip spray, în îngrijirea pielii uscate sunt mult mai potrivite astfel de creme de plajă. Untul de shea din compoziție formează o peliculă la suprafața pielii, suplinind într-o oarecare măsură sebumul natural inexistent și împiedicând deshidratarea.

Mai puțin machiaj

Cu cât de machiezi mai puțin, cu atât mai bine pentru tenul tău. Dacă totuși trebuie să o faci, ai grijă ce alegi! Chiar dacă hidratezi bine tenul înainte și folosești și o bază de machiaj bună, fardurile tip pudră nu sunt potrivite pentru tenul tău uscat, indiferent că vorbim de fard de obraz sau fard de pleoape. Nici rujurile mate nu ar trebui să te atragă prea mult. Le poți înlocui cu acest balsam de buze care face chiar mai mult decât să coloreze și să hidrateze buzele. Fiind un produs multifuncțional, îl poți folosi și pentru machiajul ochilor sau pe post de blush. Evident că mă refer la variantele colorate. Oferă plusul de culoare de care ai nevoie, plus o strălucire sănătoasă și naturală.

Nu abuza de statul în piscină sau în apa mării

Apa din piscine și apa mării nu fac echipă bună cu tenurile uscate. Una este plină de clor, cealaltă de sare. Ambele substanțe usucă foarte tare. Clorul poate chiar irita. Nu înseamnă că nu ai voie deloc să faci baie în piscină sau în mare, ci că trebuie să faci neapărat duș după o sesiune de înot. N-ar fi rău să folosești și un produs gras, o cremă protectoare specială, rezistentă la apă, care să nu lase clorul și sarea să ajungă direct pe piele.

Folosește spray hidratant

Cum hidratarea este cheia în tratarea și îngrijirea pielii uscate, un spray hidratant pe care să-l ai mereu în geantă sau pe birou, din care să aplici câteva pufuri la fiecare două ore, poate fi o idee mai mult decât bună. Chiar și cea mai ieftină apă termală este bună. Aplic-o pe față, gât, decolteu, mâini și chiar picioare. Efectele de hidratare, revigorare și răcorire sunt imediate și nu dăunează nici machiajului, ba din contră.

Ține cont de aceste reguli, când vine vorba de îngrijirea pielii uscate, dacă nu vrei ca după o singură vară să pară mai bătrână cu câțiva ani! Nu sunt singurele care trebuie respectate, evident. Mai sunt multe de spus despre ingrediente pe care trebuie să le eviți sau pe care să le cauți în mod special, despre cum să exfoliezi fără să exagerezi, despre ce măști este mai bine să folosești și multe altele. Voi reveni asupra subiectului.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 26/07/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi,voi ține cont de ele.

      • Cristina Dragomir
      • 26/07/2020
      Răspunde

      Asa sa faci!

    • Asaftei Simona
    • 26/07/2020
    Răspunde

    Eu am tenul gras ,deci nu este chiar atât de rău cu sebumul după cum credeam ,ajută și el într-un fel mai ales vara .

      • Cristina Dragomir
      • 26/07/2020
      Răspunde

      si sebumul e problematic, dar uite ca nici tenurile uscate nu sunt mai fericite.

    • Anghelina Irina
    • 26/07/2020
    Răspunde

    Multumim pentru sfaturi!Avand pielea grasă nu stiam cu ce probleme se confruntă cei cu alt tip de piele

      • Cristina Dragomir
      • 26/07/2020
      Răspunde

      Si eu am tenul tot gras. Mai bine asa!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 26/07/2020
    Răspunde

    Multumim de sfaturi,un articol bun de luat in seama!

      • Cristina Dragomir
      • 26/07/2020
      Răspunde

      Multumesc pentru apreciere.

  1. Bine de stiut!

      • Cristina Dragomir
      • 26/07/2020
      Răspunde

      Pentru cine are pielea uscata!

  2. Bine de stiu pentru cei ce sunt in situatia asta. Din fericire :p eu am tenul gras. Din nefericire .. altele sunt problemele…

      • Cristina Dragomir
      • 27/07/2020
      Răspunde

      dar macar ne stafidim mai greu 😛

  3. Multa apa pentru hidratare și lotiuni de corp mai grase aplicate peste noapte!

      • Cristina Dragomir
      • 27/07/2020
      Răspunde

      deci tu esti posesoare de piele uscata?

  4. eu am probleme cu pielea uscata, dar nu pe fata, ci pe corp! ma chinui sa ma conving sa ma dau cu mai multe lotiuni, dar lenea e maaaare!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      si lene si lipsa de timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares