De ce nu folosesc gel de duș?

săpun

De foarte multe ori, în articole anterioare sau postări de pe rețelele sociale, am mărturisit că nu folosesc gel de duș, cel puțin nu cu regularitate. Am perioade sau zile în care simt nevoia să apelez la el, dar rar. În rest, gelul de duș s-ar plictisi de moarte, dacă nu ar fi ceilalți membrii ai familiei să-l folosească.

De ce nu folosesc gel de duș? Asta a fost întrebarea pe care am primit-o chiar ieri, în comentariu, la un articol mai vechi de-al meu. Azi vă răspund într-un scurt articol.

Nu am fost dintotdeauna anti-gel de duș. Îmi aduc aminte cât de înnebunită eram după cele de la Avon. Chiar dacă nu avem încă apă curentă și baie și practicam spălatul la lighean. Treptat, cred că s-a întâmplat ceva cu pielea mea pentru că am început să-l tolerez tot mai greu.

La început, era o simpla senzație de piele insuficient clătită, care nu-mi convenea deloc. Asta deși la acel moment trecusem la cadă și duș, deci nu se mai punea problema unui volum prea mic de apă și o reală clătire superficială. La gelurile de duș de la Avon renunțasem deja de ceva vreme și le îmbrățișasem pe cele de la Dove. În aceeași perioadă am mai testat și geluri de duș de la Farmec și Bottega Verde. Toate aveau mirosuri minunate, era o bucurie să le folosești sub duș, dar același efect: oricât aș fi stat sub duș, clătind, tot îmi simțeam pielea alunecoasă, plină de gel de duș. Dar am mers mai departe cu ele. Toată lumea folosea gel de duș, doar nu eram eu mai prejos sau mai presus!

Lucrurile au evoluat, deloc în bine. De la un disconfort minor, în câteva luni au început să îmi apară tot felul de iritații și erupții însoțite de mâncărimi ale pielii. Am ajuns la dermatolog. Menționez că am fost doar la un consult, că nu mi s-au făcut analize speciale. Doar i-am povestit despre cum apăreau și dispăreau chestiile pe care nu le voiam pe piele, am căutat explicații inclusiv în istoricul meu medical și concluzia doamnei doctor a fost că ne confruntam cu un început de eczemă. Recomandarea? Să renunța la gelul de duș și la săpunuri alese după miros sau după brand. Ce să folosesc? Protex solid.

Sunt ani de zile de când Protexul mi-a devenit produs preferat de igienă. Nu îl folosesc pe față. Pentru ten am un produs special. Mai bine zis, mai multe, pe care le alternez. Pentru corp însă, Protex este răspunsul. La început mi se părea că nu face suficientă spumă. Nu știu dacă între timp s-a schimbat formula sau eu m-am învățat cu el, cert este că în prezent îmi și place foarte mult și nu simt nevoia să-l înlocuiesc cu altceva. Curăță bine și se clătește rapid, fără probleme. De când îl folosesc, dermatita aceea nu a mai apărut pe corp. Din nefericire, pe scalp încă își mai face de cap câteodată. Aici, șamponul Vichy nu a reușit să elimine problema, dar măcar o ține sub control. Serios că uneori îmi vine să mă spăl și pe cap cu Protex, să vedem ce efect are!

Având pielea destul de grasă, nu am probleme cu uscăciunea, deși multe persoane se plâng de Protex în acest sens. Exfoliez normal, o dată pe săptămână, și cam atât. Nici măcar cremă de corp nu folosesc pentru că nu o suport.

Cu alte cuvinte, nu folosesc gel de duș nu pentru că sunt mofturoasă, nespălată sau chitroasă, ci pentru că așa mi s-a recomandat și pentru că mi-a și convenit de minunea recomandarea care m-a scăpat de disconfort. Folosesc gelul de duș rar, mai mult de fiță, ca să zic așa, ca să mă răsfăț uneori cu alte mirosuri și cu spumă care rezistă mai mult pe piele. Evident că atunci mă clătesc, nu glumă! În rest, mă spăl cu Protex. Nu miros a cocos, a ciocolată sau iasomie. Doar a curat. În plus, Slavă Cerului, la parfumuri nu am alergie, așa că le pot folosi după duș.

Nu doar că nu mai am probleme dermatologice sau stres cu senzația de insuficientă clătire, dar scap și mai ieftin (săpunurile solide sunt, în general, mai ieftine decât alte tipuri de produse) și nu mai risc utilizarea unei doze prea mari de produs.

Cine are pielea grasă poate încerca igienizarea cu Protex. S-ar putea să aveți o surpriză plăcută. Pentru restul, nu recomand. În schimb, puteți încerca alte tipuri de săpunuri solide. Eu am folosit (cu succes) pentru o anumită perioadă săpunurile naturale Lucille și pe cele de la Savonia și Himalaya și știu că au și produse pentru cei cu pielea uscată sau cu diferite probleme. Asta în caz că vreți să treceți pe ceva mai ieftin, mai ușor de clătit.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 30/07/2020
    Răspunde

    Să știi că nu esti singura care nu foloseste geluri de duș. Pielea mea se simte foarte bine daca e spălata cu sapun(și apropo și mie imi place protex, cel galben cu exactitate.)
    Nu zic ca nu folosesc gel de duș, ca fetița mea e colectionara ?și unele miros prea bine

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      noi preferam protex fresh, ala albastru.

    • Valeria Chertes
    • 30/07/2020
    Răspunde

    Eu depinde ce toane am când intru la dus ,îmi place amândouă.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Esti printre norocoase.

    • Stoica. Viorica
    • 30/07/2020
    Răspunde

    Folosesc gelel de dus sau crema de dus , imi plac cele care nu miros f tare , cum ai zis si tu am folosit mult timp avon , am pielea grasa nici eu nu folosesc creme ca ma simt incarcata , unsuroasa , acum nu de curand am reincercat un gel avon si mi au aparut mancarimi pe maini si gat si l am oprit , gen cum ai patit tu de la gel in sine dar l am oprit si sunt ok ! Acum folosesc un gel de dus de la oriflame gen cu ulei de masline si imi place f mult !?

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      probabil ca depinde si de brand, nu te contrazic.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/07/2020
    Răspunde

    Sapunul e mai bun,ma impac mai bine cu el,sotul prefera gelul de dus,fiecare cu ale lui.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      bine zis! Fiecare cu piticii lui.

  1. Eu sunt mare fan gel de dus și uleiuri de dus, iar mai nou, și spumă de duș. Aleg brandurile care îmi plac și sunt o norocoasă că pielea mea se simte bine cu ele.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      da, cred ca te poti considera norocoasa.

    • Elena Erica
    • 01/08/2020
    Răspunde

    Eu folosesc alternativ săpunurile solide cu gelurile și sunt foarte mulțumită. Probabil pielea mea tolerează bine deocamdată. Mulțumim pentru recomandare.

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      Mai calc si eu stramb cu un gel de dus, dar rar.

  2. Interesant! Uite ca nu stiam ca se poate intampla si asa ceva. Eu folosesc si una si alta dar fara exagerare si le schimb in functie de cum am chef 🙂

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      V-am zis ca io sunt mai speciala…

  3. sincer, nici dupa ce folosesti gel de dus nu mirosi a cocos sau mai stiu eu ce. aia tine strict de lotiunea pe care o folosesti dupa. eu nu am gasit gel de dus care sa parfumeze pana acum!

      • Cristina Dragomir
      • 20/09/2020
      Răspunde

      sunt unele care persista undeva la juma de ora sa zic. Mentionez ca eu nu folosesc lotiune de corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares