Te machiezi în baie? 4 lucruri la care trebuie să fii atentă

machiaj în oglindă

Toată lumea pune baia la zid când e vorba de folosirea ei pe post de cameră de depozitare pentru cosmetice și produse de makeup sau, și mai rău, pe post de cabină de machiaj. Chiar așa negre să fie lucrurile? Suntem multe cele care am optat pentru păstrarea produselor cosmetice în baie și pentru machiajul pe fugă în oglinda de la baie, sunt sigură. Nu toate avem dormitoare mari, cu măsuțe de toaletă. Nu toate ne împăcăm cu ideea de a cotrobăi prin sertare după o cremă pe care o folosim zilnic sau pentru înșiruirea produselor pe noptieră. Ce faci în cazul ăsta? Le ții în baie, unde sunt la îndemână. Te machiezi în baie. Pentru că ai totul la îndemână, pentru că acolo ai intimitate, pentru că regulile de igienă sunt mai ușor de păstrat acolo. Nu e un capăt de lume dacă respecți câteva reguli.

Aerisește sau ventilează bine

Știm toate că produsele de îngrijire și machiaj ar trebui păstrate la loc răcoros și uscat. Cât de răcoare să fie vara în geanta în care porți zilnic câteva produse de machiaj? Și cu umezeala din atmosferă care ne dă tot mai des de furcă? Cu alte cuvinte, nu mi se pare că o baie în care nu se face baie/duș 8 ore/zi ar fi chiar cel mai mare bau-bau pentru acele produse. Important este ca baia să fie aerisită. Când nu ai fereastră sau ai una prea mică, poți folosi un ventilator de evacuare a aburului sau chiar dezumidificator.

Păstrează cosmeticele bine închise în dulap

O altă treabă care ajută dacă vrei să te cremuiești și să te machiezi în baie, cu produsele păstrate tot acolo, fără a le lăsa prea mult pradă aburului și căldurii, este să le păstrezi bine închise într-un dulap. În felul acesta le păstrezi la îndemână, dar le protejezi cât de cât. Plus că nu se pune praf pe ele, nu strică aspectul băii și nu încarcă atmosfera, ca atunci când le-ai ține agățate într-un organizator pe ușă sau înșirate pe o poliță.

Un dulăpior de baie de genul acesta, cu oglindă sau fără, este alegerea perfectă. Verifică să aibă mai multe rafturi care să-ți permită o bună organizare și să aibă un sistem bun de închidere! Evident că vei păstra aici doar produsele pe care le folosești în mod curent.

Alege și montează corect oglinda

Deși pare practic și poate și mai ieftin să alegi un dulap de baie cu oglindă, ține cont că oglinda respectivă s-ar putea să nu te ajute neapărat în rutina ta de îngrijire și machiaj.

Dulapurile se montează în general deasupra chiuvetei. Dacă adâncimea acesteia este prea mare sau dulapul montat prea sus (pentru că altfel ar fi stropit frecvent cu apă), s-ar putea să nu te vezi prea bine în acea oglindă. Dacă nu vrei să stai pe vârfuri sau cocoțată pe un înălțător pentru copii și îți place să te vezi de aproape în oglindă, fără să te întinzi peste chiuvetă, cel mai bine este să mizezi pe o oglindă de baie de sine stătătoare pe care să o montezi într-un loc ușor accesibil.

Iluminează corect și suficient

Cel mai mare neajuns când te machiezi în baie îl reprezintă lumina. Cele mai frumoase machiaje sunt cele realizate în lumina naturală. O lumină prea slabă sau prea puternică, venind din unghiuri greșite, poate duce la un machiaj care arată bine în baie dar va părea un dezastru total când ieși afară.

Lumina venită de la plafoniere este cea mai proastă alegere pentru că face umbre. Ar trebui să ai mai multe surse de lumină, montate în diverse unghiuri. 2-3 aplice montate deasupra și în lateralele oglinzii merg bine. Important este să ai lumină suficientă, neutră. Lumina LED este cea mai bună. Merg și câteva spoturi sau, de ce nu, poți merge direct pe varianta unei oglinzi cu LED.

Iată că am rezolvat-o și cu păstratul cosmeticelor în baie și cu machiajul în lumina din această încăpere. Amenajăm cum trebuie și nu vor fi probleme. Oricum, dacă stăm să ne luăm după ce se recomandă, nu ar trebui să ținem în baie nici lame, aparate de ras, periuțe de dinți sau piepteni. Pe bune? Chiar ar și curioasă să știu câți dintre voi vă țineți periuțele de dinți în altă parte decât în baie.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 19/06/2020
    Răspunde

    Eu in baie tin toate cosmeticele,am o cutie cu capac și încep toate acolo.Si nu ajung nici copiii?

    • Monea Simona
    • 20/06/2020
    Răspunde

    Eu ma machiez în baie…insa cosmeticele nu le țin acolo…am un sertar în biblioteca…numai al meu ??? în cere nu umbla nimeni…acolo am toate nebuniile..nu e mare dar e suficient…baia este destul de mica…acolo stau lucrurile comune…

    • Simona Asaftei
    • 20/06/2020
    Răspunde

    Tot in baie le țin și eu ,în altă parte îmi este prea peste mână ,dar o să țin cont de toate aceste aspecte prezentate de tine ,de închis ,le țin inchise foarte bine !

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 20/06/2020
    Răspunde

    Toate le tin in baie intr-un dulapior.Acolo mi-e confortabil sa ma machiez.

    • Oana
    • 20/06/2020
    Răspunde

    Si eu tin in baie produsele, am un dulapior si le depozitez acolo. La partea cu lumina…as mai lucra putin :))))

      • Valeria Chertes
      • 20/06/2020
      Răspunde

      Eu le țin pe unde apuc dar mai mult în baie,mulțumim pentru sfaturi.

  1. Au locul lor nu le tin în baie!

      • Elena Erica
      • 01/07/2020
      Răspunde

      Eu țin produsele de machiaj în sertarele și pe masa de machiaj, are 3 oglinzi, una mare normală, și alte două care măresc imaginea, pentru mine sunt foarte practice, sunt montate și lumini pe laterale. Dar periutele de dinți le țin în baie,însă baia e separată în zone, de spălat cu chiuvete, în zona unde e toaleta și zona unde sunt dușul și cada.

    • Nicolae Claudia
    • 21/06/2020
    Răspunde

    Eu nu le tin in baie..am o masuta de machiaj in dormitor. De machiat, ma machiez tot in dormitor, ca am lumina mai buna

  2. Răspunde

    am baie mica, loc putin de depozitare, asa ca evident ca am produse putine. Le-as gasi loc si pe noptiera intr-o cutie cu capac daca as avea noptiera 🙂 . De machiaj (daca machiaj se numeste ce fac… ) ma ocup pe hol pt ca de cateva zile ni s-a ars neonul in baie, starter nu mai gasim ca ala, asa profitam si o sa schimbam toata instalatia. Mi-a promis sotul ca se ocupa, asta e barbat din ala ce sa nu il bat la cap la fiecare 6 luni ca zice ca il bat la cap prea des 😀 😀 😀 .
    Altfel am verisoarele ce tin cremele de noapte pe noptiera. Pt ca de oboseala deseori ajung in pat si inainte sa adoarma isi aduc aminte sa se dea cu crema de noapte (le inteleg! eu de aia si renuntai la creme) asa ca se maseaza si cremuiesc asa, in pat, pe adormitelea, ca o rutina de mos ene. Iarna imi mai luam si eu un ulei de piele langa mine.

  3. treaba cu lumina e total adevarat! in rest, ma machiez in baie, dar nu tin cosmeticele acolo!

  4. Eu am o baie mare, doar a mea, cu doua geamuri, multa lumina naturala și o oglinda mare, dar ma machiez in dormitor, la masuta de machiaj. In baie, sunt doar produsele de ingrijire, imi aplic doar fondul de ten, ma spal pe maini și restul machiajului in dormitor.
    Periuta de dinti e bine sa fie departe de wc si departe de umezeala pentru a nu favoriza inmultirea bacteriilor.

  5. Mai, eu una nu ma machiez in baie. Nu prea vad…deh.. ochelarii… dar si lipsa unei iluminari ca la carte. Nu am leduri asa cum ne sfatuiesti tu in articol 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares