Cum evităm furtul bunurilor la plajă? 5 sfaturi de urmat

cuplu la plaja

Mai cu distanțare fizică, mai cu teamă, mai cu nervi din cauza măștii pe care trebuie să o purtăm, iată că vara a venit. Ploile și-au cam făcut de cap în iunie, dar prognoza meteo arată că iulie va aduce vreme numai bună de mare și plajă. Vacanța înseamnă bucurie, dar nu și relaxare completă. Sunt anumite lucruri de la care nu-ți poți lua liber, cum ar fi grija pentru bunurile tale. Plajele sunt locuri în care hoții nu se relaxează, ci lucrează permanent. Cum evităm furtul bunurilor la plajă?

Uită ce poate fi uitat

Nu te baza pe vecinii de prosop! Dacă nu cumva sunteți un grup în care unul rămâne mereu responsabil cu supravegherea bunurilor, cel mai bine este să aduci cu tine la plajă doar lucrurile cu adevărat indispensabile. Aparatele foto mari nu au ce căuta pe plajă. Doar dacă ieși strict să faci poze. Nici portofelul acela plin cu carduri, bani și alte documente poate nu îți este absolut necesar. Fiecare trebuie să cântărească bine care sunt lucrurile de care are cu adevărat nevoie pe plajă și care sunt cele de care se poate lipsi 2-3 ore.

Înlocuiește ce poate fi înlocuit

Evită cât poți electronicele, chiar și telefoanele. Oricum, cei mai mulți dintre noi folosim telefoanele la plajă doar pentru a ne uita la ceas, caz în care mai bine le-am înlocui cu niște ceasuri de genul acesta, rezistente la apă, deci purtabile și în timpul bălăcelii și/sau al înotului (în funcție de gradul de etanșeitate).

Portofelul de zi cu zi poate fi înlocuit cu unul mai mic (găsești și aici câteva modele) în care să ții doar un card, ceva cash și un act de identitate. În locul ebook-ului, alege o carte tipărită.

Nu transforma plaja în expoziție de bunăstare

Dacă trebuie neapărat să aduci cu tine și telefon/tabletă, și ebook, și cine mai știe ce altceva, și te bazezi pe faptul că tu nu prea intri în apă și stai doar la plajă, află că lucrurile tale nu sunt în siguranță nici cu tine de față. Cu atât mai puțin dacă le ții pe toate împrăștiate pe lângă tine. Unii hoți pot fura oul de sub găina fără ca găina să simtă. Ce nu folosești pe moment trebuie ținut într-o geantă pe care să o ancorezi de șezlong sau ascuns sub prosop. Când lucrurile sunt la vedere, hoții nu au nevoie decât de 5 secunde de diversiune, cum ar fi o ceartă iscată în dreapta ta, ca să te fure prin stânga.

Poartă bunurile cu tine în fiecare secundă

Sigur vei evita furtul bunurilor la plajă dacă le ai în permanență cu tine. Da, în permanență, chiar și în apă. Nu, nu în costumul de baie, din care există șanse de aproape 100% să le pierzi. Există pouch-urile acelea waterproof și, mai nou, chiar și borsete (cu purtare în talie) waterproof. În ele poți ține portofelul acela mic, cheile și telefonul atunci când te duci să înoți sau te îndepărtezi puțin de șezlong în căutare de scoici.

Ascunde lucrurile

Ce hoții nu văd, nu pot fura. Lucrurile de valoare trebuie ascunse cât mai bine pentru a nu risca să rămânem fără ele. Circulă pe internet tot felul de soluții la îndemână cum ar fi ascunderea telefonului sau a portofelului în cutii de Pringles, sau recipiente de produse de producție solară golite, curățate și tăiate, sau în tot felul de alte ambalaje. Din păcate, hoții au și ei acces la internet, poate chiar pe dispozitive furate. Dacă știu să și citească, s-ar putea ca lucrurile respective să nu fie tocmai în siguranță, având și ei acces la aceste informații.

Cea mai bună variantă rămâne cea a îngropatului în nisip, cât mai discret. Nici aceasta nu este sigură 100%. Nu știi niciodată cine poate fi cu ochii pe tine pe plajă.

Nu te poți proteja 100%, dar cu siguranță poți evita furtul bunurilor la plajă. Trebuie doar să fii mai selectiv cu ce iei cu tine și să nu lași lucrurile la vedere, nesupravegheate. O variantă la care oamenii apelează des este aceea de a-și ruga vecinii de prosop sau șezlong să mai arunce câte un ochi și la ei, cât fac ei o baie în mare. Eu pe asta m-aș baza cel mai puțin.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 23/06/2020
    Răspunde

    Văzusem un filmuleț cu portofelul băgat într-un scutece de copil,scutecul fiind apoi împăturit ca și cum ar fi folosit?

  1. Da, expunerea bunurilor poate fi o adevarata tentatie. Noi ne luam putini bani pe plaja si telefoanele care sunt indispensabile, dar cand mergeam in mare, le bagam in rucsac, cat mai adanc printre altele. Ridicam umbrela pentru a avea mereu geanta in ochi, dar nu am avut probleme, in plus e in instinct sa te uiti pe plaja la cei din jurul tau si sesizezi daca cineva necunoscut se apropie de bunurile altora.

    1. Adevarat, foarte tentant pentru cei care se ocupa cu hotiile!

        • Valeria Chertes
        • 24/06/2020
        Răspunde

        Mulțumim pentru sfaturi,până acum am scăpat de furtișaguri.

  2. Eu chiar nu vad ce rost are sa te afisezi cu o gramada de lucruri dupa tine, altele decat cele strict necesare pentru plaja. Si da, un ceas luat dupa tine poate fi unul rezistent la apa si ai rezolvat problema. Mai ramane telefonul sa ai grija de el dar cum in ziua de azi mai mult stam pe telefon decat la plaja… :)))

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 23/06/2020
    Răspunde

    Pe plaja nu luam multe lucruri dar faceam cu schimbul,unul intra in apa cu copilul ,celalalt statea pe plaja.Asa nu mi se fura nimic,alta solutie nu era.

    • Simona Asaftei
    • 23/06/2020
    Răspunde

    Nu aș avea încredere în vecinul de prosop ,mai ales că nu poți avea încredere deplină într-o persoană pe care o cunoști de mult timp ,dapăi într-una care abia a-i cunoscut-o acuma recent ! Peste tot se găsesc persoane care se ocupă cu această meserie ,la muncă nu se duc și stau și trăiesc numai din furăciuni .

  3. Răspunde

    Intram în apă pe rând, iar în rest nu ne aduceam lucruri de valoare sau prea multe.
    Ideea cu recipiente de cremă solară sună bine. Sper să și funcționeze și să țină hoții departe.

  4. Răspunde

    pai nu merg vara la mare asa ca am scapat.
    Altfel tot ce spui tu e de bun simt. Noi telefon doar unu de familie luam in vacanta (da, am fost in vacanta 2 sapt si fara tel. cu mine!! ), nici portofele nu ni luam pt plaja si pun card/ niste bani marunti intr-un buzunar la rucsac sau la short si asta e – geanta de plaja are prosop, kindle, sticla de apa si cutia cu sandwich – pe care o las ostentativ sa creada ca suntem #saraci 😀 . Cum eu in mare nu intru ca e uda, sunt cea care pazeste prosoapele si bagajele si mie si la vecini 😀 😀 – da’ sa nu va bazati pe mine, ca de plictiseala imi pun cerceaf si in cap si citesc la kindle sa recuperez ce nu am citit suficient in ultimile luni.

    Altfel sa va povestesc o faza pe plaja in Tenerife (iarna, putina lume si nu plaja cea mai scumpa): vine un cuplu si ea cu esarfa mare intinsa pe ambele brate si larg tinuta ca aripile de liliac, el incearca sa buzunareasca rucsacul prietenei mele. Noi doua, doamne de bucuresti am reactionat imediat – surpriza ca hotii astia erau romaaaaani!!! apoi i-am urmarit si vazut si alte tactici: cu acea esarfa mare se intind pe plaja, pe langa cate un prosop, si stau chipurile la soare, pana pleaca propritarii, dar ei sub ochelarii lor urmaresc bine… si unde dreacu’ sa ii reclam la politie ca ar fi ‘suspecti de furtishaguri?? ‘ desi era mai bine sa ii filmez in actiune 😀 😀 😀

      • Nicolae Claudia
      • 27/06/2020
      Răspunde

      Multumim pentru sfaturi. De obicei la plaja am jucarii pentru nisip, nicidecum chestii scumpe ?

  5. si eu tot de asta ma tem cel mai mult cand sunt la plaja. si cum nu mai poate fi vorba de locuri izolate… e clar ca suntem in pericol peste tot. in general evit sa iau altceva in afara de telefon, chei de la camera si ceva bani, sa am de cheltuit. in rest, nu prea am nevoie de nimic

    • Oana
    • 29/06/2020
    Răspunde

    M-a ferit Dumnezeu de de-astea. Cel mai bine cu randul se pleaca de lângă lucruri, nu cred ca poti avea incredere in nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares