3 avantaje ale unui smartwatch la care nu te-ai gândit. S-ar putea să vrei unul!

smartwatch

La ce îți trebuie ție un ceas inteligent? Ai un telefon destul de performant, care face cam tot ce-ai putea face și cu ceasul. Vorbim despre unul dintre aceste telefoane Samsung, un model middle-range cu specificații mai mult decât bune, la un preț destul de accesibil față de cel al modelelor de top. Ai memorie suficientă, camere foto foarte bune, acces la super aplicații gratuite. Ce-ți trebuie mai mult? Asta îi spuneam soțului meu, de fiecare dată când zăbovea prea mult cu ochii după ceasuri inteligente.

Pentru cei foarte activi, înțeleg necesitatea unui smartwatch: le oferă acces rapid la notificări, le permite șoferilor să preia apeluri fără să pună mâna pe telefon, au autonomie bună, țin loc și de brățări de fitness, etc. Soțul meu sport nu prea face, iar numărul de pași pe care-i face la muncă oricum îi înregistrează telefonul. Pentru preluat apeluri are căști wireless, mesaje nu prea trimite și nici de plimbat nu se plimbă prea mult. Sigur nu are nevoie de el. Asta i-am tot zis, până am dat din întâmplare peste un video review am aflat mai multe despre ce poți face cu un smaerwatch.

De atunci, mă tot uit prin secțiunea smartwatch, întrebându-mă care model ar da mai bine pe încheietura lui și care îi oferă maximul de funcții dintre cele pe care mi le pot permite. Da, va primi un smartwatch de ziua lui. Care sunt cele trei avantaje ale unui smartwatch care au cântărit cel mai mult în decizia mea?

Plata cu smartwatch-ul

Am un soț destul de distrat. Nu este foarte atent la cum și pe unde bagă banii sau cardurile după ce plătește la magazin. Uneori se grăbește și nu mai scoate portofelul. Bagă restul direct în buzunar. Dacă-i sună telefonul și trebuie să-l scoată, mari șanse să scoată banii odată cu el și să-i împrăștie pe asfalt, fără să-și dea seama. A încercat și plata cu telefonul, dar nu-i convine așa mult. Dacă tot trebuie scos telefonul, ce mi-e telefonul, ce mi-e cardul? Ei bine, am aflat eu că se pot face plăți și cu smartwatch-ul, iar pe acesta îl are la încheietură. Ce poate fi mai la îndemână de atât? Un ceas Garmin pe mână și am scăpat de un stres!

Funcția localizare telefon

O altă problemă pe care o avem este aceea a pierderii/rătăcii frecvente a telefonului sau a cheilor. Soțul meu lucrează într-o fabrică destul de mare. Se plimbă, pune telefonul pe undeva și acolo îl uită. Evident că nu-și mai aduce aminte unde l-a lăsat. Înțeleg că, dacă este conectat cu un smartwatch, acesta îl poate localiza foarte rapid și problema se rezolvă fără stres și timp pierdut. Același lucru se întâmplă, chiar mai des, cu cheile. Pentru ele am luat un dispozitiv de localizare prin bluetooth, un breloc isteț care ajută telefonul să le găsească rapid.

Evitarea descărcării prea rapide a bateriei telefonului

La capitolul avantaje ale unui smartwatch despre care nu știam intră și acesta – bateria telefonului te ține mai mult. Cum așa? La orice bip sau vibrație a telefonului, noi îl deschidem, iar asta descarcă rapid bateria. Altfel stă treaba când citești mesajele și verifici numărul de pași pe ceasul de la mână. Deși telefonul este tot timpul activ, primește notificări, bateria lui nu se mai consumă la fel de repede, de vreme ce tu citește acele notificări pe smartwatch și nu mai aprinzi ecranul telefonului.

Nu spun că nu putem trăi fără un smartwatch. Încă nu am ajuns în punctul în care să fim dependenți de el, cum suntem de telefonul mobil, deși în curând s-ar putea să ajungem și acolo pentru că ceasurile acestea inteligente sunt tot mai performante și cred că tind să nu mai fie doar accesorii pentru telefon, ci să-i țină locul acestuia. Nu putem totuși ignora beneficiile pe care deținerea lor ni le oferă.

Sunt accesorii care nu doar dau bine la încheietură. Te pot ajuta să preiei și să inițiezi rapid apeluri, să verifici imediat un mail primit, să-ți monitorizezi activitatea fizică și așa cum ai văzut deja, și să plătești rapid cu ele, să-ți localizezi telefonul rătăcit sau să economisești bateria telefonului.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Monea Simona
    • 12/06/2020
    Răspunde

    Și noi suntem pro smrtwatch… Are foarte multe funcții faine, monitorizează pulsul, somnul, nivelul de stres… Eu îl recomand

    • Asaftei Simona
    • 12/06/2020
    Răspunde

    Este super fain acest smartwatch ,dar nu cred că m-aș descurca cu așa ceva ! Eu sunt învățată cu telefonul ,să fie ecranul mare !

    1. Foarte bun!

        • Anghelina Irina
        • 13/06/2020
        Răspunde

        Nu stiam ca au atatea funcții,niciodata nu m-am interesat de un smartwatch

    • Rotaru GabrielaTatiana
    • 13/06/2020
    Răspunde

    Cu telefonul ma descurc dar cu ceasul cred ca mi-ar fi mai greu,dar e un lucru bun si arata bine!

    • Valeria Chertes
    • 13/06/2020
    Răspunde

    Mi se pare foarte util.

  1. Eu mai degraba as opta pentru o simpla bratara fitness. Nu cred ca imi e chiar atat de util un smartwatch. Dar, vorba ta, nu m-as supara daca as primi unul cadou :))

    1. Răspunde

      am avut eu, cateva luni, si gata.
      Am vrut-o ca sa imi monitorizez somnul si mersul. In nici 2 saptamani am vazut niste pattern-uri, in alte 2 am imbunatatit si adaptat putin si peste alte cateva sapt. am donat-o prietenei mele. Nici nu am intrebat-o daca a folosit-o sau daca a ajutat-o.

  2. poti sa platesti cu el? really? eu am de la huawei, ca am si telefonul, e ceva mai vechiut. dar m-as interesa cu chestia asta cu platile!

  3. Răspunde

    Hmm! Interesant! Dacă aș face și eu o listă de lucruri pe care le apreciez eu la ceasul meu inteligent, aș putea trece în revistă:

    Acces rapid la notificări
    Nu-ți pierde niciodată apelurile
    Informații personalizate și urmărirea sănătății
    Efectuați apeluri și trimiteți mesaje
    Vizionați filme și ascultați muzică
    Noile ceasuri se confruntă în fiecare zi
    Navigare

    Acestea mă ajută pe mine cel mai mult.
    Pe voi, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares