Sensibilitate dentară – ce produse de igienă orală să folosești

produse de igienă orală sensibilitate dentară

Să ne spălăm pe dinți, să folosim apa de gură și ața dentară și vom avea dinți sănătoși. Asta spun toți dentiștii. Ce nu spun mulți dintre ei (pentru că sunt de părere că sunt plătiți să trateze, nu să facă educație în domeniul igienei) este că igiena orală nu trebuie făcut oricum și cu orice. O pastă de dinți care îi face bine amicului tău, s-ar putea chiar să dăuneze dinților tăi. Periuța de dinți, apa de gură, ața dentară și pasta de dinți trebuie alese împreună cu medicul dentist sau măcar ținând cont de propriile nevoi. Eu am avut nevoie de ceva timp ca să descopăr acele produse de igienă orală care să mi se potrivească mănușă.

M-am consultat întotdeauna cu medicul. Degeaba îmi spunea el să iau un anumit produs, dacă eu simțeam că nu e ok pentru mine. Problema? Sensibilitate dentară. Acum pot spune că știu exact ce să-mi cumpăr ca să nu am probleme. O să-ți prezint produsele mai jos. Le poți încerca dacă te confrunți cu sensibilitate dentară, dar ține cont că cel mai bine ar fi să te consulți și cu medicul tău dentist în privința produselor pe care le folosești.

Periuțe care reduc presiunea pusă pe dinți și gingii

La fel de rău cu a nu ne spăla pe dinți este a ne spăla într-un mod greșit sau prea agresiv. Când tindem să apăsăm prea tare cu periuța pe dinți, sigur apar probleme, mai ales dacă avem dinții și gingiile sensibile. Trebuie neapărat să ne asigurăm că nu mai apăsăm așa tare pe periuță în timpul periajului. Ori folosim o periuță de dinți manuală, cu gât flexibil, ori, chiar mai bine, o periuță de dinți electrică inteligentă, prevăzută cu senzori care opresc periuța când detectează o presiune prea mare.

periuță de dinți Oral-B cu capete Oral B Sensitive UltraThin EB 60 si periuță de dinți Signal Expert Comfort

În plus, când ne confruntăm cu sensibilitate dentară, nu e bine să folosim o periuță de dinți cu peri prea tari. Dacă sensibilitatea este foarte pronunțată, alege ceva cu peri foarte moi. Dacă sensibilitatea este una moderată, poți folosi o periuță medie, ca nivel de duritate. Periuța Signal Expert cu gât flexibil am folosit-o cu succes mult timp și o folosesc și acum pentru excursii, de exemplu. La periuțele de dinți electrice, știu să vă trimit la sigur doar la cele Oral B – capetele Oral B Sensitive UltraThin EB 60 sunt perfecte. Au perii destul de moi, nu lezează gingiile și curăță perfect dinții.

Pasta de dinți specială pentru dinți sensibili

Nu mă întrebați care este diferența de compoziție și acțiune dintre o pastă de dinți specială pentru dinți sensibili și una obișnuită, că nu știu. Știu doar că sunt mai bune și că ne scapă de disconfort și diverse probleme. Aici eu am trei preferate pe care le alternez, în funcție de ofertele pe care le găsesc pe Notino. Vorbim de Sensodyne, Elmex Sensitive și Lacalut Sensitive. Prețul este cam același și la mine funcționează toate trei. Vă recomand și vouă să schimbați pasta de dinți din când, să folosiți, de exemplu, o lună de un fel, luna viitoare de alt fel.

pastă de dinți Lacalut Sensitive dinți sensibili

Neapărat, ața dentară

Știu persoane care evită folosirea aței dentare pe motiv că au gingiile sensibile și le pot răni. Greșit. Ața dentară, folosită corect, nu are cum să facă rău. Dacă nu o folosim, în schimb, gingiile vor avea mult de suferit și vor deveni și mai sensibile decât sunt deja. Resturile alimentare care rămân printre dinți, care se ascund uneori aproape sub gingie, rămân acolo dacă nu folosim ața de dentară. Ele provoacă inflamație, sensibilitate sporită și chiar durere.

ață dentară Oral-B si periuțe de dinți interdentare

Pentru spațiile interdentare mari se pot folosi periuțe speciale interdentare pentru a îndepărta toate resturile alimentare.

Apa de gură fără alcool

Apa de gură este ultimul pas în rutina de îngrijire orală. Pentru noi, cei cu sensibilitate dentară, apa de gură potrivită este una fără alcool. Eu sunt fan Listerine, așa că ce vă pot recomanda eu sunt două produse de la acest brand, Listerine Total Care Sensitive sau Listerine Nightly Reset. Ambele conțin fluor, dar sunt fără alcool.

apă de gură Listerine Nightly Reset dinți sensibili

Cumpărați produse de igienă orală potrivite și folosiți-le corect dacă vreți să mai reduceți sau chiar să scăpați această de sensibilitate dentară! Măsuri trebuie luate și la capitolul alimentație. Se vor evita produsele cu adaos mare de zahăr, oțetul, citricele, băuturile carbogazoase. La fel de important este să nu ne spălăm pe dinți niciodată imediat după masă, ci să așteptăm măcar 30 de minute.

Toate produsele pe care le folosesc eu sunt disponibile online pe Notino.ro.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Valeria Chertes
    • 19/05/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru sfaturi,din păcate nu prea le-am respectat.

    • Anghelina Irina
    • 20/05/2020
    Răspunde

    De pe Notino nu am cumparat niciodata altceva în afară de parfumuri.De obicei le cumpăr de la Bebe Tei și le gasesc chiar la un preț foarte bun.De ceva timp am gasit in Sensodyne pasta de dinti potrivita mie

  1. Răspunde

    de la paradontolog (nu dentist) am aflat ca sunt periute dentare mici, de folosit intre dinti, pe mai multe dimensiuni, cu care curat prin anumite locuri. Am 2 acasa (desi sunt fragile le refolosesc de cateva sapt).

    Si inca un lucru remarcat: atentie si la ce mancam. Fainoasele si zaharoasele cleioase raman agatate de dinti si sunt greu de curatat, o masa cu salata si carne gratar e banal de periat dupa.

  2. Notino are o mare varietate de produse pentru igiena dentara și eu imi cumpar tot de la ei.
    Pasta de dinti Sensodyne e cea mai buna pentru dintii mei, noroc că sunt multe variante și nu mă pot plictisi. Periuta electrica tot de pe Notino mi-am luat si imi place tare mult. Apa de gură nu o suport, dar știu că face bine și mă sacrific și o folosesc :))

  3. Eu mi-am luat tot de la ei o apa de gura de la Elmex si ma inteleg bine cu ea. Adica imi place gustul. 🙂 Sunt unele care au un gust pe care nu-l prea agreez..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares