De ce crema antirid nu ne întinerește peste noapte? Unde greșim?

femeie în oglindă aplicând produse antirid

Odată cu înaintarea în vârstă, ridurile atacă. Este de datoria noastră să contraatacăm cu armele care ne sunt la îndemână. Cosmeticele antirid sunt primele pe care punem mâna. Ce poate fi mai simplu decât să folosești o cremă și să aștepți o minune? Și ai folosit. Unul, două, trei, poate chiar mai multe produse antirid, dar n-ai avut parte de rezultatele așteptate. De ce?

Ai ales greșit

Nu tot ce poartă eticheta cu produs antirid are și efectul promis. Din punctul meu de vedere, nu poți să alegi prima cremă antirid care îți iese în cale și să ai prea mari așteptări de la ea. Așteptări să ai când folosești produse antirid de genul acesta, cu ingrediente bine alese, testate și răs-testate și cu rezultate dovedite de-a lungul timpului la femei din lumea întreagă. Nu trebuie să fie cele mai scumpe, ci să fie alese după o atentă informare, în acord cu nevoile și particularitățile tenului.

Unele ingrediente, deși atenuează ridurile, tind să usuce foarte tare pielea. Un exemplu este lămâia. Și retinoidele sunt cu dus și întors. Povestea este lungă aici. Cel mai bine este să ceri sfatul unui specialist, fie el și un beauty adviser priceput, pentru a evita cheltuielile inutile și frustrările generate de lipsa rezultatelor.

Te-ai axat pe un singur produs

La fel cum, după o zi petrecută în oraș, apa nu este suficientă pentru curățarea tenului și ai nevoie și de produse de curățare, nici crema ta antirid nu poate face minuni singură. Are nevoie de ajutoare. Completează acțiunea cremei cu cea a unui ser antirid, a unei creme de zi de același tip și chiar cu a unei măști cum sunt cele de aici, măști antirid și pro fermitate, și lucrurile vor sta și mai bine!

Nu ai răbdare

Gândește-te puțin! Ai îmbătrânit peste noapte? Nu. Nici de întinerit nu vei întineri după trei zile de aplicare a unuia sau mai multor produse antirid. Da, vei simți pielea mai netedă și mai elastică, poate chiar de la primele aplicări, dar e nevoie de câteva săptămâni (cam șase) pentru a putea trage o concluzie clară în ceea ce privește eficiența sau ineficiența unui produs, de orice tip ar fi el. Ai răbdare și respectă cu strictețe rutina zilnică stabilită!

Aplici produsele în ordinea incorectă

Foarte multe femei se plâng că au dat banii pe un produs scump, recomandat de X sau Y, și la ele nu are efectul așteptat, că nu se absoarbe în piele, că pare prea gras. O explicație ar putea fi utilizarea unui produs incompatibil cu pielea ta, dar am să plec de la premisa că ai ales corect produsele ținând cont de tipul tău de ten.

Atunci unde greșești? Poate că nu le aplici în ordinea corectă. Un serum nu are cum să se mai absoarbă în piele dacă îl pui peste cremă, de exemplu. După curățare și aplicarea tonerului, produsul mai puțin gras, mai lichid, se aplică întotdeauna primul. Acestea este serumul. Dacă folosești creme tratament, acestea trec înaintea serumului. Abia peste serum venim cu crema de zi sau noapte.

Uiți de crema pentru ochi

Aceasta este o greșeală pe care am făcut-o și eu pentru mult timp. Mi-am zis că nu am nevoie să dau banii și pe cremă contur pentru ochi, că investesc destul în serumul și crema antirid. De ce e greșit să gândim așa? Pentru că pielea din jurul ochilor este foarte delicată și multe din ingredientele cremelor antirid pentru față sunt mult prea agresive cu zona respectivă. Crema de ochi este mai blândă și se și aplică altfel. Nu frecăm, nu masăm, doar tapotăm ușor cu degetele.

Nu faci nimic cu stilul tău de viață

Totul ține de stilul nostru de viață, chiar și efectul antirid al produselor cosmetice. E ca în curele de slăbire. Nu poți să bei ceai de slăbit, să mănânci sarmale și amandine și să te întrebi de ce nu slăbești. Un produs antirid te ajută la nivel local, dar tu poți face mai multe pentru tenul tău. Poți bea mai multă apă, poți consuma mai puțin zahăr și mai multe fructe și legume crude pline de antioxidanți, te poți proteja mai bine de soare. Totul pleacă din interior. Amintește-ți că pielea este un organ și trateaz-o ca atare!

Dacă vrem să îmbătrânim frumos, trebuie să ne corectăm în primul rând stilul de viață și apoi să investim în produse antirid de calitate pe care să le aplicăm corect și regulat, pentru o perioadă suficientă de timp. Abia atunci vom putea evalua corect rezultatele.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Dana
    • 22/05/2020
    Răspunde

    Subscriu total! Chiar cautam niste seruri antirid care sa imi completze rutina. Un articol foarte util!

    1. Foarte adevarat, mi as dori o crema super buna cu rezultate uimitoare!

    • Anghelina Irina
    • 22/05/2020
    Răspunde

    Nu ar fi rău sa se inventeze o cremă sau un ser care sa facă minuni peste noapte. Si musai să aibă si un preț accesibil

    • Valeria Chertes
    • 22/05/2020
    Răspunde

    Ai perfecta dreptate în articol.

  1. Răspunde

    Eu merg pe ideea „mai bine previi decât să tratezi” 😀 încerc cât de mult pot să nu fac riduri.
    Mă enervează când mă surprind încruntată fără motiv, ca și cum aia este poziția de stand by a tenului meu. :))

  2. Răspunde

    Sunt convinsa ca sunt inutile: atatea femei bogate au dat mii si mii de euro pe creme scumpe si toate sunt cu riduri! – singura solutie eficienta e operatia.
    Din pacate eu nu pot pune nimic pe fata, asa ca raman sa am grija la stilul de viata: somn, hidratare, miscare, alimentatie. Partea buna a problemelor de vedere e ca nu imi vad ridurile. Partea proasta a telefoanelor e ca pot zoom -ui si vedea ca au aparut ridurile. Partea buna e ca inseamna ca sunt in viata si ca sunt bine, de pot sa le vad. Partea proasta e ca mai avem mult pana la pensie :))

  3. Mai, eunu prea cred in creme care fac minuni. Oricat le-am folosi, la un moment dar tot imbatranim si tot ne ridam. Dar da, daca avem grija de noi facem ca procesul acesta sa fie mai lent 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares