Mâini iritate din cauza spălatului excesiv? Sfaturi și produse recomandate

Mâini iritate din cauza spălatului excesiv

In această perioadă, ne spălăm pe mâini mai des și mai intens ca niciodată, din dorința de a ne proteja de noul Coronavirus. Apa și săpunul sunt sfinte; asta spune toată lumea. Într-adevăr, săpunul este cea mai bună armă de care dispunem în această luptă. Din păcate, din cauza spălatului excesiv, pot apărea tot felul de probleme la nivelul pielii. Mulți se plâng de mâini iritate, de o piele prea uscată, chiar de usturimi la contactul cu diverse produse. Nu este ceva anormal. Se numește dermatită iritativă de contact și apare pentru că săpunul utilizat foarte des distruge bariera de protecție a pielii. Ce facem pentru a evita dermatita aceasta sau pentru o ține sub control?

Folosim dezinfectatul doar la nevoie

Se mai găsește așa ceva? Da. Vezi pagina gel pentru curățarea mâinilor! Produsele dezinfectate sunt foarte agresive cu pielea. Cei care stăm acasă, în izolare, nu avem nevoie de ele, oricum. Apa și săpunul folosite corect sunt suficiente. Dezinfectantul trebuie folosit atunci când nu avem acces la apă și săpun sau când ne igienizăm mâinile după ce venim de afară sau de la cumpărături. În niciun caz nu aplicăm gel dezinfectant toată ziua, de câte ori ne aducem aminte. Nu vrem mâini iritate, crăpate, piele care ustură!

Utilizăm săpunuri mai blânde

Mulți folosesc săpunuri prea agresive. Nu este nevoie neapărat de cel mai cel, mai antibacterian sau mai scump săpun. Orice săpun care face spumă este bun. Eu momentan folosesc un săpun Baylis&Harding, Beauticology Tropical Cocktail, descoperit pe Notino. Nu este foarte scump, miroase fantastic și este hipoalergenic. Alte săpunuri mai puțin agresive și accesibile pe care le puteți folosi sunt săpunurile Dove (solide sau lichide) sau Nivea Cream Soft sau Cream Care. Puteți merge chiar mai departe și alege săpunuri pentru copii. Acestea sunt mai delicate, mai emoliente. Le găsești pe toate la secțiunea săpunuri.

săpunuri de mâini Dove, Nivea și Baylis&Harding

Clătim bine mâinile

După 20-30 de secunde săpunit, este foarte posibil să te grăbești și să nu clătești mâinile suficient. Săpunul rămas pe mâini nu te ajută cu nimic pe partea de protecție antivirus, dar poate dăuna grav pielii. Trebuie să ai grijă să îndepărtezi orice urmă de săpun de pe mâini, folosind apă din abundență. Abia apoi treci la ștersul mâinilor, care se va face prin tampoane ușoară, nicidecum prin frecarea mâinilor cu prosopul, fie el textil sau din hârtie. Frecarea duce la mâini iritate.

Nu uităm de crema de mâini

Creme de mâini sunt obligatorii în această perioadă. Ele hidratează și hrănesc pielea, au acțiune emolientă și chiar regeneratoare, dacă alegem ce trebuie. Nu vreau să fac recomandări aici pentru că, în funcție de particularitățile pielii, fiecăruia ni se potrivește altceva. Doar vă spun ce merge la mine: crema de mâini regeneratoare de la Neutrogena și crema-mască de mâini de la Eveline Cosmetics. Ambele calmează și hidratează foarte bine.

cremă de mâini regeneratoare Neutrogena și cremă mască de mâini Eveline Cosmetics

Protejăm mâinile de alte substanțe iritative

Nu doar mâinile le igienizăm la greu, ci și suprafețele. Toată ziua suntem cu laveta cu clor sau soluție pe bază de alcool în mână. Și aceste substanțe dăunează pielii, așa că e bine să evităm contactul cu ele. Nu utilizarea lor! Le putem folosi în siguranță dacă purtăm mânuși.

Dacă tot am ajuns la capitolul mânuși, trebuie menționat că și mănușile de unică folosință pot irita pielea. Persoanele care se știu alergice la materialele din care sunt fabricate sau care știu că au probleme cu transpirația excesivă a mâinilor, pot folosi o pereche de mănuși subțiri din bumbac pe sub cele de unică folosință.

În cazul în care dermatita deja a avansat foarte mult, vă confruntați cu mâini iritate și crăpate, aveți usturimi și nu mai suportați niciun fel de săpun sau cremă din cele pe care le aveți, ar trebui să treceți pentru câteva zile pe produse de curățare și hrănire dermatologice. Eu am folosit vreo 3 zile La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+, gel cremos pentru curățare împotriva iritațiilor și mâncărimilor, și La Roche-Posay Cicaplast Baume B5, balsam calmant și reparator. Acesta din urmă este un produs pentru ten, dar eu pe el îl aveam în casă. Voi puteți folosi, în schimb, crema de mâini La Roche-Posay Lipikar Xerand.

La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+, gel cremos pentru curățare împotriva iritațiilor și mâncărimilor, și La Roche-Posay Cicaplast Baume B5, balsam calmant și reparator

Nu trebuie să ieșiți din casă pentru a vă cumpăra produsele de igienă și cosmeticele necesare în această perioadă. Tot ce am menționat în articol găsiți pe Notino.ro și puteți comanda online. Tot acolo găsiți și o minune de parfum, Lancôme La Vie est Belle Intensément, un parfum floral-fructat perfect pentru sezonul cald.

Lancôme La Vie est Belle Intensément,

Eu l-am descoperit prin intermediul unui eșantion primit gratuit odată cu una din revistele pentru femei la care sunt abonată și l-am pus deja pe listă. Încă nu l-am comandat pentru că… vine mai, ziua mea, și poate se îndură cineva să mi-l comande. E chiar așa evident ce l-am menționat în articol? ?

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Asaftei Simona
    • 09/04/2020
    Răspunde

    Da și eu mă spăl toată ziua pe mâini,dar nu știam că nu este bine să le ștergi prea tare cu prosopul ,folosesc săpun de la CeraVe și sunt mulțumită de el ,iar seara aplic cremă pe mâini .

    • Valeria Chertes
    • 09/04/2020
    Răspunde

    Eu folosesc săpun lichid Cien și este foarte bun după părerea mea iar apoi folosesc crema de mâini Nivea.

    • Anghelina Irina
    • 10/04/2020
    Răspunde

    Si eu am aceeași problemă:mâini iritate de atata spălat și mai mult ca sigur și din cauza detergentilor.Nu uit de crema de mâini, dar parca nu ma mai mulțumește niciuna

  1. Eu incerc sa folosesc sapun pentru piele sensibilă, Dove pentru sot, lichid Vivian Gray pentru mine. Seara folosim cremă de mâini, o mai alternez să nu ne plictisim de miros. Încerc să folosesc mănuși atunci când lucrez în grădină sau când dezinfectez băile și diverse suprafete pentru ca produsele să intre cât mai putin în contact cu pielea mea. Sper să trecem cu bine și cât mai repede.

    1. Folosesc sapun si o crema buna de maini!

  2. De la atata spalat nici noi nu mai putem sta fara a ne da cu crema. Cris al meu chiar se irita de la atata spalat si cea mai buna crema pentru el in situatia asta e cea de la Bioderma. E foarte, foarte buna!

  3. eu cu crema de maini sunt cea mai buna prietena. la munca nu pot sta sa ma spal toata ziua, asa ca mai folosim dezinfectant sau alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares