Biluțe cu cocos (de post)

Biluțe cu cocos (de post)

Miercuri, zi de post, zi în care ne-am trezit cu chef de ceva dulce. Ingrediente prea multe nu aveam la îndemână, dar am făcut un inventar în urma căruia a reieșit că puteam pune de un soi de salam de biscuiți. De la salam de biscuiți am ajuns rapid la ideea de biluțe cu cocos, un desert pe care nu îl mai făcusem de mult, tot un soi de salam de biscuiți, dar cu alt fel de prezentare. În loc de salam de biscuiți, din același tip de umplutură, formăm biluțe pe care le tăvălim prin cocos. Așadar, azi îți spun foarte pe scurt cum să faci biluțe cu cocos (de post).

Ingrediente:

– 200 g biscuiți populari,
– 40 ml apă,
– 20 ml ulei (eu am pus de floarea-soarelui, dar cu atât mai bine dacă aveți de cocos, pentru că ies mai aromate). Uleiul nu este chiar obligatoriu. Dacă vreți să reduceți din calorii, îl scoateți și mai puneți 20 ml apă.
– câteva nuci (după cum vă plac sau cum stați cu aprovizionarea),
– o jumătate de esență de rom,
– o lingură de cacao
– 70 g de ciocolată amăruie mărunțită (eu am folosit acești bănuți de ciocolată fără zahăr de la Sweeteria, îndulciți cu Stevia și Eritritol, pe care i-am rupt în bucățele mici)
– 30 g nucă de cocos rasă

Mod de preparare

Luăm biscuiții și îi rupem cu mâna în bucățele mai mici. Peste ei turnăm apa și uleiul, amestecăm și așteptăm 10-15 minute ca biscuiții să absoarbă tot lichidul și să se înmoaie. În funcție de calitatea biscuiților sau de cât de uscați sau trași sunt, poate mai e nevoie de apă sau de 2-3 biscuiți. Vă orientați voi!

Peste amestecul de biscuiți punem nuca. O puteți mărunți sau rupe cu mâna, cum am făcut eu. Prefer să găsesc bucăți mai mari de nucă în biluțe. Adăugăm cacaua, ciocolata mărunțită și esența de rom și amestecăm totul bine cu o lingură. Din compoziția rezultată formăm mici biluțe pe care le tăvălim bine prin nucă de cocos. Cine este anti nucă de cocos, le poate da prin cacao sau prin nucă măcinată.

Recomand să le mai lăsați o oră la frigider înainte de a fi servite pentru a se întări puțin și a se combina mai bine gusturile. Este un desert de post delicios. Vă puteți juca destul de ușor cu ingredientele. Dacă aveți un lapte vegetal, îl folosiți în loc de apă. Dacă vreți margarină, puneți margarină în loc de ulei. Dacă aveți alune, puneți alune în loc de nuci. Puteți adăuga stafide sau alt tip de fructe uscate. Cine are vișine din vișinată, musai să ascundă câte una în mijlocul fiecărei biluțe cu cocos.

Aportul caloric al acestui preparat poate fi mai mic sau mai mare în funcție de ingredientele folosite. Dacă folosiți ciocolată cu zahăr și puneți și ulei, mâncați mai puține. Cine merge pe ciocolată fără zahăr, ca mine, și mai scoate și uleiul, deja se poate răsfăța mai des cu câte o biluță. Pentru niște biluțe și mai sănătoase, puteți folosi musli în loc de biscuiți, așa cum am folosit eu aici. În acest caz, veți avea nevoie și de îndulcitor. Îl puteți folosi pe acesta, din extract de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol din porumb.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Ce idee tare mi-ai dat. Merci 🙂

  2. Moooa, buna idee! ii fac mâine fetiței si o sa pun carob în loc de cacao. Sunt delicioase.

  3. Îmi plac mult!

      • Simona Asaftei
      • 02/04/2020
      Răspunde

      O rețetă foarte bună și ușor de făcut ,o să-mi fac și eu cred cât de curând ,dar o să înlocuiesc nucile cu stafide sau alune ptr.că aici la magazin nu găsesc nuci să-mi cumpăr și nici mai departe la Lidl sau magazine mai mari nu am mai fost de vre-o 3 săptămâni .Mulțumim pentru rețetă draga mea ! Cred că ți-au ieșit super delicioase !

  4. Răspunde

    ce faine si simple par!
    Nu am biscuiti, dar o sa cumpar si dau ‘tema’ pt acasa copilei.
    P.S. cand vreau sa rup nuci mai multe, pun miezul de nuca intr-un saculet de panza/prosopel curat si trec cu sucitorul peste, de vreo 2 ori – in 1-2 min am miez de nuca spart dar nu macinat.

    • Simona Asaftei
    • 02/04/2020
    Răspunde

    O rețetă foarte bună și ușor de făcut ,o să-mi fac și eu cred cât de curând ,dar o să înlocuiesc nucile cu stafide sau alune ptr.că aici la magazin nu găsesc nuci să-mi cumpăr și nici mai departe la Lidl sau magazine mai mari nu am mai fost de vre-o 3 săptămâni .Mulțumim pentru rețetă draga mea ! Cred că ți-au ieșit super delicioase !

    • Valeria Chertes
    • 02/04/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru rețetă ,am sa fac și eu.

  5. In copilarie, făceam tare mult acest desert. Ne placea si il savuram in weekend!

    • Oana
    • 06/04/2020
    Răspunde

    Am facut si eu salam de biscuiti 🙂

  6. e un fel de salam de biscuiti, dar in bile 😀 pare bun, sa stii ca ma apuc si eu sa fac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares