3 tratamente antirid non-chirurgicale care dau rezultate bune

femeie fără riduri

Ridurile sunt semn de maturitate pentru unii și motiv de panică pentru alții. Oricum am da-o, ele sunt inestetice și apar tot mai devreme pe fețele noastre. Stresul, poluarea, sedentarismul, alimentația incorectă, hidratarea insuficientă și radiațiile UV sunt principalii vinovați de apariția lor. Sunt aceiași factori care favorizează apariția unor boli grave, incurabile, cum sunt cancerele. Din fericire, ridurile nu ucid. Plus că pot fi estompate sau chiar îndepărtate prin tratamente antirid sau cu operații estetice.

În funcție de gravitatea problemei, de buget, de dorința de a trata pe termen mai lung sau mai scurt, fiecare persoană alege metoda de tratament cea mai potrivită ei, împreună cu medicul estetician, desigur. De exemplu, de ridurile fine poți scăpa destul de ieftin cu niște injecții cu botox sau acid hialuronic. Cine are riduri serioase și vreau rezultate vizibile pentru ani de zile ar trebui să ia în calcul ideea de lifting chirurgical. Cât te costă o astfel de operație, în cât timp te refaci după ea și cât te poți bucura de efectele ei, află din articolul lifting facial.

Nu-ți surâde ideea de chirurgie? Ai mai jos câteva terapii alternative care dau rezultate foarte bune. Sunt tratamente antirid care nu implică utilizarea bisturiului.

Terapia vampir

Este una dintre cele mai noi și mai moderne terapii antirid, folosită cu succes și de multe vedete de la noi. De ce se numește așa? Pentru că ești tratat cu propriul sânge, recoltat și prelucrat pentru a se obține din el o plasmă bogată în trombocite. Aceasta este apoi injectată în țesuturi. În termeni medicali, i se spune terapie PRP (Platelet-Rich Plasma). Prin ea este stimulată producția de colagen și pielea capătă un aspect întinerit. Metoda nu implică bisturiu. Doar câteva înțepături. Este 100% naturală și ai rezultate pe termen lung. Cât de lung? Cât costă? Vezi pagina terapia PRP!

Terapia cu radiofrecvență

O altă metodă de a întineri pielea fără a recurge la chirurgie este prin tratamentele cu radiofrecvență. Cele mai bune rezultate se obține prin tehnologia Vivace care presupune combinarea tehnologiei microneedling cu radiofrecvența dublă fracționată. Pielea este înțepată cu niște ace minuscule și sunt create niște canale care permit pătrunderea căldurii în straturile profunde și este stimulată astfel producția de colagen. Este o terapie cu efect de lifting facial cu rezultate imediate. Nu doare și are efecte benefice și în tratarea acneei și minimizarea porilor.

Terapia cu laser

Tot la tratamente antirid non-chirurgicale intră și tratamentul cu laser. Laserul CO2 fracționat vine să provoace niște micro leziuni ale pielii (nu pe toată suprafața!) care, în felul acesta, este forțată să producă mai mult colagen pentru refacerea țesutului afectat. Procedura nu doare și are efecte cam după 7 zile, timp în care este posibil ca fața să se umfle, deci ar fi indicat să stați acasă o săptămână după terapia cu laser. Pielea capătă un aspect mai tânăr, mai elastic, pentru câteva luni.

Metoda de tratament antirid trebuie aleasă în funcție de vârstă, buget, efecte adverse posibile, particularitățile tenului și recomandarea medicului. Niciuna din ele nu are rezultate definitive. Unele eu afect pentru câteva săptămâni, altele pentru câteva luni sau câțiva ani. La oricare din ele ai apela, trebuie să fii conștient/ă că îmbătrânirea este un proces care nu poate fi oprit, ci doar întârziat sau încetinit. Un stil de viață sănătos și o rutină corectă de îngrijire pot amâna un (nou) tratament antirid.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anda Stanciu
    • 23/03/2020
    Răspunde

    multumim de recomandare

    • Anghelina Irina
    • 23/03/2020
    Răspunde

    Eu as apela la orice,bani sa fie?
    Nu stiam ca exista atatea chestii

  1. Buna recomandare!

    • Valeria Chertes
    • 24/03/2020
    Răspunde

    Mulțumim pentru recomandări.

    • Elena
    • 24/03/2020
    Răspunde

    Daca as avea bani, la tratamente antirid non-chirurgicale m-as baga si eu. De taiat imi e frica.

    • Mirabela Matei
    • 24/03/2020
    Răspunde

    Recunosc că nu stiam de ele, daca as avea bani as apela la părerea medicului care metoda mi s-ar potrivi mai bine. Multumim frumos ! Pupici dulci ???

  2. Radiofrecventa am testat-o pentru slabit, distrugerea depozitelor de celulita si am avut rezultate foarte bune.
    As incerca si laserul, pe cand va fi nevoie nu voi spune Nu la nimic.

  3. eu sunt cam sceptica, raman la naturalete. fie ce-o fi, odata tot trebuie sa imbatranim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares