5 filme care nu te vor lăsa să te plictisești cât stai acasă

filme pe canapea

Mulți vă plângeți de plictiseală zilele acestea, în contextul izolării pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Lucrul acesta mi se pare cel puțin ciudat, având în vedere bogăția de surse de entertainment de care dispunem. În vremuri de război, oamenii stăteau ascunși nu în case, ci în pivnițe și adăposturi, unde abia aveau aer, darămite energie electrică, cărți, tablete, internet. Noi de plictisim? Când există atâtea cărți de citit, atâtea lucruri pentru care până acum ne-am plâns că nu avem timp, atâtea filme interesante de văzut? Chiar am făcut o listă cu 5 filme care să-ți țină de urât în perioada aceasta.

John Wick 3 Parabellum

Poate sunt subiectivă, fiind fan Keanu Reeves, dar eu zic că este unul din filmele bune de acțiune. Despre John Wick 1 și 2 am scris aici și aici.

În această a trei parte, John Wick se trezește cu o nouă armată pe urmele lui, motivată de o recompensă uriașă pusă pe capul său – 14 milioane de dolari. Hotelul nu-l mai găzduiește pentru că a încălcat regulile, și lupta pentru supraviețuire este mai grea ca niciodată. El trebuie să trăiască pentru a onora amintirea soției sale. Multe arme, multe scene cu bătaie și împușcături, urmăriri de tot felul. Acțiune cât cuprinde și replici puține. Iubitorii genului sigur îl vor aprecia. Pentru mai multe recomandări de filme bune de acest gen, vezi articolul filme de acțiune.

The Arrival

Este un film SF care nu aș fi zis că o să-mi placă. În general, evit genul. La acesta m-a convins trailerul să mă uit și mă bucur că mi-am ascultat instinctul. Este vorba despre un prim contact al oamenilor cu extratereștrii ajunși pe Pământ cu mai multe nave. Pământenii primesc un mesaj pe care o lingvistă trebuie să-l descifreze. De priceperea ei depinde soarta omenirii. Ce mesaj au transmis extratereștrii și cum se termină totul? Descoperi singur. O să te bucuri să vezi că, de data asta, comunicarea, nu armele, este cheia.

Alte titluri de filme de acest gen, care s-au bucurat de note bune din partea publicului, găsești pe pagina cu filme SF de pe site-ul care m-a convins și pe mine să caut acest trailer.

A dog’s Journey 2019

Este partea a doua a filmului A dog’s purpose (Câinele, adevăratul meu prieten). Trebuie să o vedeți și pe prima dacă nu ați văzut-o. Câteva detalii aveți aici.

Câinele Bailey este bătrân acum. Trăiește la fermă alături de stăpânii săi și nepoata lor. Mama micuței, o femeie nu prea la locul ei, vine să o ia de acolo. Bailey moare dar își promite că atunci când se va reîncarna o va regăsi pe mica lui stăpână. Este un film foarte emoționant pentru iubitorii de animale. Este imposibil să nu se lase cu plâns.

The Invisible Man

Omul invizibil este un thriller nou, de anul aceasta. În rolul principal, Elisabeth Moss, actrița din Povestea Slujitoarei. Într-o noapte, ea își părăsește soțul, un celebru optician care o agresa. Se ascunde în casa unor prieteni, unde trăiește cu spaimă. La scurt timp, primește vestea că soțul ei a murit și se mai relaxează, dar coșmarul abia atunci începe. Simte că e urmărită, unele lucruri dispar, altele apar, ca și cum cineva invizibil ar fi prin preajmă. Nu știi dacă omul invizibil chiar există sau totul e în mintea ei. Este un film plin de suspans.

A Fall from Grace

Rămânem la categoria thriller și avem povestea lui Grace, o femeie trecută de prima tinerețe, care se îndrăgostește de un fotograf mai tânăr decât ea. Cei doi se căsătoresc și comportamentul lui se schimbă brusc. Din cauza lui, Grace rămâne fără bani și fără job. Acum Grace este închisă și acuzată că l-a ucis. Chiar ea a mărturisit asta. Numai că o avocată debutantă refuză să lase lucrurile neclare și caută adevărul care sigur te va surprinde.

Sunt cinci filme bune pe care sper să le cauți dacă nu le-ai văzut până acum. Sigur vor face timpul petrecut în izolare să treacă mai ușor și cu mai puține gânduri pesimiste. Promit să revin zilele acestea și cu o listă nouă de seriale de urmărit, căci am bifat câteva destul de bune în lunile care au trecut.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Anghelina Irina
    • 25/03/2020
    Răspunde

    Recunosc ca nu am vazut nici unul dintre cele 5 iar cel mai mult mi-ar plăcea cel cu,cățelul

    • Silviu
    • 25/03/2020
    Răspunde

    John Wick sigur nu e pentru mine si nici Arrival. Cred ca Omul invizibil mi-ar placea sa il vad.

    1. Bune de luat în vizor, acum ca tot stau în casa!

    • Tanase Elena
    • 25/03/2020
    Răspunde

    A dog’s Journey inca nu l-am vazut, dar l-am vazut pe primul, A dog’s Purpose si pot spune ca am plans jumatate din film.

      • Valeria Chertes
      • 26/03/2020
      Răspunde

      Mulțumim pentru recomandare.

  1. Răspunde

    Multumesc pentru recomandari 🙂

  2. Răspunde

    Caderea lu Grace e un film interesant, multumesc pentru recomandare!

  3. Nu stiu de ce se tot plang unii ca se plictisesc, eu am atatea de facut si timpul nu imi ajunge.
    Ma impart intre blog, lectura, filme activitati gospodaresti in casă și prin curte.
    Chiar la un articol cu recomandări de filme mă gândeam și eu să scriu pe blog, gând la gând.

  4. In afara de The invisible man nu am vazut nimic, trebuie sa recuperez.

  5. Of, la mine parca timpul e si mai putin acum 🙁 Filme? Nici vorba sa am timp in plus pentru ele 🙁 Poate cand s-o termina carantina :)))

  6. la cel cu catelul voiam sa ma uit. pana am ajuns sa vad chemarea strabunilor si am zis ca o sa mor de plans. nu, mersi! filmele astea nu mai sunt pentru mine, sunt prea slaba de inger in privinta asta!

  7. Răspunde

    Niste filme care merita vazute! Multumim pentru idei!

  8. Răspunde

    Arrival este foarte emotionant, multumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares